Pages

duminică, 30 noiembrie 2014

Oamenii simt nevoia sa joace jocuri online

Astazi eram in autobuz si langa mine erau niste adolescenti, cam de clasa a opta. Si jumatate din drum, cel putin zece minute, au vorbit numai despre jocurile pe care le joaca ei pe internet. Ma gandeam ca schimba subiectul si vor mai vorbi si despre scoala. Nu s-a intamplat asta, asa ca am aflat ca ei se joaca jocuri disney channel  pe un site pentru jocuri. Si printre preferintele lor erau jocurile cu Ben 10, Angry Birds, Avioanele Disney și Hannah Montana. Pe bune? Hannah Montana pentru baieti? Ii inteleg ca inca se joaca astfel de jocuri la varsta lor. Dar Hannah Montana este un joc pentru fetite ma gandesc.

Am incercat si eu jocuri cu personajele din Hannah Montana


Si pentru ca am ramas cu aceasta dilema, imediat ce am ajuns acasa am cautat jocuri disney channel distractive pe internet. Am vrut sa vad si eu care era de fapt distractia unui baiat cand se joaca un joc cu Hannah Montana. Am gasit pagina potrivita si am inceput sa incerc cateva joculete cu Hannah Montana. Nu zic ca nu erau interesante, dar nu cred ca mai sunt potrivite varstei unor adolescenti de 14 ani. In schimb daca ma intrebati pe mine, astfel de jocuri sunt perfecte pentru copii. Sunt inventive, dezvolta felul in care gandeste un copil, ii antreneaza in diferite probe si ii distreaza.

De fapt fiecare dintre noi are o latura copilareasca in el. Fiecare simte nevoia sa se mai joace din cand in cand, indiferent de varsta. Poate ca se joaca anumite jocuri mai sofisticate, dar tot simte nevoia de a se juca din cand in cand, macar in zilele libere de dupa cateva zile de munca.

Asa ca am deslusit si enigma de astazi. Am aflat ca sunt oameni care se mai joaca jocuri destinate copiilor si am descoperit si eu cate ceva atractiv in acestea. Jucati-va orice, dar cu masura. Numai atunci cand va opriti din joaca, va trebui sa va puneti intrebarea daca mai exista sau nu un copil in voi.



ANCORA: jocuri disney channel distractive

Superbloger pe bulina roșie

Superblog are nevoie de susținere. Are nevoie de feedback și are nevoie de vizibilitate. Candidează la titlul de cel mai bun concurs interbloguri din lume, dacă nu cumva chiar de aici din România :D. Consilier de imagine: Adrian Rotaru. 

În această calitate am decis să țin un discurs în cadrul conferințelor TedX. Am mai fost pe bulina roșie de la A conferințelor TEDx, și am să mai ajung odată. Nu înainte de a-mi face simțită prezența on-air la partenerul media RadioLynx, radioul de suflet al superbloggerilor.

Discursul meu pe bulina roșie va fi următorul:

Bloggerii se împart în două categorii: Superbloggeri și ceilalți. Numai cei ce au participat cel puțin o dată în competiția Superblog știu ce înseamnă un deadline amenințător, care ți-ar știrbi autoritatea articolului cu cel puțin zece puncte dintr-un foc.  Știu ce înseamnă o notă mai mică decât propriile așteptări. Știu cum să aprecieze articolele contracandidaților și să le comenteze după caz. Știu să-i încurajeze și să-i ajute la nevoie.
Atmosfera în Superblog este una relaxată de obicei. Devine totuși tensionată în momentul în care notele mai puțin prietenoase îi lovește în creștetul capului, rănindu-le orgoliul și afectându-le poziția în clasament. Dar în cele din urmă, superbloggerii sunt destul de maturi  încât să recunoască faptul că problema notelor mici nu este o conspirație împotriva lor, ci un efort creativ insuficient pentru mulțumirea juriului.
Toate blogurile participante la această super-competiție au primit diplome de participare. Diplomele nu țin de foame, dar dacă nu ești materialist, înseamnă mult pentru tine și blogul tău. În plus, blogul câștigător al unei ediții, are șanse să devină blog partener al acestei competiții.
Sunt Adrian Rotaru și vă invit să participați cel puțin o dată în această competiție (până la ultima probă), pentru a vă da seama dacă scrieți suficient de bine pentru a fi citit de un public larg!
Îmi doresc să atrag atenția, prin discursul meu, publicului larg, care trebuie să înțeleagă corect nevoia competițiilor inter-bloguri, nevoia reclamelor pe bloguri și beneficiile pe care le oferă o astfel de competiție întregii blogosfere.

Votați SuperBlog ca fiind cea mai interesantă competiție interblogruri din România!

Am scris acest articol pentru Superblog 2014.

joi, 27 noiembrie 2014

Manichiura realizata rapid, cu Farmec

Am inventat un aparat de făcut unghiile. Cel mai inedit aparat din lume a fost creat de mine. Totul a luat contur datorită unei colege de serviciu care tot întârzia la program. Motivul cel mai des era: „nu mi s-a uscat oja pe unghii!” Păi dacă e așa, am zis să fiu eu salvatorul ei și al milioanelor de femei preocupate de valoarea pe care o dă manichiura imaginii lor.

Așa că m-am străduit timp de câteva luni și am ajuns să transpun în realitate aparatul care aplică oja automat. L-am denumit Aplică-ojă-inatorul. Mi-a luat cam mult să-i găsesc acest nume, dar am reușit. Acum aparatul minune este în stadiul de prototip, dar deja a făcut prima minune. Colega mea de serviciu, cea care s-a oferit în mod voluntar pentru testarea aparatului, nu a mai întârziat la serviciu. A avut o singură dorință pentru a participa la testarea aparatului. Oja să fie din colecțiile Farmec.
Sursa foto: facebook.com

Iată cum funcționează Aplică-ojă-inatorul:

Pasul 1 - Se spală bine mâinile. Se taie unghiile și se pilesc după forma dorită.
Pasul 2 - Se alege nuanța ojei care urmează să fie aplicată. Eu l-am testat folosind  lacuri Farmec Collection 2014 (Santa’s here, It’s freezing out there,Tree’s rock, Enjoy your dark side, Your highness, Honey, I’m home, Go get them, girl)
Pasul 3 - La semnalul sonor se retrag mâinile din aparat și se „citește” efectul Wow de pe fața utilizatoarei.
Sursa foto: facebook.com

„Este atât de simplu să-ți faci unghiile acum! Colega, azi ai un farmec aparte!” Așa îi zic în fiecare zi când o văd la timp la serviciu. Apoi ea se dezbracă, îmi face un masaj în zona spatelui, îmi relaxează mușchii gâtului, apoi îmi flutură unghiile perfecte prin fața ochilor. Scuze ... asta-i din alt film! Nu se întâmplă așa. Doar unghiile-i sunt perfecte, restul este în imaginația mea bogată. Sau cine știe ce va urma...

În timp ce scriu acest articol pentru Superblog2014, mă gândesc să brevetez invenția mea. De aceea nici nu vă dau mai multe detalii despre ea. E suficient să știți că funcționează și că efectul este wow.

marți, 25 noiembrie 2014

Don’t Text and Drive - O campanie marca Toyota

Stop accidentelor! Viața are prioritate!  Conduceți cu prudență! Don’t Text and Drive!
Mesajele de mai sus sunt rupte din campanii rutiere, care mai de care mai grăitoare, menite să sporească atenția în trafic a conducătorului auto. „Don’t Text and Drive!” este mesajul grăitor al actualei campanii lansată de Toyota
Statisticile privind accidentele grave din România, nu sunt deloc îmbucurătoare. Tehnologia ne este prieten și dușman în același timp. Oamenii folosesc tot mai mult telefonul mobil atunci când se află la volan. Mai grav este faptul că îl folosesc pentru comunicarea prin mesaje scrise. Fie că este vorba de sms, mail sau rețele de socializare, orice mesaj tastat în timp ce șofăm ne poate fi fatal. 
Sursa foto: graphiquefantastique.com

Iată un scurt scenariu de groază care se poate întâmpla în orice moment de neatenție la volan:
Un tânăr îndrăgostit se grăbește spre casă. Conduce prudent până în momentul în care iubita îi trimite un mesaj în care-l anunță că îl așteaptă acasă la cină. Este fericit și încântat de această idee. Atât de încântat încât se gândește să-i răspundă drăgăstos. „Vin cât pot de repede! Te iube#23fgji” Nu apucă să trimită acest mesaj pentru că se izbește de autoturismul din față care frânase destul de tare. Impactul violent declanșează air-bag-ul frontal. După 10 minute se trezește cu greu. O echipă de doctori au reușit să-l resusciteze și să-l stabilizeze pe moment. Peste tot sunt urme ale impactului. Se aud oameni plângând, alții țipând de durere, alții privind șocați. Poliție, pompieri, descarcerare, ambulanțe. Circulație întreruptă și cel mai grav, trupuri lipsite de viață, acoperite cu niște pături. Se fac măsurători, se caută primele indicii ale anchetei proaspăt începută. Un plânset de copilă se aude din întuneric. A scăpat ca prin farmec, dar nu mai are cine să-i aline durerea. A devenit pe loc un copil orfan. 
Tânărul își amintește cu greu ce s-a întâmplat. În scurt timp își vine în fire și conștientizează dezastrul. Își amintește firul întâmplărilor în timp ce polițiștii primesc undă verde să pună primele întrebări. Este vinovat de un accident cu urmări groaznice și toată viața frumoasă de până atunci este deja istorie. Și-a schimbat viața într-o secundă de neatenție și tot ce-i vine în minte este mesajul campaniei Toyota „Don’t Text and Drive!” A fost ceasul negru prin care a schimbat viața a zeci de oameni. Trupurile neînsuflețite au lăsat în urmă destine ce-și urmau cursul firesc al vieții. Le-a decis soarta celor pe care i-a mutilat pe viață. El va fi închis pentru fapta sa, mesajul „Vin cât pot de repede! Te iube#23fgji” fiind un bun exemplu demn de studiat pentru toți cei care încă tastează în timp ce conduc.

Scenariul de mai sus este unul de groază, dar cât se poate de realizabil. Folosirea telefonului în timpul șofatului este nocivă vieții. Reprezintă o crimă în stare latentă, o posibilă sinucidere și un posibil dezastru rutier. Victime: pietoni, șoferi, pasageri. 
Sursa foto: bigthink.com

Toyota a inițiat campania „Don’t Text and Drive!” (Nu tasta în timp ce conduci!) cu scopul de a diminua apetitul șoferilor de a-și distrage atenția în timp ce conduc. Mesajul campaniei este unul de luat în seamă, menit să reducă cifrele statistice privind accidentele cauzate de folosirea telefonului mobil în timpul șofatului. Pentru această campanie Toyota, s-a realizat un experiment ale cărui rezultate și învățăminte le puteți urmări în materialul video de mai jos:

Am scris acest articol în cadrul competiției Superblog 2014. Mesajul campaniei Toyota este însă mai presus de orice! Aveți grijă de voi și de cei din jur atunci când sunteți la volan!

Servicii bune pentru un magazin de nisa

Cu nebunia reducerilor de pe internet, aceasta perioada m-a purtat din pagina in pagina. Am navigat incet dar sigur din site in site si am controlat difeirte piete. Site-urile de nisa mi se par cele mai interesante. Se concentreaza pe articole dintr-un singur domeniu bine conturat. Un astfel de site de nisa se concentreaza pe nevoile consumatorilor, studiind mult mai bine cerintele acestora si oferindu-le preturi echilibrate pentru produsele comandate. La fel de importanta este si fidelizarea clientilor prin oferirea de vouchere, reduceri, promotii si servicii.

Un astfel de site de nișă pe care l-am descoperit zilele trecute este unul care are ca domeniu de activitate promovarea produselor pentru adulti. Mai exact a produselor care se gasesc intr-un sexshop. Poate fi un subiect tabu, dar tocmai de aceea vreau sa vorbesc despre ce ofera un astfel de magazin. Este vorba de  magazinul online de aici.

Ce imi place la acest magazin online destinat intimitatii adultilor?

Imi place ca ofera cate un cadou la fiecare comanda, indiferent de valoarea acesteia.
Nu exista o valoare minima pentru care ar putea fi onorata comanda.
Clientul primeste 5% discount pentru comanda urmatoare.
Clientul primeste gratuit bateriile necesare jucariilor sexuale comandate (in cazul jucariilor care functioneaza pe baza de baterii).
Ofera transport gratuit prin posta la comenzile mai mari de 150 de lei si prin curier rapid pentru comenzile mai mari de 250 de lei.
Coletele care contin accesorii sexuale si tot felul de produse necesare indeplinirii fanteziilor proprii sau fanteziilor partenerului, sunt ambalate frumos. Ochii curiosilor nu vor banui ce se ascunde in coletul misterios, asa ca nu veti fi privit cu alti ochi atunci cand receptionati coletul.
Coletele nu sunt inscriptionate cu numele firmei care detine magazinul pentru adulti (sexshop-ul) si sunt livrate in ambalaje cu mentiunea „FRAGIL”. (vezi imaginea)
Bice, catuse, masti, latex? Ne plac sau nu fanteziile sexuale? Este nevoie de ele in intimitate? Asta ramane sa ne raspundem singuri, tinand cont de protejarea celor din jur. Punem fanteziile in aplicare in intimitate, in dormitor, departe de ochii altor oameni.

Am ramas impresionat ca un magazin destul de exclusivist precum acesta, este atat de atent cu clientii sai. Am sa iau in calcul negresit acest magazin. Poate chiar voi face cateva cadouri deocheate atunci cand va veni timpul. Uneori ne putem pune fanteziile in aplicare folosindu-ne de jucarioare sexuale, lenjerii intime cu un puternic impact sexual sau costume tematice. Totul e sa facem acest lucru intr-un mod responsabil si desigur... in intimitate.

Ce-mi plac unii oameni

Nu stiu altii cum sunt, dar eu ador oamenii intreprinzatori. Nu sunt cel mai open-mind cand vine vorba de noi oportunitati de afaceri sau surse noi de venit. Le iau in calcul, dar cu greu ma decid sa le testez. Totusi azi cand am propus cuiva sa incerce o metoda pentru a genera noi surse de venit, a spus DA din prima. Mi se par extraordinari acesti oameni. E adevarat ca i-am propus o „afacere” care nu implica investitii in bani ci doar in timp, dar chiar si asa, este greu sa gasesti oameni care sa raspunda pozitiv unor propuneri de acest gen.

Eu am afacerile in sange, dar nu investesc nici macar timp in oportunitatile care nu-mi par destul de sigure. De aceea mi se par remarcabili oamenii care sunt dispusi sa incerce si la polul opus vad oamenii care nici macar nu vor sa incerce, dar se vaita de veniturile mici pe care le genereaza.

As da si nume de oameni care nu sunt deschisi noilor solutii de generare de venituri in contul lor, dar care se vaita ca nu au bani. Nu sunt totusi relevante numele acestea, dar undeva prin fundul listei ar putea fi trecut si numele meu cu asterisc.

Felicitari oameni buni! Felicitari voua celor ce va zbateti pe mai multe planuri pentru venituri suplimentare!

joi, 20 noiembrie 2014

Promoter Delaco-dependent

... am intrat sub patrafir și am așteptat să fiu abordat de părinte.
- Ce gânduri te apasă fiule?
- Sunt Delaco-păcătos!
- Ptiu Satană, ce vrea să însemne asta, Doamne iartă-mă?
- Mănânc din hrana pe care trebuie să o împart oamenilor. Sunt perfecționist din fire și atunci când trebuie să împart cașcaval și alte produse Delaco potențialilor clienți, nu îmi pot îndeplini sarcina. De teamă că nu livrez cel mai bun produs Delaco gust din toate mostrele până nu mai am ce oferi oamenilor. 
Sursa: adevarul.ro

- Asta nu e bine berbecul Domnului! Ești cel mai păcătos fan brânză pe care l-am întâlnit! Ai nevoie de un canon special. Mergi și demisionează și Domnul te va ierta! Căiește-te și te vei vindeca din interior spre exterior.
- Dar nu pot face asta! Sunt fan brânză și n-aș putea rezista fără degustările zilnice!
- Vezi, ești egoist și lacom! Și zicând acestea părintele se leapădă de sutană și cât ai zice „cheese” apăru într-un costum al super-eroului Fan Brânză. 
- Știam eu că nu dai nimic clienților să deguste! Spui că nu ai încredere că produsele Delaco sunt bune? Minciuni! Eu sunt cel mai mare fan branza, super-eroul Fan Brânză și nimeni nu-mi poate lua acest titlu! 
A încheiat discursul cu un râs malefic și înfundat de bucata de cașcaval din care mușca cu poftă.
O lacrimă lăptoasă îmi inundă obrazul drept. Tocmai mă spovedisem cui nu trebuia. Sub deghizarea de preot se afla CEO-ul Delaco, fan branza înfocat, autoproclamat super-eroul Fan Brânză.
Am plecat de acolo, nu înainte de a lua anafura. În Biserica respectivă anafura era reprezentată de bucăți neregulate de pâine, pe care se relaxa o brânză pufoasă cu gust de somon.

Am fost deprimat trei săptămâni. M-am retras în casă, cheltuindu-mi ultimii bani pe vizitele la psiholog. Cel mai bun psiholog din oraș, Laura Brânză, mi-a spus din prima zi că nu are nicio legătură cu fostul candidat la președinția României, William Brânză. Nu știu de ce simțise nevoia să-mi spună asta. Nu o întrebasem și nici nu-mi ridicase vreo bănuială coincidența de nume. Oricum știam că William Brânză primise nenumărate voturi din partea comunității fan brânză din România.
Domnișoara psiholog mă servește la fiecare ședință cu bruschete delicioase ale căror ingredient special constă în brânza albă ușoară de la Delaco, cu 0% grăsime. Așa își servește toți clienții, dar pe mine m-a nimerit în plin. Am luat loc pe canapea și am început să mă destăinui. 
Bruschete cu branza alba usoara, 0% grasime

- Sunt Delaco-dependent!
- Ce înseamnă? Dezvoltați vă rog! 
- Nu mai suport viața departe de Sofia! Mă ungea pe suflet. Uneori mă simt gol fără aroma specifică pe care-l emana.
- Problema dumneavoastră domnule Adrian este că trăiți în continuare în trecut. Vă puteți reîntâlni cu Sofia la fiecare oră. Trebuie doar să găsiți puterea de a o împărți cu altcineva. Din cauza egoismului ați ajuns pe această canapea și sunteți în continuare Delaco-dependent.Atât de deendent încât sunteți gelos și posesiv pe oricine se atinge de Sofia. Încercați să deveniți mai bun, mai generos, mai altruist și semnele schimbării nu vor întârzia să apară. Bucata de cașcaval Sofia se găsește pretutindeni, însă dumneavoastră sunteți cel mai în măsură să-i dați forma de prezentare finală și contextul în care vă apropiați de alți oameni. Împărțiți micul dejun cu oamenii !

Vorbele domnișoarei psiholog îmi deschiseseră noi orizonturi. Eram gata să împart ultima bucată de cașcaval cu primul om care îmi ieșea în cale. Am mers acasă și am înșfăcat ultima bucată de cașcaval din frigider. Am coborât rapid scările și am dat nas în nas cu o doamnă cu copilul în brațe. Cerșea din ușă în ușă. Copilul la vreo trei anișori avea o fețișoară tristă. Am scos un pix din sacou și am transformat roata de cașcaval într-un emoticon vesel. I-am dăruit cașcavalul, moment în care a început să zâmbească și s-a întins să mă pupe.
Sursa foto: www.dreamstime.com

 În acel moment, în scara blocului și-a făcut apariția super-eroul Fan Brânză. De data asta era îmbrăcat în civil. Nu purta costum de super-erou fiindcă era în timpul programului. CEO-ul Delaco, deghizat cu alte ocazii în preot sau super-erou, mărturisise că venise să-mi înmâneze plicul ce conținea decizia de încetare a contractului de promoter Delaco. Surprinzându-mă dăruind cașcavalul fetiței, și-a schimbat plicul cu un altul pregătit pentru situații neprevăzute. Mi l-a înmânat spunându-mi:
- Mă bucur că te-ai schimbat!Soția mea te-a ajutat să te vindeci! Dar tot eu sunt cel mai mare fan brânză! 
(deci Laura este soția lui? omul ăsta e fan brânză adevărat! e pretutindeni!)
După ce a plecat, am deschis plicul. 
Felicitări, te-ai reintegrat! Ca tine au mai fost alți 100 de promoteri în țară. Ai fost ales să dai testul final. Ai la dispoziție o zi în rolul de promoter Delaco. O zi în care ne poți demonstra că ești în stare să servești produsele Delaco viitorilor clienți. O zi în care papilele tale gustative nu se vor atinge de niciun produs servit. Este ultimul test pentru a ne demonstra că meriți să fii repus în funcție. Profită! Arată-ne că ești Delaco-dependent cu măsură!

Fetița mușca zdravăn din bucata de cașcaval care-i acoperea fața. Eu mă simțeam în sfârșit împlinit și nu regretam momentul în care dăruisem ultima bucată de cașcaval din frigiderul meu. Mă vindecasem. Eram pregătit să împart cașcavalul cu oricine. Postul de promoter va fi al meu!

Am urcat în casa și am scris acest articol pentru Superblog 2014!

marți, 18 noiembrie 2014

Când spui epilare definitiva spui IPL

Epilarea definitivă a ajuns la îndemâna oricui. În zilele noastre nu mai este nevoie să te programezi la saloane de înfrumusețare care dețin aparatură sofisticată și costisitoare. Asta pentru că epilarea definitiva poate fi obținută acasă. Epilatoarele care folosesc tehnologia IPL (epilare pe bază de semnal luminos) sunt inovațiile momentului în materie de epilare definitivă.

Epilarea definitivă-fără efecte adverse


Folosirea unui epilator Silkn flash&go luxx face minuni. Studiile au arătat că epilarea definitivă nu are efecte adverse dacă se respectă indicațiile furnizate de producător. Așadar epilarea definitivă este sigură și ușor de realizat atunci când deții epilatorul potrivit. Ar mai fi de știut că epilarea definitivă se realizează în mai multe sesiuni, deoarece creșterea firelor de păr trece prin stadii diferite. Pentru ca scopul să fie atins și epilarea definitivă să fie definitivă sunt necesare 8 sesiuni diferite, pentru eliminarea firelor de păr aflate în faza de creștere talogenă (fază de dezvoltare a firului de păr în care creșterea stagnează).


Epilarea definitivă - un vis devenit realitate

Îmi amintesc zilele de mult apuse când trebuia să o ajut pe sora mea să încălzească ceara pentru a se epila pe picioare. Nici nu ne gândeam că vom ajunge în ziua în care epilarea definitivă va deveni realitate fără tratamente medicamentoase. Nu numai că această zi a venit, ci a venit mai repede decât ne așteptam. Acum sunt zeci de metode de epilare, dar parcă epilarea definitivă folosind tehnologia IPL, este cea mai atractivă și cu cele mai bune rezultate. Sora mea a recurs deja la această metodă de epilare, a scăpat de părul nedorit. Cam târziu, dar e bine și așa decât deloc. Se pare că zâna Epiluța și-a făcut bine treaba și în cazul ăsta și a revoluționat epilarea. A făcut fericite toate femeile care au vărsat lacrimi de fiecare dată când au folosit metode de epilare dureroase. Oare cum se mai poate face utilă zâna Epiluța acum? Ce alte metode de epilare va mai oferi femeilor? Vor fi mai rapide metodele de epilare pe care femeile le vor folosi în generațiile viitoare? Vot fi mai puțin costisitoare? Oare ce metodă de epilare ar putea fi pe placul tuturor femeilor, astfel încât acestea să fie complet mulțumite?

Eu zic să o lăsăm pe Epiluța să se gândească ce le mai pregătește femeilor în materie de îndepărtare a părului nedorit. Deși epilatoarele din gama Silkn sunt utile și bărbaților, eu nu am de gând să renunț definitiv la păr. Dar dacă voi lua această decizie, atunci voi ști ce să folosesc pentru îndepărtarea părului nedorit.

Acest articol se poate citi în timpul unei sesiuni de epilare definitivă și este scris pentru Superblog 2014.

luni, 17 noiembrie 2014

Emoții negative? Cum scăpăm de ele?

V-ați întrebat vreodată de ce emoțiile negative sunt mai intense decât cele pozitive? De ce oare bucuria sau iubirea se estompează mai repede decât furia, frica sau tristețea? Din punctul meu de vedere emoțiile negative sunt mai pregnante pentru un individ deoarece nu trăiește cu ele permanent. La oamenii simpli care se bucură pentru lucrurile simple, care respectă viața și iubesc ceea ce au emoțiile primare negative, precum tristețea sau furia, apar pe nepusă masă și sunt trăite mai intens. Acestea nu sălășluiesc în tipul de oameni simpli și bucuroși cu ceea ce au, tocmai de aceea, nefiind obișnuiți cu emoțiile negative, au tendința de a reacționa deplasat. Acest lucru se întâmplă mai rar în cazul emoțiilor primare pozitive. Iubirea și bucuria trăiesc în oamenii simpli și sunt hrănite zi de zi de lucrurile mărunte care îi bucură și care îi îndeamnă să iubească și să se bucure necondiționat.
Sursă foto: magicreminders.blogspot.com

Spre exemplu eu sunt o persoană care se mulțumește cu lucruri simple. Nu sunt veșnic nemulțumit și nici veșnic trist. De aceea atunci când situațiile limită apar în orizontul meu, reacționez destul de atipic față de felul meu de a fi. Mai concret: dacă sunt tras la răspundere pentru un lucru făcut greșit de altcineva, mă schimb dintr-o dată din omul calm și pacifist în omul furios care ar face orice pentru a demonstra contrariul. Îmi apăr interesele sub impulsul furiei. Mă descarc deseori prin ton ridicat și argumente care să-mi susțină nevinovăția. Mă simt norocos că nu sunt și violent verbal sau fizic, că în rest reacțiile mele pline de furie nu-mi fac cinste deloc în comunitate.

                         Tonul ridicat denotă lipsa argumentelor
Sursă foto: www.catchy.ro
 Știu că tonul ridicat ascunde în unele cazuri lipsa argumentelor. În cazul meu tonul ridicat mă ajută să mă descarc. Îl folosesc uneori chiar și în cazul în care nu mă cert cu cineva, ci „vorbesc” cu mine, făcându-mă auzit de cine trebuie. Reversul furiei mele se transformă în tristețe. Indiferent dacă sunt vinovat sau nu, dacă am dreptate sau nu, după o ieșire nervoasă mă retrag în propria-mi „carapace”. Mă întristează faptul că am avut o ieșire nervoasă la care au fost nevoiți să asiste alți oameni. Nu vreau să transmit emoții negative oamenilor din comunitatea în care mă aflu, dar în viață nu se întâmplă de fiecare dată ceea ce ne dorim. Tristețea mea se transformă la final în scuze. Ofer scuzele mele tardive celor ce le-am vorbit pe un ton răstit, indiferent dacă dreptatea a fost de partea mea.

Cum scăpăm de emoțiile negative?


Totuși cum scăpăm de aceste emoții negative fără să-i afectăm pe cei de lângă noi? Lucrez de ani buni la acest aspect în ceea ce mă privește.
Am pus câteva idei în aplicare:


  1. Tonul ridicat este o unealtă bună pentru exprimarea furiei. Dar dacă te folosești de această unealtă într-un dialog care degenerează, atunci nu vei găsi un remediu ci vei agrava starea de furie. 
  2. Răbdarea.... hmmm răbdarea este o unealtă bună și eficientă în cazul furiei. Dacă am folosi-o mai des în viața de zi cu zi, ne-am trata cu toții de furie, fără să știm că am fost cuprinși de această emoție. Să știți că uneori îmi iese. Folosesc răbdarea, mă calmez, uit conflictul și furia dispare. La sfârșit judec la rece și iau decizia cea mai importantă în stingerea conflictului care mi-a declanșat furia. 
  3. Resemnarea. Te poți retrage la timp dintr-un conflict în care furia care te-a cuprins te poate dezavantaja. Nu este chiar cea mai bună metodă de aplicat pentru un individ. A te resemna te poate face după caz, să recunoști greșeala și să ți-o asumi. Nu e cazul să te resemnezi dacă nu ești vinovat. 
Sursă foto: pomul-vietii.ro
Din cele trei idei pe care le-am tot încercat de-a lungul timpului, răbdarea mi se pare cea mai importantă unealtă împotriva furiei. Este greu să te calmezi într-o situație critică, dar este esențial să faci asta. Răbdarea te poate ajuta în multe situații limită. Învață să o controlezi! Nu o poți cumpăra dar o poți obține în mod gratuit prin exercițiu. În loc să te agiți respiră adânc, retrage-te judecă la rece și în cele din urmă rezolvă problema în favoarea ta!

Acest articol este inspirat din fapte reale și scris pentru Superblog 2014!

Ne plac lucrurile handmade?

Chiar mă intreb: cat de mult ne plac bijuteriile handmade si toate celelalte accesorii facute cu migala? Puteti rasounde sincer la aceasta intrebare? Pe internet vedem la tot pasul acest tip de afacere. Fie ca este prezentata pe un blog personal, fie ca este expusa pe un site precum regalgold romania aceasta afacere handmade infloreste pe zi ce trece. Eu unul ma bucur ca se intampla asa. Ne face cumva sa revenim la origini sa lucram mai mult manual si sa cumparam mai multe obiecte lucrate de mana.

Chiar daca handmade-ul cere un timp de lucru destul de lung, romanul a inceput sa aprecieze asta si sa cumpere acest tip de produs lucrat manual, chiar daca uneori pretul este unul mai mare. Desigur ca la pretul final se iau in considerare mai multe aspecte: timpul de prelucrare, costurile materialelor folosite, cererea pe piata, etc.

 De exemplu inelul din imaginea de mai jos este unul lucrat extrem de bine la prima vedere. Nici nu stau sa-i caut defecte. Imi place mult si imi place ideea ca are efect antistres, datorita benzilor rotative de deasupra suportului principal.  Nu este handmade, dar este destul de interesant ca model.

Am lucrat si eu articole handmade la viata mea. Nu erau bijuterii sau accesorii vestimentare, dar munca depusa de mine era foarte migaloasa. Totusi pretul final al produsului pe care eu il lucram de mana nu era unul piperat. De atunci am invatat sa pretuiesc articolele lucrate manual si valoarea acestora. Iata in imaginea de mai jos cat de bine lucrat este acest set de cercei si bratara..
Nici nu pare a fi lucrat manual. Atat de bine este lucrat, incat nu te-ai gandi ca cineva are dexteritatea necesara pentru a scoate astfel de accesorii perfecte din mainile sale.

Oricare ar fi alegerea oamenilor pentru bijuterii sau orice fel de produse, trebuie sa ia in calcul calitatea finala a produselor. La urma urmei clientul este cel care da tendintele cererii pe piata, ci nu producatorul. Ar mai fi de luat in calcul si ocazia pentru care achizitionam bijuteriile. Cadourile constand in bijuterii trebuie date la ocazii importante si sa aiba o semnificatie aparte. Daca vorbim despre inele, cercei sau bratari confectionate din metale pretioase, atunci acestea pot da o valoare in plus cadoului, mai mare decat cea materiala. Bijuteriile oferite drept cadou persoanelor care nu ne sunt apropiate, pot reprezenta gesturi cu subînteles.

Pana la urma ramane intrebarea: ne plac mai mult articolele handmade decat cele confectionate cu ajutorul masinilor?

CSU Asesoft - Krasny Oktyabr miercuri 19 noiembrie

Iata ca se apropie momentul adevarului. Momentul in care Asesoft Ploiesti isi va spune cuvantul in Europa in competitia in care se intalnesc nume grele ale baschetului european. Acolo unde „hotii, hotii” nu au ce cauta daca nu au valoare, nu au cum sa mearga mai departe daca au castigat campionate cu ajutorul arbitrilor. Cei care striga „hotii” in deplasarile pe care Asesoft le are in campionat, inseamna ca nu s-au uitat la meciurile de Eurocupa pe care echipa ploiesteana le-a jucat in acest sezon. Dar am vorbit destul despre modul neonorant in care este privita echipa Asesoft de suporterii altor echipe. Am de facut anunturi mai importante de atat!
Sursa foto: facebook.com/csuasesoft


Miercuri 19 noiembrie incepand cu ora 19:45 va avea loc meciul numarul 6 pe care Asesoft il va disputa in grupele Eurocupei. 3 victorii si doua infrangeri in dreptul alb-albastrilor. O noua victorie pe teren propriu i-ar duce pe rechini mai aproape de o calificare in primele 16 echipe ale acestei competitii. Pentru aceasta victorie trebuie sa muncim si in tribune nu numai pe parchet. Asta inseamna ca va fi nevoie de asistenta generoasa din partea publicului ploiestean. Trompete, steaguri, tricouri albastre, toate acestea sunt permise pentru a face spectacol in tribune.

Pentru cei ce nu stiu inca, Krasny Oktyabr este echipa pe care am invins-o la ea acasa cu scorul de 81-75. Scorul putea fi chiar mai mare, dar victoria este cea care conteaza mai mult decat diferenta de pe tabela. In speranta bifarii unei noi victorii, va astept la sala Olimpia din Ploiesti pentru a ajuta echipa sa castige si sa fie mai aproape de calificarea in etapa urmatoare!

Hai Asesoft!

Asesoft - Targu Mures 82-85

Asesoft a intalnit sambata 15 noiembrie 2014, echipa Targu Mures. Meciul a inceput timid de ambele parti, ambele echipe trecand rand pe rand la conducere in primul sfert. Finalul sfertului 1 a fost unul dezamagitor pentru gazde. Asesoft nu a mai reusit sa inscrie, dar a primit destul de multe puncte, iar scorul dupa primul sfert a aratat 19-13 pentru Tg Mures. Al doilea sfert i-a gasit mai motivati pe ploiesteni. S-a revenit repede pe tabela si s-a preluat conducerea. Fanii alb-albastri ai ploiestenilor sperau deja la un meci condus in totalitate de favoriti. Nu a fost asa, Targu Mures a revenit usor dar sigur si au reusit sa scoata un egal pana la pauza. 36-36 la pauza si repriza a doua parea mai interesanta.
sursa foto: Facebook.com/csuasesoft

Tribunele au fost destul de golase, desi ora la care s-a disputat meciul a fost una decenta. Se pare ca fanii din Ploiesti s-au plictisit sa vada victorie dupa victorie si astfel nu se prezinta la meciurile care par castigate de la vestiare. Totusi aceasta este o greseala a fanilor. Arnautovic a odihnit jucatori. Dee Brown Si G.Lee au lipsit, fiind menajati pentru meciul cu rusii de la Krasny Oktyabr. Acel meci va fi mai important, asa ca sacrificiile din campionat au rostul lor. Pe parchet meciul s-a reluat cu revenirea spectaculoasa a ploiestenilor. Cu Mohammed in zi mare Asesoft a pus pe tabela punct dupa punct. Din nou finalul sfertului ne-a adus probleme. Pe un fond de relaxare al defensivei, Targu Mures a profitat si a inscris cateva aruncari de la distanta care i-au apropiat si i-au facut pana la final sa castige sfertul 3 cu scorul de 22-25.

Finalul a fost unul disputat. Targu Mures a inscris de fiecare data cand Asesoft se apropia pe tabela. Si-a facut treaba inclusiv de la libere astfel incat nici faultul antisportiv obtinut de Mohammed, nici four-point-play-ul transformat de Runkauskas nu au avut un efect notabil pe tabela. Am pierdut meciul la trei puncte diferenta dar privim cu incredere catre meciul de Eurocupa contra rusilor pe care i-am batut acasa la ei.
Miercuri 19 noiembrie ne vedem la sala Olimpia din Ploiesti cu goarne, tricouri albastre, steaguri, esarfe si tot felul de obiecte care sa ne arate dragostea fata de echipa fanion a Ploiestiului, CSU Asesoft. ora 19:45 DA?

duminică, 16 noiembrie 2014

Comunitate = socializare

Termenul „comunitate” ne duce cu gândul la prietenie, relaționare, adunare a indivizilor ce au același scop, aceeași activitate, aceleași interese sau aceleași pasiuni. Probabil că mulți oameni fac parte dintr-o comunitate chiar dacă nu-și dau seama de acest lucru. Internetul ne ajută să ne integrăm în comunități online, să legăm prietenii virtuale și uneori chiar putem câștiga bani prin intermediul grupurilor din care facem parte. Este clar că o comunitate are puterea de a crește valoarea unui individ, prin beneficiile pe care le oferă aceasta. (networking, socializare, informație, ajutor reciproc, susținere, publicitate, etc)

De-a lungul timpului am făcut parte din câteva comunități online. Prima comunitate de oameni din care am făcut parte în mediul virtual a fost un forum pe teme sportive.Interacțiunea constantă cu membrii forumului, a creat relații strânse între mine și aceștia. Relațiile internautice strânse s-au concretizat în întâlniri periodice, pentru care cei mai mulți membri migrau către capitală. A fost o perioadă frumoasă din viața mea, dar îmi ocupa prea mult timp cu interacțiunea online și prea puțin pentru cea offline. Acum acel forum nu mai există, dar relațiile mele cu oamenii din spatele nickname-urilor încă există.

O altă comunitate de actualitate din care fac parte este cea a bloggerilor prahoveni. Cu aceștia mă tot întâlnesc offline de câteva ori într-o lună. Fie că punem țara la cale, fie că ne distrăm la biliard sau bowling, timpul este mai prețios decât cel consumat pe internet. Chiar și așa, internetul este „de vină” pentru crearea comunităților, inclusiv pentru cele din care fac eu parte.
Blogmeet Ploiești

Pentru că internetul este de vină și pentru că nici fără el nu ne este ușor, Komunomo a apărut în peisajul virtual. De fapt este cu un picior în cel virtual și cu celălalt în cel real. Acest lucru se datorează faptului că site-ul Komunomo promovează socializarea față în față ci nu cea realizată exclusiv în mediul online. Inițiativa aceasta este de lăudat, în condițiile în care mii de pagini virtuale sunt create nu pentru a intermedia socializarea offline, ci pentru a încuraja conversațiile interminabile și uneori inutile. Ieși din casă și îmbrățișează un alt stil de viață! Simte natura și oamenii! Fii vesel și trăiește! Nu te închide într-o cameră! Cam acestea sunt lozincile pe care Komunomo le-ar putea transforma în îndemnuri utile pentru utilizatorii care-i calcă pragul.

Participanții galei Spring Superblog 2014
Curios din fire, am intrat și eu pe site-ul Komunomo. Deja par să se lege câteva prietenii pe acolo. Eu am făcut un pas important pentru a scoate oamenii din case și i-am invitat să vedem pe viu meciul de Eurocupă susținut de echipa de baschet Asesoft Ploiești pe teren propriu. Ploieștenii sunt la un pas de o calificare istorică în cele mai bune 16 echipe ale competiției Eurocup, motiv pentru care au nevoie de o sală plină de susținători. Prin intermediul Komunomo și prin intermediul blogului meu, vă invit la meci. Mă puteți contacta dacă doriți să-l vedem împreună și să-l comentăm în timp real. Dacă nu puteți ajunge, vom comenta împreună rezultatul pe komunomo la secțiunea evenimente. Tot acolo se pot înscrie și cei care ajung la Gala Superblog de anul acesta. Ne putem face numărătoarea acolo, pe pagina dedicată acestui eveniment care ne va uni în decembrie sub același acoperiș. Komunomo va fi acolo, la fel și eu!

Împreună suntem mai puternici! Komunomo: Prietenie, Contribuție, Comunitate.

Acest articol participă la Superblog 2014. Komunomo participă cu noi la Gala Superblog 2014.

joi, 13 noiembrie 2014

Cafeaua la minut te apropie mult

Prima zi de serviciu. Cafea pe jos, cafea pe masă, cafea în tot biroul și un miros intens. Am greșit și am gafat din prima zi. Șeful era exasperat și îi era frică să nu pice vreun șef mai înalt în biroul nostru în acele momente. „Prietene, cine te-a angajat?” Când l-am auzit spunându-mi replica asta, am înțeles că neatenția mea nu a fost deloc bine primită de ceilalți. Mi-a luat cam jumătate de oră să curăț cum trebuie pe jos, pe sus, pe oriunde ajunsese cafeaua. Fierbătorul de cafea și ibricul voluminos m-au trădat de la început. Am zis că trebuie neapărat să repar greșeala.

Am cumpărat un expressor Picasso de pe Marketonline.ro

Espresor cafea Ariete Picasso

Dacă am început noul job cu stângul am zis să continui în mod firesc cu dreptul, așa că am făcut și pasul ăsta și m-am prezentat a treia zi la serviciu cu un expressor de cafea Ariete Picasso despre care primisem recomandare de la un prieten de familie. Colegii au fost foarte încântați de inițiativa mea. Îmi iertaseră păcatul din prima zi și deja expresia „carte multă nu se cere, să fii prost să ai putere!” nu mai era valabilă în cazul meu.  Prost nu eram, că altfel nu aș fi fost angajat pe postul operator introducere date și nu aș mai fi lucrat cu acte importante. M-am remarcat pentru a doua oară în colectiv drept „băiatul cu cafeaua”. 

Expressor vs expressor profesional


Espressor cafea Philips
Cum am ajuns acasă în acea zi, m-am uitat din nou pe magazinul Marketonline.ro să văd ce expressoare mai au la ofertă. Am zis că dacă tot prinsesem o promoție bună pentru primul expressor, poate îmi iau și mie unul ca să mă premiez pentru ideea genială pe care am avut-o. Și tot căutând prin oferta generoasă de expressoare am ajuns pe pagina unui expressor philips profesional. Tare mult mi-a făcut cu ochiul, dar nu era cazul să-mi fac speranțe. Prețul unui expressor Philips Saeco era mult prea piperat pentru mine, în plus eu nu aveam nevoie de unul profesional. Că doar nu făceam cafea pentru tot blocul. Ok, aș face pentru câteva vecine, dar numai pentru ele :) . Altfel stau lucrurile atunci când cafeaua este măcinată pe loc și prospețimea aromei emanată de boabele proaspăt mărunțite îți inundă nările și îți provoacă simțurile. Știu asta de când am mers într-un showroom pentru expressoare de cafea și am văzut un model de expressor de cafea total transparent. Acesta prepara cafeaua la vedere, fără secrete, fără inhibiții ci doar cu o poftă nebună din partea degustătorului de a simți și gustul cafelei, nu numai mirosul deosebit.
În acel showroom am văzut pentru prima dată diferența dintre un expressor normal și unul profesional. Este ca diferența dintre un Ford și un Audi ultimul tip. Nu mă pricep eu atât de bine la mașini, dar cred că ați prins ideea.

Acum sunt încă angajat în biroul în care sunt în continuare „băiatul cu cafeaua”. Diferența este că acum bem cafeaua la minut și nu mai așteptăm să fiarbă apa în ibric. Nu mai riscăm nici să dăm peste ea și să murdărim acte sau dosare. 

Sursa foto: nutritie.restomania.ro

Acasă însă prefer cafeaua la ibric, făcută după tehnica bunicii. Nu dă niciodată greș și în plus îmi amintește de ea ca fiind prima persoană care mi-a făcut o cafea. Vă dați seama că eu îmi aduc aminte de bunica la fiecare ceașcă de cafea preparată după tehnica ei și savurată în tihnă?

Acest articol participă la Superblog 2014.

marți, 11 noiembrie 2014

Să tot mergi la Straja și la Vila Alpin

Despre Straja am auzit numai lucruri bune. Straja este o stațiune montană situată în Munții Vâlcan, județul Hunedoara, perfectă pentru vacanțe deosebite și concedii de neuitat. Este situată la altitudinea de 1440 de metri și dispune de 7 pârtii de ski de dificultăți diferite. Eu am auzit de această stațiune montană acum doi ani și am primit cele mai bune recomandări despre aceasta. Un loc deosebit pentru a petrece orice concediu sau vacanță este Vila Alpin. Asta tot din recomandări am aflat, dar este clar că toate recomandările bune se transformă la un moment dat în experiențe proprii.
Peisaj din Straja

Pentru că iubesc răcoarea aerului de munte într-o zi de vară, îmi imaginez cum ar arăta un team building la Straja în vila Alpin, alături de colegii mei de serviciu. De când am ajuns să avem relații strânse atât profesionale cât și amicale, ne-am dori nespus de mult să ne putem strânge toți în același loc și să petrecem împreună. Faptul că firma în care activăm lucrează la foc continuu în fiecare zi a anului, ne împiedică să transformăm în realitate această idee. Așadar eu visez în continuare la acea zi în care să putem pune lacătul pe ușa restaurantului pentru un weekend și să ne mutăm tabara la Straja în vila Alpin.


Acolo mi-aș dori să pun în aplicare afacerea pe care eu o am în minte. Îmi doresc să creez un restaurant în care să lucreze toți colegii mei actuali. Dar mi-aș dori ca toți colegii mei să fie „jucători- antrenori” în acel restaurant, în sensul că toate investițiile și toate veniturile să fie împărțite în mod egal. Fiecare coleg să muncească pentru același scop. La fel se întâmplă și acum, numai că profitul enorm pe care îl produce restaurantul în care lucrăm se duce către altcineva. Eu le-am indus ideea de a fi patron și mi-aș dori să le demonstrez că dezvoltarea personală o poate face orice om, la orice nivel s-ar afla. Mi-aș dori să mă apropii de ei și mai mult de atât, să ne putem petrece o zi în parcul de aventură Straja care este situat lângă vila Alpin. Aici ar urma să ne cunoaștem mai bine abilitățile fizice și să petrecem timp împreună în sânul naturii, într-un cadru complet străin de cel în care suntem obișnuiți să ne vedem zi de zi.
Sala conferințe Vila Alpin

Seara ne-am retrage în sala de conferință a vilei Alpin pentru a discuta mai în amănunt proiectul pe care eu îmi doresc să-l pun pe picioare alături de ei. O echipă atât de unită și niște oameni deosebiți precum colegii mei, merită mult mai mult decât un salariu minim pe economie. Sunt convins că dacă vom fi față în față și vom vorbi pe rând, am ajunge la un consens. Am putea descrie detaliile proiectului astfel încât să ne dăm seama de ce avem nevoie și de ce dispunem deja. Intimitatea oferită de o sală de conferințe, poate da idei bune și un suflu important oricărei întâlniri. După expunerea datelor proiectului și discuțiile pe această temă ne-am destinde la o masă tradițional românească, servită în restaurantul vilei Alpin. Aici am putea discuta față în față, fiecare cu fiecare, să râdem, să glumim și să ne apropiem mai mult.
Restaurant Vila Alpin

În acest fel aș vedea eu un team building la munte alături de colegii mei excepționali. Timpul petrecut într-un cadru primitor precum vila Alpin, despre care multe recenzii spun de bine pe internet, ne-ar da ocazia să ne gândim serios la proiectul meu, sau la alte idei de afaceri pe care le-am putea pune pe picioare împreună.

Cum credeți că ar arăta un weekend alături de colegii de serviciu? V-ar face acest lucru mai uniți, mai apropiați unii de ceilalți?

Acest articol participă la Superblog 2014.

duminică, 9 noiembrie 2014

S-a terminat internetul?

Am ajuns departe! Ne-am modernizat! Sunt tare bucuros pentru faptul ca acum ne putem desfasura linistiti activitatile online, fara a avea grija traficului inclus in abonament, sau a costurilor suplimentare. Daca nu stiti la ce ma refer, am sa va detaliez!

Magazinele online au nevoie de internet ca sa functioneze. Si eu la fel!


Acum 15 ani internetul era o pasare rara la mine in oras. Toata lumea voia sa-l aiba in casa, sau macar sa-l acceseze de la o sala de internet cafe. Costurile erau insa unele ridicate pentru un abonament la internet, iar traficul era limitat. Magazine online precum magazinul MediaDOT.ro nu prea existau in Romania, iar magazinele fizice aveau niste preturi estul de piperate pentru vremea aceea. Furnizorii de internet ofereau reduceri pentru persoanele nocturne. Acestea erau taxate mai ieftin pentru minutele petrecute pe internet dupa miezul noptii. Unii oameni deveneau zombi dupa cateva nopti nedormite, dar stateau pe internet si asta era tot ce conta pentru ei. Lucrurile s-au schimbat si dupa cum vedeti aici, acum un hard disk are capacitate de stocare de zeci de ori mai mare decat un hard disk de acum 15 ani.

Vremea a trecut si internetul a devenit „ceva mai la liber”. Retelele de cartier se extindeau cu repeziciune si toata lumea era interconectata prin retea sau internet, facand socializarea mai usoara chiar din propria camera. Erau vremuri din ce in ce mai bune. Totusi cei care creau retelele si se casneau sa traga cabluri de pe un bloc pe celalalt nu cred ca s-ar fi gandit ca un router wireless ar rezolva atat de simplu problemele cativa ani mai tarziu.
In prezent toata lumea are pc, laptop sau tableta proprie iar internetul este accesibil tuturor fara limita de trafic si cu viteze destul de decente. Lumea pe care copiii de astazi o cunosc este aproape dependenta de internet. Eu nu-mi imaginez cum as putea locui intr-un oras fara a avea internet. M-as trezi si nu as sti ce e de facut. Cum oare sa nu mai pot scrie pe blog? Oare jurnalul personal mi-ar da satisfactii la fel de mari precum blogul personal? Cine mi-ar mai lasa mesaje pe retelele de socializare daca eu nu as mai avea internet? Cum as mai reusi sa fac bani din activitatea online? Cu ce as inlocui aceste venituri relativ usoare? Si mai ales: as putea trai fara internet?
Toate intrebarile de mai sus par a fi simple baliverne. Intrebari puse fara noima. Toti cei ce au ajuns sa fie dependenti de activitatile online nu ar concepe viata fara internet. Calculatorul ar deveni astfel o piesa de mobilier, iar laptopul ar putea fi folosit pe post de mapa sau dosar. Ce altceva sa faci cu un asemenea dispozitiv daca nu ai conexiune la internet.

Sa facem un exercitiu de imaginatie! Ce ati face daca de maine nu ati mai avea internet?
Eu cred ca as iesi din casa mult mai mult decat o fac acum. Mi-as suna prietenii tot mai des, scapand de mesajele seci de pe retelele de socializare. As irosi mai putin timp si nu as mai fi nevoit sa dau like. As oferi mai multe imbratisari si as cunoaste mai multi oameni stand fata in fata cu acestia (daca va vine sa credeti!). Pe plan financiar as fi afectat si probabil m-as apuca de hand-made. Mi-ar fi totusi cam greu sa-mi vand produsele confectionate de mana, si va trebui sa apelez la mica publicitate din ziarele de anunturi (oare mai exista ziare destinate exclusiv anunturilor). Seara m-as juca, in loc de candy crush, un remy cu prietenii sau cu parintii, sau m-as uita la un documentar interesant. Pe scurt, pentru mine, viata fara internet ar fi mai activa, dar cu anumite posibilitati infranate sau limitate. Cel putin pe plan financiar as primi o lovitura importanta. Acesta ar fi cel mai mare dezavantaj, iar cel mai mare avantaj ar fi socializare face-to-face.

Ca sa ma asigur ca nu am ramas fara internet, am sa dau o tura virtuala  pe MediaDot.ro, sa vad ce promotii au mai adaugat. Daca totusi am ramas definitiv fara internet, imi va lua cam jumatate din viata ca sa-mi gasesc offline prietenii alaturi de care aveam proiecte si relatii online.

Dar iata ca nu s-a terminat internetul! MediaDot.ro se incarca! La fel si blogul meu! Am scapat!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2014.

joi, 6 noiembrie 2014

Gerovital H3 DERMA+ ajută tenul sensibil

Se pare că Gerovital H3 Derma+ este un produs foarte lăudat de către Farmec. Acestei companii i-a fost încredințată formula Gerovital H3 pentru a fi unicul producător al cosmeticelor care scriu istoria zi de zi. Spun „se pare că” nu din cauza faptului că nu aș avea încredere în produsele Gerovital ci pentru că nu am încercat acest produs. Am luat contact cu alte produse cosmetice Gerovital acum câțiva ani. Sunt mulțumit de calitatea lor și de efectul anti-îmbătrânire pe care îl conferă pielii. De fapt, un lucru interesant este faptul că în ceea ce privește produsele cosmetice, Prof. Dr. Ana Aslan a lansat prima gamă anti-age din lume.

Tratăm tenul sensibil cu produse dermatocosmetice


Pentru că ne este drag să ne păstrăm tenul curat și pielea perfectă folosim produse cosmetice cu regularitate. Dar când vine vorba de produse dermatocosmetice, este cazul să le alegem pe cele care se îngrijesc și de repararea pielii, nu numai de acoperirea imperfecțiunilor acesteia. Am ajuns la vârsta la care nu mai am probleme cu tenul. Consider că am un ten curat, nici uscat nici gras, nici acneic, nici sensibil. Nu mă irit deloc, iar de riduri nu mai vorbesc (pentru că nu am deloc) . Am un ten pe care mi-l doream în adolescență. Atunci am avut mari probleme cu acneea și am căutat mult timp soluții pentru eliminarea ei. Dacă aș fi descoperit produsele Gerovital pe vremea aceea, cu siguranță  aș fi scăpat de problemă mult mai repede. Pentru că nu le-am descoperit la timp, am avut o adolescență în care am fost complexat de felul în care arătam. Faptul că am suferit de acnee, a reprezentat un complex major pentru mine și faptul că nu găseam o soluție viabilă pentru tratarea acneei m-a demoralizat și mai tare. Acum dacă acneea s-ar întoarce, aș ști cu ce sa-i vin de hac. Aș folosi cu siguranță crema antiacneică din noua gamă de produse dermatocosmetice Gerovital H3 Derma+. 

Ce așteptări am de la noua gamă Gerovital H3 Derma+ ?



De la orice produs cosmetic și mai ales de la unul dermatocosmetic, îmi doresc să dea efectele scontate. Îmi doresc să își atingă scopul pentru care a fost conceput, chiar dacă acest lucru înseamnă să duc la capăt un tratament de durată sau unul de întreținere. Firele de păr ale podoabei mele capilare mi-ar spune „mulțumesc” dacă la capătul tratamentului anticădere nu ar mai suferi decimări ale „trupelor”. Sunt convins că ar fi fericite chiar dacă tratamentul ar dura 6 săptămâni. Rezultatul final ar conta mai mult decât perioada de tratament care ar putea să pară lungă.
Tenul acneic ar trebui reparat într-un timp destul de scurt și ar fi ideal să lase în urmă o piele catifelată și delicată la atingere. Asta îmi doresc eu de la produsele cosmetice și totul s-ar traduce mai ușor printr-un singur cuvânt: eficacitate.

Pentru că avem nevoie de îngrijirea permanentă a părului și pentru că am fost mulțumit de tratamentul de regenerare a părului de la Gerovital, am să încerc din noua gamă, Gerovital H3 Derma+, șamponul anticădere, completat de tratamentul anticădere (cel sub formă de fiole). Poate în acest fel nu am să mai găsesc fire de păr pe perna pe care pun capul.

Vă doresc tuturor să fiți feriți de probleme și să folosiți numai produse cosmetice de întreținere. Dacă totuși ghinionul vă lovește și nevoia cere tratamente serioase, aruncați înainte o privire printre produsele Gerovital.  Prof. Dr. Ana Aslan a făcut treabă bună până acum și astfel a devenit Gerovital Doctor în frumusețe!

Acest articol participă la Superblog2014.

marți, 4 noiembrie 2014

Viața într-o sticluță de parfum

Aș putea să descriu parfumul preferat în multe feluri, dar eu voi spune despre David Beckham Instinct Sport următoarele:
Îl simt și acum ca pe un prieten apropiat de parcă ne-am jucat în spatele blocului ani la rând. Îl simt atât de proaspăt, încât aș gusta din el. Mi-e drag și dor de el de fiecare dată  dispare. Mirosul lui mă întoarce-n timp. Inspir adânc și mai visez o dată. În zori toată istoria se va repeta.
Adrian Rotaru 



O zi din viața mea începe cam așa: mă trezesc cu 40 de minute înainte de plecarea la serviciu. Mă dezmorțesc ușor și îmi revin din vis urmărind știrile. Apa pentru cafea se încălzește greu. Când începe să facă zgomot deja mă ridică definitiv din pat. O pun pe masă să se odihnească, timp în care sar rapid în duș. Apa-i cam rece dis-de-dimineață așa că mă simt fresh instant. Un singur lucru îmi lipsește. Parfumul ce-mi amintește de copilărie. Mai are puțin de așteptat până să-mi trezească piticul însărcinat cu răscolitul amintirilor în creierul meu. (Eu am un pitic pentru treaba asta. E genul ăla al tipului care întoarce fânul ca să se usuce bine pe toate părțile. Numai că el întoarce amintiri atunci când simte miros de parfum)

După duș urmează partea cu vestimentația. Grea decizie și astăzi, dar parcă iar aș merge la cămasă. Mă întorc la cafea și ceasul îmi arată 15 minute. De aici timpul începe să zboare. Ung două felii de pâine cu unt și gem, le mănânc, după care privesc oglinda și tipul din ea mă privește atent pe mine, aranjându-mi fiecare fir de păr răzvrătit și fiecare detaliu vestimentar care nu este cum trebuie.


Folosec parfumul originale!

Ultima acțiune înainte să închid ușa după mine este aplicarea parfumului pe pielea mea. Acesta este și momentul în care trezesc piticul de care v-am vorbit, iar el la rândul lui îmi răscolește amintirile.
Parfumul original David Beckham Instinct Sport este alegerea mea pentru dimineață. Prospețimea energizantă pe care mi-o proiectează pe pielea proaspăt spălată, coroborată cu amintirile trezite de pitic odată cu mirosul parfumului, îmi fac ziua mai bună. Dar ce se întâmplă cu mine atunci când mă dau cu parfumul David Beckham Instinct Sport? Vă tot întrebați ce amintiri îmi trezește?

E simplu. Acest parfum mă duce cu gândul la copilăria mea petrecută pe maidan, jucând fotbal de dimineață până seara. Copiii îmi spuneau Beckham pentru felul meu de a pasa și de a crea avantaj echipei în care evoluam. Eram ales printre primii atunci când se făceau echipele. Beckham devenise idolul meu în fotbal Pe vremea aceea era la Manchester United și avea evoluții spectaculoase. Fotbalistul care lansase propriul parfum în anul 2005 mi-a captat atenția și din acest punct de vedere. Adolescența mi-a adus primele semne că am nevoie de un parfum bărbătesc pentru a mă simți bine în pielea mea și pentru a face impresie bună celorlalți. 

Primele note ale parfumului David Beckham Instinct încep cu bergamotă italiană, mandarină și portocală suculentă, continuate în mod firesc de arome florale (anason stelat) și încheiate de notele de vetiver haitian, patchouli și ambră albă.Am înțeles că acest parfum este destinat oamenilor care adoră sportul, așadar mie mi se potrivea perfect. Am avut norocul să se potrivească tipului meu de piele iar în momentul de față am rămas fidel și mă identific cu același parfum. Asta în ciuda faptului că între timp colecția de parfumuri  David Beckham s-a dezvoltat, ajungând la peste 20 de nume (David & Victoria Beckham)

Sunt fan sport și fac sport deseori, dar folosesc acest parfum și seara fiindcă este recomandat și pentru acest moment al zilei. Bănuiesc că sunteți în cunoștință de cauză și știți deja că un parfum are nevoie de anumite condiții pentru a exprima maximum de miros. Are nevoie de o piele compatibilă, de o aplicare în zonele calde ale corpului (de exemplu încheieturile mâinilor, gât, ceafă, după ureche). Asta nu este tot, un parfum nu trebuie aplicat pe haine și nu trebuie folosit la orice oră din zi dacă acest lucru nu este specificat în indicațiile sale. Vă mulțumesc că ați avut răbdarea să aflați povestea parfumului meu preferat și vă invit să țineți cont de regulile de folosire ale unui parfum! (enumerate mai sus).

Acest articol participă la Superblog 2014.

duminică, 2 noiembrie 2014

Cetățean de onoare pe Strada Ficțiunii

Îmi amintesc totul de pe Strada ficțiunii! Am pășit pe ea cu ardoare și am fost primit precum este primit un viitor rege în regatul său. Cu căldură. În calitate de câștigător al provocării lansate de Editura All pe Strada Ficțiunii am primit statutul de Cetățean de onoare al acestei străzi și titlul onorific de critic literar recunoscut.


Cum s-a întâmplat să fiu Cetățean de onoare pe Strada Ficțiunii?

Am scris un articol excelent despre Strada Ficțiunii, despre ceea ce se întâmplă cu oamenii care nu citesc Am scris despre bibliotecile goale care așteaptă cititorii și despre beneficiile aduse de lectură asupra vocabularului unui individ. Fiind un articol devenit viral pe internet, a atras atenția criticilor literari care au început să-mi scrie mesaje care mai de care mai acide. Dușul rece al criticilor nu mi-a displăcut. Simțeam că devin cineva cu fiecare literă ascuțită îndreptată către ochiul sufletului meu. Tăișul ascuțit al mesajelor critice îmi tăia respirația uneori, dar îmi reveneam și eram mai puternic. Un mesaj mi-a atras atenția în mod deosebit. Era un mesaj tip telegramă venit din partea unui domn care mi s-a părut extrem de misterios la vremea aceea. Mesajul era „zugrăvit” într-o manieră ciudată pe o hârtie veche cu miros de cafea și fum de țigară.
Te-ai ars. Contemporan cu mine. Bestseller nu poți fi. Clasic vei deveni. De crime nu te feri. După-amiaz la ora tri. Cafeneaua Cărții gri.
Lista lui Alex. Ștefănescu 
Așa era scris și semnat mesajul. Mi-a atras atenția din prima, așa că am început să-i caut tâlcul. M-am interesat cine este autorul și am aflat imediat că misteriosul chip din spatele cuvintelor fără noimă. De fapt am decriptat ușor mesajul dar tot nu-mi dădeam seama de semnificația lui în contextul dat. Domnul Alex. Ștefănescu era un domn care colabora cu Editura All. Aflasem că dintr-o pasiune dusă la extrem, crease o listă care-i purta numele și în care adunase cu meticulozitate o seamă de volume.Despre lista sa Alex. Ștefănescu spunea:
Voi include în colecție numai cărți care îmi plac | Voi da toată atenția acelor autori pe care nu-i susține nimeni | În colecția mea voi primi oaspeți de seamă, dar le voi acorda azil literar și unor autori marginalizați | Hai să ne bucurăm împreună de frumusețea literaturii!

Astfel am ajuns să răspund provocării omului misterios și a mesajului său ciudat. Iată că ora „tri” bătea pe orologiu iar eu eram în cafeneaua Cărții gri. M-am așezat la o masă retrasă. Era singura liberă. Mă așteptam să fiu abordat de către cineva, așa că nu m-am agitat prea tare și am deschis cartea de pe măsuța rotundă. Diavolul în rochie albastră îmi făcea cu ochiul îndemnându-mă la păcate. Walter Mosley pusese ceva malefic în carte și începuse fix cu coperta. Am citit undeva pe la jumătate un paragraf deocheat. M-a înfiorat într-atât încât să închid imediat cartea pe care am înlocuit-o numaidecât cu titlul din dreptul celuilalt scaun.



Omul invizibil romanul scris de
Ralph Ellison mi-a adus aminte imediat de ce eram de fapt acolo. Aveam întâlnire cu un om care nu ar fi trebuit să fie invizibil și care tocmai îmi pusese mâna pe umăr. „Ești Adrian Rotaru?” „Da, am îngăimat eu cu un glas stins.” „Vino cu mine, a urmat el cu glas poruncitor.”

L-am urmat, prin încăperea înțesată de fum, până în spatele tejghelei. Acolo am coborât către ceea ce trebuia să fie un subsol prăfuit. Aici erau de fapt alte zeci de mese și toate pline ochi de tot felul de oameni îmbrăcați în haine ponosite.

S-a oprit în mijlocul încăperii căutând un loc cu privirea. În lipsa lui a început să-mi vorbească acolo. Mi-a spus că tot ce văd în jurul meu este creat de el și de editura pe care o susține. Sunt mii de oameni care odată intrați acolo se „transformă” în personajele preferate. În timp ce-mi povestea gesticula puternic și arăta către oameni deghizați. Hainele ponosite nu mai erau acum simple zdrențe pentru mine, ci erau costume din piesele de teatru. M-a plimbat preț de câteva ceasuri printre oameni diferiți cu volume vechi în mâinile lor, unele dintre ele fiind aproape indescifrabile. La un moment dat am coborât în altă încăpere mai jos decât a doua. Aici era de fapt Strada ficțiunii! Vă vine să credeți? Strada ficțiunii nu era de fapt o stradă ci o încăpere generoasă plină ochi cu cărți valoroase, unele dintre ele unicat, iar altele abia scoase de sub tipare. 

Într-un colț se afla o mașină de scris în „dinții” căreia era încleștată ultima hârtie. Alex. Ștefănescu mi-a spus că este momentul meu de glorie. Acolo îmi voi scrie cu mâna mea articolul devenit viral pe internet, articol prin care am „instigat” oamenii să lectureze. Creasem o revoluție pe internet, iar acum, pe Strada ficțiunii, îmi tipăream singur certificatul de naștere al unui critic literar. Un critic literar numit Adrian Rotaru.

Acum în calitatea mea de Cetățean de onoare al Străzii ficțiunii și în calitate de ambasador al lecturii printre sutele de mii de adolescenți care uitaseră sau nu cunoscuseră niciodată avantajele cititului clasic, îmi doresc să trec la nivelul următor. TREBUIE să conving oamenii care nu s-au mai atins de o carte de foarte multă vreme, să pășească încrezători pe Strada ficțiunii acolo unde secțiunea clasic, se îmbină cu cea a crimelor, cu cea bestseller si cu cea contemporană într-o nebunie literară de neegalat. TREBUIE sa reînvățăm să citim pentru a continua să vorbim corect românește. Adoptând în cele din urmă deviza lui Alex. Ștefănescu, vă îndemn pe toți:
Hai să ne bucurăm împreună de frumusețea literaturii!

Acest articol participă la Superblog 2014!