Pages

duminică, 2 august 2009

eRepublik - un joc, un univers, o lume virtuala

Multi-playerul de strategie eRepublik a atras pana acum 134.000 de e-cetateni. Romania este una din principalele forte ale Europei. Dupa ce am fost multa vreme pe primul loc, am fost intrecuti de Ungaria, care a promovat intens jocul in presa scrisa si la TV.

eRepublik - un joc, un univers, o lume virtuala

eRepublik este un joc online de strategie cu tema economica, politica si militara, dezvoltat de romanul George Lemnaru si sustinut financiar de omul de afaceri francez Alexis Bonte.
Considerati "cetateni", jucatorii eRepublik din 43 de tari din lume au sansa sa ajunga la presedintie, pot deveni politicieni, pot strange o avere considerabila sau pot conduce afaceri, totul intr-o singura luna care este egala cu patru ani virtuali. Simulatorul geopolitic le permite cetatenilor virtuali sa creeze o noua economie, o noua societate sau sa poarte razboaie cu alte natiuni pentru diferite cauze.
In eRepublik , tara noastra are diplomati de succes, armata puternica si antreprenori inteligenti. Ca putere politica, Romania s-a impus în joc inca de la inceput. Prin referendum, jucătorii din Republica Moldova au votat unirea cu Romania. Romania devenise din ce in ce mai puternica pana cand in eUngaria, tara ocupata de eRomania, s-a făcut
mobilizarea.

Cel mai mare portal online din Ungaria a publicat trei zile la rand, pe prima pagina, articole in care ii îndemna pe maghiari sa nu se lase invadati de romani. Dupa ocupatia e-romana, care a durat intre octombrie 2008 - aprilie 2009, locuitorii eUngariei au reusit eliberarea Budapestei si si-au propus cucerirea eTransilvaniei. "Fara un aflux de bebelusi romani, in viitor e posibil să ne cucerească ungurii caci, manati de un imbold patriotic, mii de unguri se nasc in joc, cu unicul scop de a cuceri eRomania", a scris SkizZ, un e-cetăţean al eRomaniei pe site-ul jocului de strategie.

Cum se poate participa la joc:

- Se acceseaza adresa www.erepublik.com.
- Pe pagina principala exista butonul „Become a citizen” (Cum devii cetatean).
- Personajul creat va creste in experienta muncind sau luptand in razboi.
- Primul lucru care trebuie facut este gasirea unui loc de munca, la sectiunea "market – job market".

- Dupa nivelul doi, personajul se poate „antrena”, ceea ce ii va creşte puterea si, în consecinta, experienta obtinuta in lupta.

- Atentie la „wellness” (bunastarea) personajului. Daca este sub 40 (din 100), nu se poate lupta in razboaie, iar daca ajunge la 0, personajul „moare”.

Articol scris de Alexandru Bunaciu aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea