Pages

sâmbătă, 14 martie 2015

Ador căldura apartamentului meu

Îmi place căldura, fie că mercurul din termometrul urcă la 25 de grade fie că se îndreaptă amenințător spre 50. O iubesc și o suport mai mult decât frigul deranjant și uneori neiertător. Nu știu de ce apartamentul în care locuiesc este atât de călduros mai ales că nu este izolat termic, dar știu că iarna nu am nicio problemă cu gerul de afară atât timp cât sunt în camera mea. Și mai știu că în cazul în care aș vinde sau aș închiria acest apartament, ar trebui să prezint clintului meu un certificat energetic.


Certificatul energetic este obligatoriu la vânzare sau închiriere încă din anul 2013. Așadar la vânzarea sau închirierea unui imobil se ia în considerare și părerea unui expert termografie, care va elibera certificatul energetic.

Ce înseamnă acest lucru pe termen lung? Reprezintă un confort termic sporit și facturi mai mici plătite către furnizorii de resurse energetice. De asemenea ai asigurată locuința din punct de vedere termic, astfel încât toate cheltuielile pe care le-ai fi putut avea cu izolarea termică a  acesteia, să nu mai fie necesare.

Pentru mine căldura oferită de apartamentul într care stau este suficientă, ba mai mult, sunt nevoit să o reglez în mod constant prin deschiderea largă a ferestrelor, chiar și in miez de iarnă.

Chiar și acum când scriu acest articol participant la Spring  Superblog 2015, sunt la mânecă scurtă chiar dacă afară sunt destul de puține grade încât să mă oblige sa port geacă și fular atunci când ies din casă.

Zile călduroase vă doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea