miercuri, 21 decembrie 2011

Umor negru la gura gropii

.   .   .
In clipele  in care petreci mortul pe ultimul drum iti trec prin minte tot felul de intrebari existentiale. Mai ales atunci cand  cel din cutie este  cineva drag tie, cineva apropiat tie iar lacrimile iti curg din adancul sufletului, te intrebi de ce   viata trebuie sa se termine  in coada de peste? Care este sensul vietii unui om?[...]
[...] Si stand acolo printre mormintele  inghetate si acoperite de un strat subtire de zapada, inconjurat de  batranii satului care-si asteapta randul sa fie purtati pe brate, precum ei au purtat la randul lor mortul pe care l-au petrecut la groapa, aud  cateva  glume reci din partea unor batranei si batranele. Primele care incep sa vorbeasca sunt doua babute  si zice mai in gluma mai in serios:
Babuta 1: "Maine, poimaine o aducem si pe Lenuta la groapa".
Babuta 2: " Cine stie daca nu 'om fi chiar noi aduse"
O baba mai tanara: " Dar ce va faceti daca o ia de la padure catre sosea?"
Babuta 2 : "Da' daca o ia pe mata?"
O baba mai tanara: "Nu o ia ca e mai tanara decat dumneata"
Apoi un nene spune o gluma  cu izul umorului negru, la care  eu reactionez ciudat, in sensul ca aproape scap un hohot de ras printre lacrimile ce-mi inecau obrajii. Imi ascund imediat scaparea cu servetelul si inabus zambetul. ( Poate imi aduc aminte gluma, ca ar fi si pacat sa ramana neimpartasita daca tot a fost atat de buna)
Intre timp se aud primii bulgari de pamant ud aruncati pe sicriul deja coborat in groapa. Este momentul in care ultimele jelituri  sfasie inimile celor mai apropiati din viata raposatei. Intre timp groparul isi face treaba iar oamenii isi vad in continuare de vizita la mormintele adormitilor lor.  In vazduh ramane o tacere adanca  zdruncinata din cand in cand de cate  cineva ce-si jeleste adormitii sau de lopata groparului ce asterne negura intunericului peste un trup ce nu mai are suflet.

.   .   .


Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel Vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea