sâmbătă, 12 mai 2012

Roata norocului La Kanal D

Roata norocului revine pe micile ecrane pentru telespectatorii din Romania. Formatul emisiunii s-a nascut in SUA si a facut inconjorul lumii. In Romania am mai avut Roata Norocului la Pro TV inainte de anul 2000. Eu unul ma mai uitam la aceasta emisiune si pe canalul Rai (1,2 sau 3) din Italia. Se difuza zilnic emisiunea si intelegeam destul de mult din ce spuneau ei in limba lor acolo, chiar daca eram mititel. Este o limba latina totusi si aveam destule cuvinte asemanatoare.
In curand “Roata Norocului” se va invarti numai la Kanal D! Castiguri substantiale, in bani si produse, divertisment, tensiune, umor si nu in ultimul rand un prezentator charismatic sunt ingredientele de baza ale acestei emisiuni prin care Kanal D isi propune sa descreteasca fruntile romanilor si sa umple buzunarele celor care au curajul sa isi incerce sansa. Concurentii vor putea castiga la Roata Norocului de la electrocasnice, gadgeturi, bax-uri de bere, kilograme de ciocolata, piese de mobilier, produse cosmetice, jucarii, pana la masini si combustibil in cantitati impresionante. Emisiunea “Roata norocului”, produsa in Romania de Zucchero Media, se va difuza in fiecare zi, de miercuri pana vineri, de la orele 20.00. “Roata Norocului” (“Wheel of Fortune”) este un format original american, creat de Merv Griffin, si a avut premiera în SUA in 1975. “Roata Norocului” este cel mai longeviv concurs TV din istoria televiziunii americane (29 de sezoane / 5655 editii), a castigat pana acum 5 premii Emmy si, in prezent, este produs in SUA de Sony Pictures Television si distribuit de CBS Television Distribution. Despre mecanismul jocului Trei concurenti isi pun la bataie norocul, dar si abilitatea de a ghici insiruirile de litere care formeaza cuvinte. Roata Norocului este segmentata in 24 de spatii, fiecare dintre acestea reprezentand sume in numerar/puncte, diferite premii si alte elemente strategice (“Pedepse”, “Stai o tura”, “Faliment”). Jocul se bazeaza pe rezolvarea puzzle-urilor de cuvinte, fiecare spatiu gol reprezentand o litera. Cei trei concurenti invart pe rand Roata, incercand sa nimereasca o valoare in bani/puncte pentru ca apoi sa ghiceasca consoanele din puzzle. Cu cat numarul consoanelor ghicite este mai mare, cu atat creste si jackpotul concurentului. In momentul in care concurentul ghiceste o consoana din puzzle, acesta are dreptul sa mai invarta Roata, in caz contrar cedeaza randul concurentului urmator. Concurentii pot castiga bani, puncte, dar exista si riscul ca acestia sa se opreasca la porunci precum “Stai o tura”, ceea ce e de preferat in locul “Faliment-ului”. Pentru a putea pastra banii/punctele sau premiile accumulate de-a lungul unei runde, concurentii trebuie sa solutioneze puzzle-ul de cuvinte corespunzator fiecarei runde. Pe parcursul desfasurarii jocului, atunci cand considera necesar, fiecare concurent poate cumpara vocale, daca a acumulat suma minima cumpararii acestora. Pe langa castigurile in bani/ puncte si pedepsele mentionate mai sus, Roata are si spatii precum “Free Play (Tura libera de sanctiuni)”, “Wild Card” (Concurentul poate spune inca o consoana, chiar daca nu e randul lui) si “Gift Tag” (Credit in bani sau puncte). Fiecare editie a concursului Roata Norocului are minim 4 runde si incepe cu doua puzzle-uri de noroc prin care se stabileste ordinea concurentilor. Urmariti in curand “Roata Norocului”, prezentat de Liviu Varciu, numai la Kanal D! Sursa: KanalD.ro

Un comentariu:

  1. singurul lucru pe care mi-l amintesc despre emisiunea asta e Cosmina Pasarin care invartea o busola verticala. Daca nu cumva confund emisiunile.
    La cate emisiuni concurs a adus Proteve-ul ... si nici una nu mi-a placut ...

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea