sâmbătă, 18 august 2012

Sperantele viitorului in baschetul feminin

Echipa de baschet feminin sub 20 de ani a Romaniei  a dat dovada de unitate  si daruire pe terenul de baschet, intr-un meci pe care l-au disputat in compania Belgiei.  Desi era cotata cu sansa a doua la castigarea acestui meci Romania a dat dovada de mare caracter reusind sa  se tina   bine  pe durata primei reprize, reusind   sa  stea la numai doua puncte in spatele Belgiei. 37-35 a  fost scorul la pauza.

A doua repriza a adus  sfertul de efect al Romaniei  care s-a detasat la  8 pucncte la sfarsitul acestei perioade. Rand pe rand Ardelean, Sonia Ursu, Bigica, Ionescu si Cursaru au  pus puncte pe tabela in dreptul Romaniei. De fapt ele au fost singurele 5 jucatoare care au inscris in acest meci.  Chiar daca au castigat  sfertul al treilea   cu 10 puncte si a condus la sfarsitul acestuia cu 8 puncte romancele au avut  momente de cadere libera. Pe final de meci  cand mai erau numai  doua minute de joc tricolorele  noastre conduceau cu 62-56, dar nu au putut pastra avantajul si  Belgia a inscris  7 puncte in acest timp, primind unul singur in schimb. Finalul sfertului 4 a adus egalitatea pe tabela si meciul a mers in repriza  de prelungiri care dureaza 5 minute.

In repriza de departajare Romania a   fost  decisiva, inscriind repede 6  puncte prin Sonia Ursu (4) si Ardelean  (2), primind in schimb  5 puncte , singurele reusite de belgience  in aceasta repriza suplimentara.  Sonia Ursu si-a asumat responsabilitatea  la finalizare reusind sa inscrie in aceasta repriza 9 puncte  din cele 15   realizate in total. Scorul final  dupa repriza de prelungiri a fost de  76-68 in favoarea Romaniei.

Alte date din meci:
  • Doar  7 jucatoare au fost  prezente pe parchet de-a lungul intregului meci pentru Romania, in timp ce la belgience s-a folosit tot lotul de 12 jucatoare.
  • Sonia Ursu si Bigica au stat fiecare  44 de minute si 46 de secunde  pe parchet si fiecare a inscris cate 15 puncte.
  • Ardelean a stat  numai 32 de minute si 3 secunde pe parchet si a inscris 21 de puncte fiind lidera echipei  din punct de vedere al punctelor marcate.
  • Moyombo a marcat pentru  Belgia 25 de puncte in 42 de minute si 17 secunde petrecute pe parchet.
  • Opt este numarul cosurilor  de 3 puncte reusite de  Belgia in timp ce Romania a inscris numai 3
  • 29 din 51 de aruncari de doua puncte au fost transformate de romance in timp ce belgiencele au reusit 16 din 33
  • 11 a fost cota  medie la casele de pariuri pentru ca Romania  sa castige acest meci

Salvati de o coreeanca

Sonia Ursu este jucatoarea   de baschet nascuta din mama romanca si tata sud-coreean. Are 19 ani si 1,72  m inaltime.

In meciul cu Belgia a fost jucatoarea decisiva  in repriza de prelungiri inscriind 9 din cele 13 puncte. Ultimele 3 puncte au provenit dintr-o aruncare de la mare distanta, aproape de mijlocul terenului, puncte care o vor ajuta in statisticile proprii in viitor.
6. Sonia Ursu (Romania)
Sursa photo

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea