miercuri, 9 iulie 2014

3 ursitoare si un ingeras

Anul trecut am participat la primul botez in afara de cel in care eu am fost cel botezat. Si mi-a placut. In special petrecerea de dupa, unde se aduna oamenii sa sarbatoreasca in numele crestinarii bebelusului. A fost ceva simplu in curtea de la tara a parintilor copilului, unde au fost invitate rudele apropiate si cei mai buni prieteni de familie. Ceva modest, dar de bun gust. Iar distractia a fost desavarsita.

Credeam ca atunci a fost frumos. A fost, dar anul acesta am descoperit o noua modalitate de celebrare a crestinarii unui bebelus. Acea petrecere unde este invitata multa lume, unde vedeta este copilul botezat si unde sunt invitate ursitoare. Exact ca in basmele pentru copii. Am descoperit ca o matusa de-a mea a chemat o firma de entertaiment (ca sa-i zic asa) pentru infrumusetarea petrecerii.. O vazusem cu o seara inainte tastand pe google „ gasesti aici ursitoare botez bucuresti ” dar nu intelesesem exact la ce se referea cautarea. Am lasat-o insa sa caute pentru ca stiu ca se pricepe. Si a facut o alegere buna, dar despre asta va povestesc imediat.

A doua zi dupa Taina Botezului efectuata la Catedrala din Ploiesti, am mers la un restaurant pe langa Bucuresti pentru a petrece. Localul s-a umplut de cunoscuti si astfel petrecerea a inceput in forta. Multa lume, voie buna, socializare si la un moment dat au aparut surprizele petrecerii. Trei „animatoare” pardon, ursitoare si un ingeras alb. A fost un moment frumos la care noi, invitatii, nu ne-am asteptat. O adevarata surpriza, asta a fost. Fetele foarte frumoase, care mai de care cu vocea mai mieroasa, au ursit pe rand copilului numai de bine. Fetele au avut roluri frumoase si replici adaptate si au interactionat cu invitatii. Asa s-a intamplat si cu ingerasul alb care s-a tot jucat cu ceilalti copilasi prezenti la petrecere. La un moment dat ingerasul a inceput sa-i vorbeasca copilului abia botezat despre credinta, moment in care copilul avea cel mai fericit chip din acea zi. 

La sfarsit cele trei ursitoare extrem de dragute si sociabile au sustinut adevarate sedinte foto alaturi de majoritatea invitatilor. Barbatii prezenti la petrecerea de botez nu le mai dadeau pace si chiar au iesit multe glume pe seama acelor momente. Ingerasul a facut fotografii cu domnisoarele si cu copiii din sala si toata lumea a fost fericita in preajma lui.

Una peste alta aceasta modalitate de a infrumuseta petrecerea de botez, prinde foarte bine si in Romania. Serviciile oferite de ursitoare profesioniste sunt de-a dreptul cireasa de pe tort a unei petrecere de acest gen. Recomand tuturor parintilor sa apeleze la astfel de servicii pentru ca botezul copilului lor are loc o singura data in viata, asa ca trebuie tratat cu foarte mare seriozitate si atentie. Iar aceste sesiuni foto din timpul petrecerii, raman marturie unei petreceri de neuitat care va fi revazuta cu multa nostalgie peste ani si ani.

Mai, mai ca m-a facut si pe mine sa ma gandesc mai bine daca este sau nu timpul sa imi intemeiez o familie si sa trec prin aceste momente minunate.

Un comentariu:

Spune-ti parerea