miercuri, 12 septembrie 2012

Tineri și neliniștiți. Facem parte din Generatia lui John

Suntem ființe raționale, ne-am pus de multă vreme bazele societății și încercăm să o  perfecționăm în continuu. Tehnologia  ne ajută mult în acest proces dar totodată ne și pune bețe în roate.  Societatea ne îndeamnă să muncim unul pentru altul, taxele și impozitele  percepute de autorități  se asigură că fiecare cetățean  participă  la bugetele care mai apoi ar trebui sa se împartă în toate  sectoarele de interes public.
Teoria sună bine  dar aplicată în România nu dă roade mai deloc. Buzunarele  fără  fund ale unor politicieni care-și încalcă jurămintele  cu nonșalanță și justiția prea coruptă pentru a-i condamna, duc  societatea noastră pe marginea prăpastiei. Trăim într-o țară cotropită de oamenii care trebuiau să o apere și să o ajute să înflorească iar uneori ne mirăm cum  de mai   trăim încă în  minciună, în furt și într-un declin  permanent.
Tehnologia ne-a dat șansa de a avansa de a comunica mai ușor de a înlesni producția în majoritatea domeniilor, dar tot ea ne-a scăzut locurile de muncă prin apariția mașinilor automate. Suntem inlocuiți pe zi ce trece de mașinării care  primesc comenzile de la  câțiva oameni, în timp ce  mulți șomeri își caută un serviciu.
Chiar și așa cu miile de mașini care inlocuiec munca a sute de mii de oameni,  am putea supraviețui decent în cazul în care  am trăi într-o societate pusă la punct.
Despre aceste lucruri și despre cât de mult mai contează diplomele în ziua de astăzi  pentru angajare  voi vorbi mai pe larg in emisiunea Generația lui John în direct la Prahova TV  miercuri 12 septembrie.
Emisiunea poate fi văzută live  online pe site-ul Prahova TV.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea