marți, 16 septembrie 2014

SUA - campioana mondiala la baschet masculin

Este clar! SUA face legea in materie de baschet masculin (poate si feminin) la nivel mondial. Performanta vine clar din buna administrare a campionatelor interne si in special NCAA, competitii care pun accent pe indrumarea  studentilor catre sport. NCAA lanseaza in fiecare an sute de sportivi apartinand diferitelor discipline sportive, la un nivel profesionist.

Revenind la subiectul care ne framanta in mod deosebit, ne ramane sa oferim „standing ovation” unei echipe de vis, care a castigat un campionat mondial. ATENTIE! SUA a adus la mondialele din Spania 2014 o echipa care nu este reprezentativa numarul unu. Vedetele americanilor au ramas acasa din diferite motive. Totusi echipa a doua, a treia sau cum vor unii sa o numeasca, a castigat la pas campionatul mondial dupa o finala in care si-a zdrobit adversarul.

Jucatori precum Irving, Faried, Harden, Thompson, Gay sau DeRozan au fost prezenti in mod consecvent in  primul 5 al americanilor. Nici ceilalti jucatori nu au fost lasati deoparte, antrenorul acestora oferind sanse de joc fiecaruia dintre ei.

Statisticile nici nu mai conteaza, dar conform scorului finalei, SUA-Serbia 129-92, ne dam seama ca acestea sunt fabuloase. Una peste alta, SUA va avea suprematie in baschetul mondial cativa ani de acum inainte, indiferent daca va castiga sau nu competitii mondiale, pe care oricum nu le mai respecta la adevarata lor valoare.

Mai jos va las sa vizionati un colaj de executii ale juctorului care m-a impresionat cel mai tare la acest campionat mondial: K. Faried.

Un comentariu:

  1. Dacă veneau cu vedetele, probabil ajungeau la 200 de puncte. Oricum, atât de mare diferența între locul 1 și 2 nu mi se pare normal.
    Oare dacă India joacă cricket cu americanii, tot așa de tare îi bate?

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea