miercuri, 23 noiembrie 2011

Din Tara Soarelui rasare in intregile hotare

Japonia, supranumita Tara soarelui rasare  a dat lumii oameni de valoare care au dedicat o mare atentie  tehnologiei si evolutiei in bine a acesteia. Meticulozitatea si perfectionismul cu care lucreaza  i-au adus in fruntea  ierarhiei mondiale pe mai multe planuri. Unul dintre topurile in care Japonia   surclaseaza celelalte puteri ale lumii este  este  acela a-l productiei de masini. Alaturi de alti doi producatori Toyota reprezinta cu brio  industria constructoare de masini a tarii, fiind si cel mai mare producator de automobile din lume.
Ceea ce este de remarcat la  aceasta companie care are fabrici  de productie in toate colturile  lumii este  faptul ca au reusit sa  se impuna pe piata  automobilistica cu modelul de masina Hybrid produs in serie si nu in editie limitata precum alti provideri. Acest Hybrid este reprezentat cu succes de modelul Toyota Prius, avand la baza tehnologia Hybrid Synergy Drive. Aceasta tehnologie a modelului Toyota Prius consta in  existenta a doua motoare electrice si inca unul termic alimentat cu benzina.  In timpul franarii energia este recuperta si inmagazinata in bateria de inalta tensiune, fiind refolosita ulterior. Astfel se reduc emisiile de CO2 fara a scadea asteptarile noastre de la  automobil.  Acest lucru a facut din modelul Toyota Prius unul de succes, un model de serie care din 1997 a fost  imbunatatit treptat si a ajuns sa livreze peste 2,3 milioane de exemplare in toata lumea. Nu numai aceste cifre sunt impresionante ci si numarul de premii pe care le-a obtinut pentru clasa sa si nu numai.. Premii privind satisfactia clientului sau cel mai bun motor al anului  au fost  atribuite acestui model de mai multe ori ca tribut al   eforturilor pe care le-au facut constructorii  in realizarea confortului, motorului ecologic si confortului  utilizatorilor. Tehnologia japoneza implementata peste tot in lume unde Toyota detine  puncte de productie de ansamble si subansamble  este de bun augur si are puterea de a schimba oamenii. Asupra mea a avut un efect benefic atunci cand am lucrat pentru Toyota in cadrul unei companii japoneze, cunoscand  pe pielea mea exigentele  pana si in cele mai banale operatiuni.
Sunt  surprins ca Toyota Prius a reusit acest pas urias pentru omenire, lansand modelul in serie, rupand barierele unui monopol  care dicteaza  exploatarea resurselor petroliere si numai a acestora in  industria auto.
 Cel mai mare si totodata cel mai greu pas a fost facut  iar in viitorul apropiat sunt convins ca si alti constructori de masini  vor lansa astfel de modele pentru a tine pasul cu Toyota. Astfel cerintele pietei se vor schimba. Oamenii isi vor da seama ca o masina Hybrid este mai eficace si pentru ei si pentru mediul inconjurator, consumand mai putin combustibil, inregistrand emisii  mult mai scazute. Consumul redus de combustibil va scadea si bugetul alocat transportului  pentru cei care calatoresc mult cu  masina.
Industria Hybrizilor va  schimba si  nevoile oamenilor. Deja au aparut puncte de incarcare a  acumulatorilor  masinilor de acest fel in unele benzinarii sau hoteluri care se respecta. Lumea se poate schimba in bine si totul datorita companiei Toyota care a reusit sa sparga tiparele, care a reusit sa impuna modelul Toyota Prius pe piata mondiala.

Acest articol participa la SuperBlog2011

Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel Vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta

2 comentarii:

Spune-ti parerea