sâmbătă, 7 aprilie 2012

Se intampla cateodata

Mi se intampla cateodata sa aud un cuvant pentru prima data si  acel cuvant sa fie unul putin folosit in viata de zi cu zi, in vocabularul obisnuit al unui om. Dar  deja devine curios cand dupa ce ai auzit acel cuvant intr-un context  in ziua respectiva, sa-l mai auzi inca o data in alt context, in aceeasi zi. Este de-a dreptul bizar cum un cuvant care poate iti apare o de doua trei ori pe an in vocabular, sau pe care nu-l stiai deloc sa-ti apara de doua trei ori in aceeasi zi  si  mai ales sa vina din surse diferite. Ieri mi s-a intamplat  acest lucru cu doua cuvinte. Pe unul nici nu-l mai tin minte, iar pentru cel de-al doilea am gasit definitia in dexonline.ro si este aceasta:
PĂDUCÉL, păducei, s. m. 1. Arbust sau arbore spinos din familia rozaceelor, cu frunze crestate, cu flori albe dispuse în buchețele, cu fructe comestibile, care se cultivă și ca plantă ornamentală (Crataegus monogyna). 2. Insectă parazită care trăiește pe plante sau pe corpul unor mamifere (Leptus autumnalis). 3. (Pop.) Boală de piele care se manifestă prin mâncărimi pe tălpi sau între degetele picioarelor. – Din lat. *peducellus.

Eu stiam ca inseamna parazit, dar vad ca are trei intelesuri destul de diferite.  
 

Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel Vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta

Un comentariu:

Spune-ti parerea