duminică, 30 martie 2014

Schimbare ca prin farmec

                            Se dadu de trei ori peste cap si se transforma in print.
         Asa se intampla in basmele copilariei. Perosnajele se puteau schimba ca prin Farmec. In realitate insa schimbarile in bine nu sunt la indemana oricui. Mai ales cand vine vorba despre schimbarile de personalitate. Nu vi s-a intamplat niciodata sa nu va placa ceva la propria persoana, dar sa nu puteti schimba asta oricat ati dori? Mie mi s-a intamplat si mi se intampla in continuare. Am avut parte de o schimbare de comportament in trecut. Din rau in mai bine as zice eu. Cel putin acum sunt mai calm si nu mai ma mai agit din senin. Am devenit ceva mai ardelean din acest punct de vedere. Mai am insa cel putin un lucru major de schimbat la mine. Imi lipseste rabdarea. Uneori ma exaspereaza lipsa mea de rabdare si am de pierdut mult din cauza aceastei lipse acute.

O schimbare

         Acum un an am apelat insa la o proba de foc cu scopul de a-mi demonstra ca pot fi si rabdator daca-mi pun in minte cu tot dinadinsul. Asa ca am hotarat ca e timpul pentru o schimbare de look. Iar schimbarile de look cele mai simplu de realizat sunt legate de coafura, frizura, respectiv aranjarea parului facial la barbati. Cum barba inca nu prea am, am hotarat sa-mi las parul sa creasca. I-am dat termen un an pentru a creste si a lua o decizie in privinta aranjarii lui. Am trecut cu greu anul, prin nelipsitele critici si chicoteli din partea colegilor de serviciu pe seama parului meu nici prea mic nici prea mare, care nu se aseza de niciun fel. Si cu toate astea am avut rabdarea de a respecta termenul autoimpus.
          S-a facut martie 2014 si mie imi pica parul tot mai tare. Bretonul imi ajungea deja sub barbie, iar la spate il puteam prinde in coada. Mi-a placut schimbarea. Ceea ce nu-mi placea era parul care cadea in exces. Asa ca m-am tuns de doua ori in doua saptamani, pana am ajuns la o noua schimbare de look care ma face sa ma simt bine. Mi-am dat refresh cu un look primavaratic. Desigur ca parul inca imi cade, dar aceasta problema o voi rezolva in curand. Urmeaza sa incerc un kit de tratament pentru regenerarea parului. Gerovital Plant tratament actioneaza prin vitaminele A, E si B5 in vederea restructurarii parului degradat. Asta e si problema mea, iar regenerarea parului folosind acest tratament de la Farmec, este scopul meu final. Tratamentul ar trebui sa-mi regenereze firele de par, sa le impiedice sa cada, datorita extractelor vegetale pe care le contine. 

           Daca tot am reusit schimbarea de look si am dat dovada ca pot avea rabdare pe termen lung, ramane sa aplic aceasta metoda si pe termen scurt. Urmatorul obiectiv prin care sa-mi determin rabdarea sa-mi fie si prieten, nu numai dusman, este acela de a gestiona veniturile de la o luna la alta, indiferent de valoarea lor. In prezent nu reusesc sa tin de bani dintr-un salariu in altul iar acesta este un defect cauzat de lipsa de rabdare. Acestea fiind spuse, sa ne auzim cu bine, fericiti,sanatosi, rabdatori si cu bani pana pe 10 aprilie cand iau urmatorul salariu! 
            Voi avea oare parte de o schimbare ca prin farmec?

Acest articol participa la competitia SpringSuperblog2014.

Un comentariu:

  1. Ei, asta nu-i chiar asa. Adica parul nu cade din pricina ca il lasam sa creasca, ci din motive de stres, iar uneori chiar din motive de regenerare.
    E adevarat ca sunt perioade cand cade mai mult par, iar asta ne impacienteaza.
    Pentru mine kit-ul de care vorbesti tu e cam scump,
    in schimb folosesc celalalte produse Gerovital pentru par, produse tot de Farmec - sampon, masca si o lotiune speciala. Sunt eficiente, iar mirosul mastii e chiar fain.
    Insa acum radeam de finalul povestioarei. De-ar fi la fel de usor cu alte 'defecte' pe care le avem ca si cu rabdarea de a ne lasa plete ... Si la mine un defect major e tot proasta gestionare, dar a timpului.
    iar ca o coincidenta legata de 'pretextul' transformarii princiare pe care l-ai folosit, pe 2 aprilie inteleg ca a fost Ziua Internationala a Cartilor pentru Copii, fiind ziua de nastere a lui H C Andersen.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea