duminică, 8 martie 2015

Cum ma vad peste cinci ani? Scenariu posibil!

Anul 2020
Mă scol dimineața, mă duc la serviciu. E un hobby de-al meu... &%$#@%  Asta era dintr-o melodie mai veche. Dar ghici ce! Mi se potrivește!
Ai mei s-au mutat la țară, eu am rămas singur în apartamentul în care m-am născut și am crescut. Atât de singur încât m-am gândit că trebuie să-l umplu de oameni. L-am transformat în birou imediat ce am constatat că are potențial de a produce bani. În momentul de față produce bani prin natura sa de "sediu" AVBS Credit, mulțumită francizei pe care am accesat-o gratuit de la compania mamă. Franciza gratuită de la AVBS Credit mi-a oferit ocazia să-mi deschid această afacere în domeniul financiar bancar,  domeniu în care mă simt precum peștele în apă.

În clipa în care Vasile, un prieten din copilărie, a venit în sediul meu AVBS Credit am început să-i prezint afacerea pe care o pusesem pe picioare în apartamentul meu de trei camere.
- Uite Vasile, aici era sufrageria, pe care am transformat-o în biroul principal. Aici lucrez eu și Felicia, pe care poți să o saluți chiar acum. Bună Felicia! Cum merge treaba azi? Ești în formă bună din câte văd!
Felicia roșește în prezența lui Vasile și-mi răspunde îngăimând în sânul ei "e totul ok!"
Vasile spune "bună ziua!" și continuă să mă urmărească, dând dovadă de un interes din cale afară.
- Uite aici, continui eu, bucătăria am transformat-o în camera de așteptare. Chiar se întâmplă să avem mai mulți clienți la un moment dat, pentru că oamenii sunt mulțumiți de serviciile noastre și ne recomandă mai departe.
- Dormitorul mic este tot un birou în care lucrează Suzana, care este broker credite bancare la AVBS Credit ca și Felicia, iar la celălalt birou lucrează Mihai care este specialist în comunicarea cu publicul în online și offline, dar asigură și mentenanța paginilor noastre de prezentare pe internet și datele clienților.
Eu mă ocup de alte lucruri mult mai simple și de bună dispoziția celor trei angajați.
- Îmi place! Exclamă Vasile! Acum prezintă-mi o ofertă de creditare. Vreau un credit IMM pentru a-mi continua investițiile în ferma de capre.

- Sigur, mai întâi am să te informez ce presupune fiecare ofertă de credit bancar, mai apoi ne gândim care ofertă ți se potrivește cel mai bine ca să știm ce fel de dosar întocmim. Vreau să-mi pui orice întrebare ai, oricât de simplă sau complicată, pentru a pleca de aici complet lămurit, pentru a ști exact ce vei semna, ce vei primi și ce obligații îți asumi.
- Am înțeles, dar cât trebuie să plătesc pentru toate serviciile pe care mi le oferiți?
- Nu știu, dai cât crezi că face!
Vasile se uită lung la mine și nu înțelege nimic. Eu izbucnesc în râs și îl asigur că a fost o glumă.
- Noi la AVBS Credit Ploiești, precum și în celelalte sucursale din toată țara, nu percepem comisioane de la clienții care vin la noi, pentru că de fapt banca de la care vom contracta creditul ne oferă nouă comision. Tu doar te bucuri de obținerea creditului fără bătăi de cap, prin intermediul nostru pentru că îți oferim consultanță gratuită.
Vasile a avut o expresie de mulțumire și surprindere în același timp. El a fost primul dintre prietenii din copilăria mea care a apelat la serviciile firmei mele.


Acum în anul 2020 trendul de acum cinci ani s-a concretizat. Oamenii chiar descarcă aplicația AVBS Credit de pe Android sau iOS și chiar aplică pentru un credit, fiecare după nevoile sale. Internetul a devenit la fel de vital precum aerul.

 Chiar și nea Costică din deal își vinde țuica pe internet. La fel și AVBS Credit poartă o relație bună cu clienții actuali sau foștii clienți prin intermediul facebook.

Aș mai spune că o franciză oferă multe avantaje față de un business pornit de la zero, deoarece cel care o cumpără beneficiază de o firmă care are deja scheletul construit, chiar și reclama și chiar și suportul pe care îl oferă compania mamă oamenilor de afaceri care-i duc numele mai departe

În speranța că nu-mi voi pierde calitățile de șef și nici nu voi scăpa afacerea din mână, las mărturie acest articol scris pentru Superblog cu mult drag.


Un comentariu:

Spune-ti parerea