luni, 21 februarie 2011

Relatare surprinsă pe NAVETA

 De 4 ani de când fac naveta către parcul industrial şi înapoi către casa, tot aud fel şi fel de conversaţii, povestioare, amintiri sau cine ştie ce  alte lucruri  pe care le mai vorbesc oamenii din câmpul muncii. Cele mai multe sunt depre serviciu, urmate de cele despre  viaţa de zi cu zi, traiul dificil şi greutăţile vieţii, iar cele mai puţine, sunt discuţiile  care te lasă la urma să râzi sau măcar să zâmbeşti, uitând că mergi la munca cea de zi cu zi şi plictisitoare, sau că te întorci acasă după o zi grea sau stresantă, sau obositoare. Am auzit  foarte multe, haioase, obisnuite, tragice, sociale sau altfel de povestiri, povestioare, intamplari sau cum vreti sa le mai numiti, dar pe asta chiar  trebuie sa o scriu aici ca sa nu o uit. Doi baieti pe care nu-i cunosteam, desi cica mi-ar fi colegi de munca (la cate fete se tot perinda la compania la care lucrez in ultima vreme, imi e greu sa-i retin pe toti) vorbeau ca tot navetistul unul cu celalalt in drumul catre munca. Eu eram cu un scaun mai in fata, ascultand muzica intr-o casca pe care o aveam in ureche, cealalta ureche fiind atenta la ce se mai aude in jur. Si chiar a fost atat de atenta incat a inregistrat urmatoarea povestioara foarte hilara dar cu  unhappy-end pentru o parte a protagonistilor povestirii. Intamplarea suna cam asa: 
Lucram la o firma care se ocupa cu retelele electrice (din nu stiu ce tara-nu are importanta, nu mai stiu toate detaliile, intamplarea in sine conteaza)  eram catarat pe un stalp metalic cu colegul meu, in timp ce ne faceam treaba. Stalpul metalic era din acela care are usita la baza, unde poti face legaturile  si alte chestii (un fel de panou electric al stalpului probabil). La un moment dat trece o baba foarte aranjata cu o potaie mica si la fel de aranjata ca si ea, carliontata pe care o tinea intr-o lesa. La un moment dat potaia miroase stalpul cu pricina si da sa se usureze, ridicand piciorul (banuiesc ca era mascul) dar nu apuca bine sa-si dea drumul ca sare in sus vreo doi metri si se inegreste instantaneu, scotand si fum pe alocuri. (Finalul asta de poveste l-a pronuntat cu atata entuziasm si voce vizibil schimbata, incat m-a bufnit si pe mine rasul) Noroc ca baba a avut capatul lesei de plastic, ca altfel o vedeam si pe ea la fel ca pe potaie. Bineinteles ca pana seara nu am mai putut sa muncim deloc, ca daca ne uitam unul la celalalt ne bufnea rasul si nu puteam lucra deloc, asa ca am strans sculele si am plecat.

Asta a fost povestea auzita pe naveta de la niste necunoscuti, care m-a facut sa rad cel mai tare. Desi finalul a fost tragic pentru catelusul care si-a facut nevoiele unde nu trebuia, nimerind tocmai  acea parte  descoperita a stalpului si astfel gasindu-si sfarsitul printr-o moarte banala. 
Morala: Daca faci pipi de pe un pod pe un tren care trece pe dedesubt, fa cu intreruperi nu cu jet continuu altfel te curentezi rau de tot !



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea