joi, 13 octombrie 2011

Mai ceva ca doamna Udrea

Nu-mi cunosc prea mult tara, in sensul ca nu am vazut prea multe locuri si obiective turistice din Romania. Dar daca ar fi sa fiu ghid pentru un amic din strainatate cunoscut pe internet cred ca m-as descurca intr-atat de bine incat sa-i formez o parere buna despre potentialul turistic al Romaniei, despre frumusetea locurilor, a reliefului si de ce nu despre ospitalitatea oamenilor simpli.
De cum aterzeaza la Bucuresti il urc intr-o masina  inchiriata de la Autonom Rent A Car.  Ii propun itinerariul, desi nu are cum sa ma refuze fiindca este la mana mea. Imi place sa fac pe ghidul asa ca-l voi duce la primul obiectiv propus de mine. Nu este muzeu dar este o cladire care  isi gaseste locul in cartea de vizita a Romaniei  Este cladirea Palatului Parlamentului, impozanta si  cu o istorie interesanta pe care sa i-o pot impartasi. Vreau sa-l dau gata cu o cladire relativ veche, care inca isi are  renumele de cea mai mare cladire civila din lume. O sa fie impresionat de ea fara doar si poate.  Ne odihnim la Hotel Villa Scala din Bucuresti, care ii va fi pe plac deasemenea fiindca ii plac cladirile vechi dar ingrijite. Vom avea un drum lung de facut si vreau sa fie in cea mai buna forma pentru a savura micul tur de Romanie.
Dupa o noapte  lunga, asa cum sunt toate noptile  peste care vrei sa treci mai repede, il duc catre centrul tarii unde  vreau sa-i arat  Castelul Bran pe interior, nu numai din imaginile pe care le-a vazut pe internet. Contele Dracula ii fascineaza pe toti si impreuna cu zvonurile si istoria create in jurul sau, il va lasa cu o amintire placuta pentru tot restul vietii. Dar drumul  de pe Valea Prahovei nu este nici el de lepadat si ii va atrage cu siguranta privirile. Vreau sa plece foarte incantat asa ca il urc pana la Cota 1400 din Sinaia ca sa vada panorama orasului si imprejurimile.  Privelistea uimitoare a orasului  in "straturi" il va coplesi. Are si ce vedea, fiindca panorama orasului Sinaia este mult prea interesanta. Ne continuam drumul cu  opriri din cand in cand pe  drumul national care  strabate muntii.  Facem poze cu peisajele superbe si  cu casele vechi.  Brasovul vechi este de vizitat , asa ca ne vom abate putin de la traseu si vom  innopta aici. Casele  de pe langa centrul vechi al Brasovului ii vor da un aer vintage probabil putin infiorator. Si panorama Brasovului vazuta de pe Tampa este minunata si ne vom petrece urmatoarea dimineata acolo, dupa care vom porni catre Bran. Dupa Castelul Bran mai am un obiectiv  turistic, pentru care voi urma drumul catre Sibiu, pentru a strabate Transfagarasanul, care ne va suprasolicita aparatele foto. Apoi  inaintam catre Nord pana in Maramures, unde il voi duce intr-un tur  de masina al judetului. Obiectivul  final este Cimitirul vesel din Sapanta, care imbina ineditul cu placutul. Dar o sa-l duc si prin Cavnic, pe drumul in care masina urca singura la deal. Acest loc unic il va face deasemenea sa priveasca Romania cu alti ochi. Terminam  itinerariul la obiectivul din Sapanta, unde sper ca ideea trasnita si crucile viu colorate si inspirat inscriptionate ii vor intipari niste amintiri frumoase in minte.
Sper sa ii placa scurta vizita in Romania si sa mai vina si cu alte ocazii. Sper ca i-a placut si confortul unei masini bune cu conditii bune pentru orice drum lung. Eu il conduc pana la cel mai apropiat aeroport, unde voi preda si masina, fiindca o pot face la orice centru Autonom Rent A Car.

Si uite asa o ajut si pe doamna Udrea sa  dezvolte turismul in Romania.

Acest articol participa la concursul SuperBlog 2011

Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel Vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea