luni, 30 iunie 2014

9 motive pentru care Tom nu il va manca niciodata pe Jerry

Tom si Jerry, desenul copilariei noastre va mai atrage milioane de fani si in anii ce urmeaza atat timp cat va mai fi difuzat de catre posturile de televiziune de profil. Totusi un lucru este cert ca nu se va intampla niciodata. Motanul Tom nu il va manca niciodata pe micutul soricel Jerry. Iata si cateva motive pentru care nu se va intampla asta, oricat de multe episoade vor mai aparea vreodata.


  1. Tom este uneori prea lenes pentru a alerga dupa soareci. Asa ne-a fost prezentat de catre creatorii acestui desen. (au fost mai multi de-a lungul anilor). Cu toate acestea casa pe care o pazseste Tom nu numara mai mult de doi soareci la un moment dat. Se fiecare data insa, unul dintre soareci este Jerry.
  2. Tom este prea naiv pentru a reusi sa-l de-a gata pe Jerry. De fiecare data cand crede ca a incheiat socotelile cu Jerry, soricelul revine in forta si ii plateste inzecit.
  3. Jerry are aliati. Fie ca e vorba despre cainele Spyke care-l protejeaza pentru diferite beneficii aduse de acesta, fie ca e vorba de vreo gaina sau rata pe care o atata pe Tom, fie ca e vorba despre necazurile in care-l baga cu stapanul casei, cam de fiecare data soarecele reuseste sa scape.
  4. Tom si Jerry sunt prieteni uneori. Nu sunt putine episoadele in care cei doi se salveaza de la moarte unul pe celalalt sau se ajuta in diferite moduri, uitand pe moment ca se urasc unul pe altul. Asta inseamna ca le place sa se tachineze, mai mult decat sa scape unul de celalalt.
  5. Jerry este prea inteligent. Se stie ca soarecii sunt foarte inteligenti si se aseamana cu omul in foarte multe privinte, de aceea se folosesc drept cobai de catre oamenii de stiinta. Cu alte cuvinte personificarea lui Jerry si inteligenta sa mai mare decat a lui Tom, vor face ca Tom sa nu reuseasca vreodata sa-l manance pe Jerry.
  6. Unul fara altul nu se poate. Primele episoade ale seriei Tom si Jerry au in coperta desenului fetele zambitoare ale celor doi uitandu-se unul la celalalt. Acest lucru coroborat cu episoadele in care cei doi sunt despartiti si refuza sa se mai tachineze denota faptul ca acest cuplu de rivali nu se poate separa.
  7. Jerry se face placut prin inteligenta sa. Copiii adora acest lucru si de cele mai multe ori il indragesc pe acesta, considerandu-l personajul pozitiv, fasnet care scapa din orice situatie. Apoi mai este si ciudat sa arati copiilor cum soarecele sfarseste in dintii motanului, chiar daca in realitate pisicile adora sa prinda soareci. 
  8. Pisicilor le place sa prinda soareci in  realitate. Dar in realitate nu toate pisicile mananca soareci ci doar ii alearga sa ii prinda si sa-i omoare, lasandu-i numai fara vlaga. Este si cazul lui Tom, care nu alearga de fiecare data soarecele cu gandul de a-l manca. De multe ori il alearga doar pentru a-l prinde sa se razbune, sau sa-i arate cine e seful in casa.
  9. Ultimul motiv pe care-l gasesc este si cel mai evident. Tom nu-l va manca niciodata pe Jerry pentru ca atunci seria se va termina si desenul Tom si Jerry nu isi va mai justifica numele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea