sâmbătă, 28 iunie 2014

Grija pentru copii 1990 vs 2014

            Societatea din ziua de azi este atat de exigenta cu parintii, incat a fi parinte a ajuns sa reprezinte cel mai dificil „job” posibil. De ce cred si spun asta? Tocmai din cauza faptului ca ma uit in jurul meu si vad ca se ajunge la pedepse drastice pentru parintii ai caror copii patesc ceva. Desigur ca se poate vorbi mult pe aceasta tema, dar grija aceasta nemarginita pe care trebuie sa o aiba parintii fata de copii ii afecteaza in cele din urma pe micuti. Sunt convins de acest lucru, dar nu intru in detalii, pentru ca e un subiect prea delicat si parerile pot fi impartite.

Va recomand numai sa va adaptati conditiilor impuse de societate si sa acordati maximum de atentie copiilor pentru a nu fi pusi in situatii delicate. De aceea va indrum sa oferiti copiilor tot confortul si toata atentia, cumparandu-le cele mai sigure obiecte de care au nevoie la varste fragede. Pentru bebelusi de exemplu, puteti cumpara de pe site-uri dedicate  lor, produse de calitate care ofera siguranta.

Asigura-i copilului tau protectie, cumparandu-i jucarii supuse testelor de siguranta si recomandate varstei lui. Pornind de la carucioare, patut, premergator sau tricicleta, toate aceste obiecte destinate copiilor mici trebuie sa fie confectionate din materiale rezistente imbracate in protectii moi care sa atenueze eventualele lovituri pe care le pot suferi micutii. In zilele noastre sunt puse la dispozitie cele mai inedite articole pentru copii care au ajuns sa le creeze, confort si siguranta pentru orice varsta. De aceea este bine sa cumparam din magazine cu articole destinate lor, pentru ca in astfel de magazine calitatea produselor este pe primul loc.

Sursa imagine: smart-baby.ro
Eu cand am fost bebe nu am avut parte de cele mai bune obiecte destinate bebelusilor. Nici de cele mai sigure. Insa asta nu inseamna ca nu este normal sa ii cumperi unui bebelus articolele moderne create special pentru el de companiile dedicate articolelor pentru copii mici. 

Cand am fost eu copil, va spun ca nu eram atat de tinut in puf si bine a fost ca s-a intamplat asa. Nici nu mi-as fi dorit altfel. E drept ca si pericolele erau ceva mai mici atunci, dar chiar si asa, ma bucur ca am avut libertate de miscare si am descoperit multe lucruri noi inainte de vremea la care ar fi trebuit sa o fac de fapt. Am avut o copilarie frumoasa in care mi s-a acordat atentia cuvenita si educatia necesara. In ziua de azi nu mai e chiar asa usor pentru parinti. Daca dai o palma copilului tau esti vazut ca un parinte denaturat care nu are grija de copilul sau, risti sa fii cazut din drepturile parintesti.

Dar astea sunt vremurile in care traim si asa toti parintii trebuie sa se adapteze vremurilor si sa ofere tot ce este mai bun copiilor lor. Sunt de acord cu asta, dar pana la un punct!

Atunci in 1990 si acum in 2014 grija pentru copii nu se masura la fel dar trebuia sa aiba acelasi rezultat si anume: integritatea fizica si psihica a copilului sa nu fie puse in pericol. Metodele s-au schimbat intre timp, dar scopul final a ramas acelasi.

Smart-baby.ro si Pishky ne invita la sa avem grija de copiii prezentului si ai viitorului, punandu-le la dispozitie articole de calitate destinate lor. Aflati mai multe din pagina de concurs.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea