marți, 24 iunie 2014

Surprizele de la CM 2014

Nu sunt eu prea conectat cu fotbalul in aceasta perioada. De fapt nu prea mai sunt deloc de cand am descoperit un sport mult mai frumos.  Dar inca ma mai intereseaza rezultatele. Asa pentru a fi la curent cu ce se mai intampla in sportul rege si pentru a putea sa port conversatii pe teme fotbalistice atunci cand ies cu baietii.

Nu am vazut niciun meci intreg de la acest campionat mondial, dar sunt cat de cat la curent cu scorurile. Si am aflat de cateva surprize la acest Campionat Mondial ce are loc in Brazilia.
Spania, Portugalia, Italia si Anglia sunt cele mai tari echipe care au plecat deja acasa din punct de vedere matematic.

Patru mari echipe europene eliminate


Spania a fost prima echipa care a dat semne ca nu trece de grupe. Acest lucru s-a concretizat chiar dupa ce-a de-a doua partida disputata in grupa. Daca esecul cu 5-1 inregistrat in fata Olandei a parut un ghinion curat intr-o zi nefasta, infrangerea cu 2-0 in fata lui Chile a fost de-a dreptul un mare cutit infipt in inima fostei Campioane Mondiale. Spania pleaca acasa cu tot cu vedete, dar ramane desigur o mare forta in multe sporturi de echipa.

Italia si Anglia, luate la pachet, au facut parte din grupa mortii, asa cum a fost aceasta denumita de catre presa sportiva. Uruguay si Costa Rica au fost cele doua echipe carora au trebuit sa tina piept. Nu s-a intamplat asta, iar Uruguay si Costa Rica s-au impus categoric pe terenul de joc, dar si in clasament. Costa Rica a castigat gruopa mortii desi nu i se dadeau mari sanse. Italienii nici nu se gandeau ca isi vor  face bagajele atat de repede, iar Mario Balotelli chiar isi dorea un sarut de la regina Angliei ca sa ii duca acesteia nationala mai departe de grupe invingand Costa Rica. Nu a reusit sa-si califice nici propria echipa asa ca a plecat cu mult mai devreme acasa. 

Portugalia, ultima mare echipa din Europa care inca mai spera la calificare, a plecat si ea acasa dupa ce nu a reusit sa castige meciul cu SUA. Un gol dat in minutul 95 nu a facut decat sa mai spele din rusine. O sansa mai exista insa pentru echipa lui Cristiano Ronaldo. Numai ca de data aceasta Portugalia este la mana Germaniei, echipa care a invins Portugalia la 4 goluri diferenta. Germania ar trebui sa bata bine SUA in timp ce Portugalia trebuie sa castige categoric meciul contra echipei Ghana pentru a face sejurul brazilian mai lung.

Aceste surprize fac din Campionatul Mondial unul frumos. Suspansul nu lipseste si spectacolul este la el acasa, majoritatea echipelor prezentand un joc bun pe teren.

Pronosticul meu pentru acest mondial este: Germania Campioana Mondiala. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea