marți, 3 noiembrie 2015

Ar trebui sa se nasca din nou

Romania ar trebui sa se nasca din nou. Cred ca ar merita mai degraba o noua varsare de sange, poate aceeasi varsare de sange prin care s-a scris istoria tarii, decat sa ne taram in mizeria in care ne aflam. Avem mult prea multe bile negre in diferite domenii si prea putine solutii pentru a le transforma in bile albe. La anumite capitole mergem din ce in ce in mai rau si deja ne afundam tot mai tare intr-un cerc vicios pe care nu stiu cum il vom putea depasi.

Stiu ca nu e deloc rational sa gandesc asa, dar ca in cazul multor probleme pe care le are Romania, si in acest caz cred ca rescrierea istoriei acestei tari, renasterea ei, ar insemna un rau mai mic decat continuarea in aceeasi directie.



Romania trebuie sa faca fizioterapie daca renasterea nu este posibila. "Romania este in caruciorul cu rotile acum si este condusa prea mult de cei care ii sunt asistenti sociali doar din interesul de a incasa pensia de handicap". Este o comparatie cruda dar e destul de adevarata. Avem totusi nevoie de acel asistent social care sa isi doreasca sa mergem asa cum merge el. Avem nevoie!

Cand se va intampa acest lucru nu imi dau seama. Probabil nu in timpul vietii noastre. Dar asta nu inseamna ca ne putem da batuti si ca nu putem lupta din rasputeri pentru o viata mai buna. Macar vom muri incercand. E mai bine decat sa murim resemnati!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea