marți, 26 august 2014

Victorii pe linie la US Open

Prima zi a grand-slam-ului de tenis de la New York a inceput cu dreptul pentru  tenismenele de origine romana implicate in aceasta competitie. Astfel Romania are sanse mari de a merge mai departe cu toate cele 5 sportive implicate in competitia de tenis feminin simplu.

Irina Begu a trecut in doua seturi de Soler-Espinosa, scor 7-6, 6-3. Simona Halep a trecut in trei seturi de D.R. Collins dupa ce a cedat primul set cu 7-6. Simona a revenit in cele din urma castigand lejer cu 6-1 si 6-2 urmatoarele doua sferturi. Alexandra Dulgheru a castigat in doua seturi meciul impotriva tenismenei K. Pliskova din Cehia, scor 6-3, 6-4.


In a doua zi a turneului de la New York alte doua jucatoare din Romania intra in lupta. Sorana Cîrstea va juca impotriva tenismenei din Marea Britanie, H Watson, iar Monica Niculescu urmeaza sa joace in aceasta seara impotriva jucatoarei din Kazahstan, Y. Shvedova.

Pana acum s-a inregistrat o singura surpriza la turneul feminin de la US Open. Tanara speranta Muguruza din Spania a fost invinsa de jucatoarea Lucic-Baroni din Croatia, cu scorul de 6-3, 7-6

US Open este un turneu de traditie in tenisul mondial. S-a lansat din anul 1881, cand s-a jucat pe iarba. A urmat o perioada in care turneul a fost sustinut pe zgura, iar din anul 1978 si pana in prezent, turneul se tine pe suprafata tare.

In prezent detinatoarea trofeului este Serena Williams din SUA, care are trecut in palmares de cinci ori acest titlu.
Noi ii tinem pumnii Simonei Halep si celorlalte jucatoare care ne reprezinta la US Open. Speram sa ajunga cat mai departe si sa ne faca mandri ca suntem romani.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea