marți, 31 mai 2011

O portie de umor aproape negru

 Am primit pe mail urmatoarea povestire:
Varul meu Nelu - femeie de serviciu la NASA (fost inginer IT in Romania ) a gasit, stergand folderele de praf, un studiu care ma pune pe ganduri... Din surse secreteNASA, natia romana a fost aleasa pentru a coloniza planeta Marte. Din toate natiile studiate au fost alesi romanii pentru ca intr-un viitor habitat artificial pe Marte ar rezista cel mai bine. S-au luat in calcul urmatoarele:
1.Romanii rezista fara apa cel mai mult. Nu au nevoie sa faca dus cu saptamanile. Nu folosesc sapun, sampon ori pasta de dinti.
2.Nu au nevoie de spatiu verde. Daca acesta exista, il distrug.
3.Habitatul va fi construit gen scara de bloc cu doua banci la intrare.
4.Romanii nu au depresii sau daca au, le rezolva cu bautura.. Pot sa bea de la antigelul statiei orbitale pana la spirtul si frectia din sala de prim ajutor.
5.Pentru divertisment le ajunge un joc numit table. Nu au nevoie de sali de gimnastica sau piscina.
6.In caz de suprapopulare, subiectul feminin poate fi convins usor sa-si arunce copiii la ghena de gunoi. Daca decizia s-a considerat gresita, copiii pot fi recuperati dupa trei zile. Culmea, traiesc !
7.Romanii pot fi manipulati si condusi foarte usor.Toate proviziile se vor elibera pe baza de cartela.
8.Toate legile habitatului vor fi facute pentru a fi incalcate.
9.Cheltuielile cu paza si securitatea habitatului vor fi minime. Romanii sunt genetic turnatori si paraciosi. Cand nu au ce sa toarne, incep sa scrie jurnale:Jurnalul National, Jurnalul de la Paltinis etc.
10.Se vor promova ca manageri nulitatile fara studii, iar oamenii capabili vor fi marginalizati, pentru ca acestia abia atunci pot creea cel mai bine. Romanii se hranesc cu 80 la suta paine, 5 la suta seminte de floarea soarelui, iar restul surogate.
11.Singurul animal insotitor va fi cainele comunitar.
12.Viata romanilor este foarte simpla. Barfa sau zvonurile sunt ratiunea lor de a trai. In acest scop vor fi introduse in habitat asa numitele "panarame", care vor trai cu nulitatile manageri si vor fi invidiate si barfite de nevestele grase si oxigenate ale capabililor cu studii.
13.Habitatul va fi aprovizionat in cantitati suplimentare cu: prize, becuri, clante, capace de WC si robineti. Romanii fura aceste obiecte. Inca nu se stie de ce. Obiectele furate se pot gasi in apartamentele lor in vitrina din sufragerie. Se presupune ca sunt furate in special de capabilii cu studii si aduse acasa ca un trofeu. In acest caz, nevestele grase si oxigenate au orgasme multiple, exclamand "Costel al meu este si destept, si descurcaret!".
Printre atatea calitati, defectele romanilor...nici nu se mai vad!!

Daca stau bine si ma gandesc, s-ar putea sa fie adevarata. Avem o gramada  de indivizi care se integreaza cat de cat in criteriile de mai sus, asa ca de ce nu am fi noi primi oameni pe Marte? 


Glumesc si eu ca toti ceilalti.

Un comentariu:

  1. Pai eu care nu-s nici grasa nici oxigenata sa inteleg ca voi fi selectata pe post de panarama de manager-nulicios?
    Acum serios vorbind, dupa ce ajungi sa cunosti un pic si celelate natiuni vezi ca noi nu suntem nici cu mult mai prosti, nici cu mult mai intelgineti (sau orice alt binom vrei tu) decat altii.
    Nu cred ca Marte colonizat de alte natiuni ar fi cu mult diferit fata de un Marte colonizat de romani.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea