miercuri, 23 mai 2012

Dotare in deplasare


De-aș avea eu destui bani așa cum visez de mic copil, aș tot călători în lumea asta, începând cu România, țărișoara noastră dragă. Mi-a și venit o idee de traseu odată cu răsfoirea albumului de prezentare a județului Brașov, intitulat ”Experiențe culturale de neuitat în inima Transilvaniei”. Am primit acest album de la standul de promovare a județului Brașov, stand care a fost prezent în pasajul pietonal Nichita Stănescu din Ploiești. Albumul prezintă imagini și explicații cu privire la Biserici fortificate, Mănăstiri, Cetăți și Castele și nu în ultimul rând a folclorului și artei populare din diferite zone ale județului Brașov. Răsfoirea lui mi-a redeschis apetitul de cunoaștere și dor de ducă. Și pentru ca escapada să fie diferită și completă, aș avea nevoie de câteva lucruri în călătoria mea. O tabletă Asus Transformer cu ajutorul căreia să-mi scriu pe blog în cel mai scurt timp posibil impresiile cu privire la ceea ce am văzut. Mi-aș mai lua un Binoclu Monarch 10X56 DCF cu ajutorul căruia să scrutez orizontul, peisaje pe care îmi doresc să le observ în detaliu. Desigur că o imagine face cât 1000 de cuvinte. Așa că nu aș putea rata imortalizarea locurilor văzute pe viu, în fotografii făcute de mine personalcu un Aparat foto Nikon D-SLR D5100. Acestea împlinesc o călătorie și te ajută la revederea acelor locuri în care ai fost numai privindu-le. De asemenea pozele te ajută să împărtășești mai ușor savoarea povestirii cu apropiații care vor să știe cum te-ai distrat și ce ai văzut in călătoria ta. Cu siguranță aceste obiecte, pe care le găsim și în magazinul online al evoMAG.ro, mi-ar face deplasarea mai frumoasă și pe placul meu.
Iată itinerariul meu de călătorie
Plecând din Brașov  unde aș vizita Cetatea Brașovului și Biserica Neagră din Piața Sfatului, către Feldioara cu oprire la Biserica Evanghelică Fortificată din Sânpetru. Feldioara merită văzută datorită ruinelor cetații cu același nume dar și a  peisajelor deosebite. Traseul ar continua către inima Transilvaniei traversând Oltul către Rupea unde avem de vizitat ruinele cetății Rupea, Muzeul Etnografic dupa care  urcam catre Fișer, Bunești, si Viscri unde avem de vizitat Bisericile Fortificate cu mari încărcări istorice.  Mă îndrept apoi către Făgăraș cu gândul  de a vizita Cetatea Făgărașului, traversez din nou Oltul. Mă îndrept către inima munților Făgăraș al căror peisaj minunat îmi va solicita la maximum  obiectivul aparatului foto.   Urmează Bran unde se poate vizita muzeul Satului și neprețuitul Castel Bran de care nu mă pot plictisi  niciodată.  Urmeaza pe lista  Râșnovul cu cetatea   aferentă acestuia iar apoi  mă îndrept către Brașov trecând prin Cristian și Ghimbav unde vizitez Bisericile fortificate locale.  Cam acesta ar putea să fie un traseu  de făcut într-un sfârșit de săptămână  cu  opriri peste noapte la  pensiuni rustice care să te ajute să uiți pentru câteva ore de larma și aglomerația urbană de acasă.

Dacă aveți și voi în gând o astfel de vacanță sau ceva mai interesant vă puteți scrie aceste gânduri intr-un articol și veți putea caștiga anumite premii oferite de evoMAG.ro dacă respectați cerințele de aici. Unul dintre premii este un troler cu ajutorul căruia să vă faceți bagajul mai comod.

8 comentarii:

  1. Mi ar placea un asemenea intinerariu,dar mai ales sa fiu echipata cu aceste minunatii de la evoMAG.ro!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. ineresant articol, ai ales strictul mecesar sa pui in rucsac, iar traseul e unul incarcat de istorie si cu siguranta vei avea ce povesti . astept povestirea excursiei .

    RăspundețiȘtergere
  3. Crasmaru Mirela24 mai 2012 la 17:26

    Un traseu pe care l`as alege si eu cu siguranta...mai ales Brasovul, orasul meu de suflet!! e minunat acolo...nu ai timp sa te plictisesti deloc :)

    Si cine nu viseaza sa aiba destui banuti sa faca ceea ce ii doreste inimioara?:)

    RăspundețiȘtergere
  4. frumos traseu, mi-ar place sal strabat

    RăspundețiȘtergere
  5. oho, daca sunt realista n-o sa am niciodata un Nikon din asta. Dar totusi nu se stie cand castiga omul la Loto ! :)
    Super si traseul, mie anul trecut chiar mi-a ramas in minte comuna Cristian, frumoase foc casele acolo.
    Iar Viscri parca e comuna in care are Printul Charles "casa", dar stiam ca ar fi situata in jud Sibiu ...
    as vrea sa vad toata zona la vara.
    bine, si-as vrea si un laptop, e drept. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesanta ideea cu binoclul. Si eu l-as lua

    RăspundețiȘtergere
  7. ohoho ce mi-ar placea dar pb sunt banii

    RăspundețiȘtergere
  8. @ adriana - toata lumea are probleme cu banii, dar macar o data pe an trebuie sa facem si o iesire d-asta chiar daca o facem mai aproape sau mai departe de casa

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea