sâmbătă, 28 iulie 2012

Jocurile Olimpice de vara 2012

Vineri 27 iulie 2012 a avut loc festivitatea de deschidere a jocurilor olimpice de vara organizate  de aceasta data de Londra. Marea Britanie a  pus la cale o festivitate de deschidere fastuoasa care dupa parerea mea  s-a ridicat la nivelul celei de la Beijing de acum din 2008.  A fost o festivitate de exceptie din care nu a lipsit nici  macar James Bond, care a jucat rolul de bodyguard al Reginei.  Surpriza  serii a venit din clipul  realizat de Regina care si-a facut aparitia  la stadionul de deschidere al Jocurilor Olimpice intr-un elicopter, parasutandu-se  mai apoi  deasupra multimii. O intrare fastuoasa si  desigur  fantezista, deoarece are si Regina o varsta si nu cred ca cineva ar lasa-o sa-si puna  viata in pericol chiar daca aceasta ar insista. Dupa incheierea clipului Regina a aparut in  tribuna  fiind primita cu mii de aplauze.

Nu a lipsit nici celebrul  cantec God save the queen   interpretat de un cor generos de copii. Mi-a placut de asemenea toata coloana sonora pe care s-au tinut diferitele reprezentatii sau intrarea  celor 202   reprezentative prezente la Olimpiada 2012.

Drapelurile  au fost purtate   in mare parte de  sportivi reprezentanti a 3 sporturi: Tenis de camp, Atletism si  Box. Printre  reprezentantii tenisului de camp  care au purtat drapelul tarii pe care o reprezinta la olimpiada au fost: Marcos Baghdatis (Cipru), Horia Tecau (Romania), Novak Djokovic (Serbia),  Maria Sharapova (Rusia), Wawrinka (Elvetia)(dupa ce Federer a refuzat  purtarea drapelului)

La Olimpiada  participa si sportivi din tari de care eu personal nici nu mai auzisem pana azi, nici macar dupa nume. De fapt chiar si comentatorul de la TVR  a remarcat cel putin un nume de tara despre care nu stia ca exista. Este bine ca macar prin sport unele tari pot spune ceva, si se pot face cunoscute.

Din echipa Statelor Unite ale Americii cei mai cautati sportivi pe care regizorul transmisiunii live i-a tintit, au fost cei din Dream Team-ul  de baschet. Le Bron James sau Kobe Bryant  au fost gigantii cautati de camerele de filmat, sustinuti din tribune de Michelle Obama, prima doamna a USA.

Mi-a placut teribil de mult  ceremonia de deschidere a jocurilor olimpice de vara Londra 2012 si   voi urmari indeaproape mai ales sporturile de echipa precum baschetul  si fotbalul, atat la masculin cat si la feminin. Favoritele la Baschet sunt SUA si Spania atat la masculin cat si la feminin,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea