miercuri, 2 ianuarie 2013

Bucurie de cateva secunde

In noaptea de revelion am intalnit o familie care incerca sa faca un lucru mai putin obisnuit in tara noastra. Tinerii parinti ai unui bebe, pe care initial l-am etichetat ca fiind baietel, dar care era de fapt fetita, se chinuiau sa "lanseze" un lampion. Mi s-a parut foarte tare ideea lor de a inalta pe cerul senin al acelei nopti acea lumina portocalie pe care o puteti vedea in pozele pe care le-am facut chiar eu cu telefonul mobil. Desi este ceva simplu, faptul ca pe la noi acest obicei nu este unul raspandit, m-a facut sa ma minunez si sa stau sa vad lansarea.

Momentul in care l-am petrecut cu privirea si m-am bucurat de disparitia sa in inaltul cerului, a fost unul extrem de scurt. Desi nu parea sa bata vantul, lampionul s-a indepartat cu repeziciune si a disparut in zare, facandu-se la un moment dat mai mic si mai putin luminos decat luna care se arata in toata splendoarea ei pe cerul instelat. 

5 comentarii:

  1. foooarte frumos! Si ca idee si ca realizare! Asa ceva mi-ar placea si mie, nu neaparat pentru ca nu cred pana nu vad cu ochii mei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lampionul se ridică la cer datorită căldurii flăcării nu datorită vântului. În rest, la mulți ani :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu asta, dar totusi datorita directiei pe care a luat-o lampionul, sunt convins ca a urmat curentul de aer de care a dat. Probabil ca diferenta de temperatura dintre aerul din lampion si cel din afara lui l-a facut sa urce atat de repede.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pot sa spun ca am vazut destul de multe lampioane anul asta. Sunt mult mai placute decat obisnuitele artificii.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea