sâmbătă, 22 iunie 2013

A fost o zi frumoasa de 22 iunie

O zi frumoasa pentru mine, in care am facut cateva lucruri care-mi plac, in care am schimbat cateva vorbe cu oameni pe care nu-i mai vazusem de multa vreme, cu oameni alaturi de care mi-am petrecut vacantele de vara in copilarie. Da! Am fost la tara, la Iordacheanu, in satul Mocesti, un sat necunoscut pentru multa lume. Pentru mine  este satul minunat dintre coline, in inima caruia mi-am petrecut destule vacante de vara. Acolo am simtit viata si acilo este locul in care am acumulat multe informatii noi si am trait experiente uimitoare. Momentan cel mai mult ma leaga de acet loc amintirile frumoase, oamenii  de acolo, obiceiurile si conditiile de viata, schimbandu-se in mod usor vizibil.
Azi am facut de toate si multe mi-au amintit de copilarie. Am mers pe jos  circa 15 km din Albesti Paleologu pana in Mocesti, am mancat cirese pana nu am mai putut baga in mine, si m-am dat cu greu jos din copac. Mi-am tras sufletul si burta, iar dupa un timp am continuat cu mere dulci si zmeura. Am baut apa din fantana de langa casa, apa careia ii simt lipsa uneori.
Multe alte lucruri nesemnificative la prima vedere am facut azi. Insa toate acestea mi-au trezit amintiri placute si mi-au facut ziua  frumoasa.
Si am facut toate aceste lucruri, fara a avea telefonul mobil la mine. Se poate si fara el, ca pe vremuri...
Orez cu lapte pe frunza de nuc
Si sa nu uit! Azi a fost Sambata mortilor, in care s-au facut pomeni celor adormiti. In Prahova de aceasta sarbatoare se obisnuieste sa se imparta orez cu lapte pe frunza de nuc. Un deliciu...!!!

2 comentarii:

  1. Un soi de coincidenta : acum cateva zile ti-am trimis poza aia cu dealurile verzi din Ardeal fiindca atunci cand le-am vazut mi-au amintit de dealurile cu padurea de la tine, de acolo. Nu verdele exagerat, ci dealurile pur si simplu.
    Dar tu ai fost ieri pe jos 15 km ?? Din ce ai scris inteleg ca ieri. Oho! Ai cam riscat. Eu am mers doar o ora jumatate si deja ajunsesem la ritm de melc din pricina caniculei (si-am mers numai pe la umbra, pe cand tu n-ai avut privilegiul asta).
    In schimb la partea cu cataratul in copaci ... pai ieri cred ca era chiar o zi de stat numai prin frunzisul unui zarzar, aveai si umbra si acces la fructe acrisoare. Sau ma rog, intr-un cires, dupa gust.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea