vineri, 7 martie 2014

Am avut o revelatie! Doctor Deco e de senzatie!

De-asta imi place mie sa particip la Superblog! Pentru ca din fiecare proba poti invata cate ceva. Sunt probe care te obliga sa te documentezi, probe care te inspira, probe care te fac sa te redescoperi pe tine sau sa redescoperi vechi obiceiuri, pasiuni, locuri, etc.
Asa mi s-a intamplat acum, imediat ce am vazut proba inedita pe care o propun cei de la Doctor Deco, care se ocupa cu decoratiuni interioare de calitate. M-a inspirat atat de tare incat deja mi-am pus deoparte bugetul pentru a incepe decorarea camerei. Am hotarat sa folosesc intre 50-100 de lei in fiecare luna pana la sfarsitul anului pentru a-mi personaliza cateva obiecte din camera mea si pentru a schimba cate ceva la camera mea, care a inceput sa mi se para banala. Nu este un buget prea mare, unii poate vor rade de asta, dar eu sunt convins ca pas cu pas voi rezolva aceasta problema a camerei mele si o voi face, daca nu mai primitoare, cu siguranta mai pe gustul meu. Iar acolo unde nu voi avea idei, il voi intreba pe Doctor Deco, cum sa fac sa ajung la rezultatul dorit de mine. Nu sunt specialist in design interior, dar imi cunosc gusturile iar cu putin ajutor le pot implementa in realitate in camera mea.
Foto1
Si deja i-am pus cateva intrebari lui Doctor Deco.
  Eu: - Dat fiind ca locuiesc intr-un apartament mic, orice idee care sa reimprospateze atmosfera camerei, este binevenita: cum fac sa schimb banala sursa de lumina din camera mea? ( foto 1)
  Doctor Deco: - Se poate renunta la lumina clasica a lustrelor in incaperile mici. Poti folosi lampi, veioze, al caror design poate purta amprenta ta. Ai un mic exemplu aici. Daca nu vrei sa renunti la lustra clasica, alege una care sa se potriveasca cu decorul si tine cont de intensitatea luminii pe care doresti sa o obtii in camera.
Foto2
  Eu: - Am o masuta (foto2) facuta din resturile ramase din materialele folosite la crearea mobilei de bucatarie. Nu are un aspect tocmai fain, iar blatul acela nu se potriveste deloc cu restul incaperii. Imi este insa utila si nu vreau sa renunt la ea. Mai mult de atat, nici nu as avea unde sa o depozitez in alta parte. Ce ar trebui sa ii fac ca sa se asemene cu restul camerei?
  Doctor Deco: - Te poti inspira de aici. Poti da orice intrebuintare acelei masute, in functie de nevoile tale. Daca vrei sa-i nu-i schimbi utilitatea ci doar design-ul incearca sa o pictezi si sa-i faci anumite insertii si mici modificari. Nu ai nevoie de un buget mare pentru asta, nici macar de un spirit artistic foarte dezvoltat. Foloseste sabloane cu temele care-ti plac si care se integreaza in stilul camerei.

  Eu: - In spatele usii am un spatiu monoton (foto3) care nu-mi inspira nimic. Ma cam deranjeazasi uneori ma deprima. Ce as putea sa fac pentru a fi mai vesel dormitorul sau macar acel colt?
Foto3

 Doctor Deco: - Cand vine vorba despre camerele de apartament, care sunt foarte mici, orice spatiu este foarte important, iar dormitorul nu mai este chiar un dormitor clasic. Pentru unii devine chiar camera de zi. Asadar integreaza acel spatiu care te deprima in decorul camerei tale. Ai putea ramane surprins de starile pe care ti le poate da dupa amenajarea acelui coltisor. Poti incerca sa pui stickere acolo, tapet sau de ce nu cateva fotografii frumos inramate. Poti alege un mic grafitty daca ai o fire mai energica sau o caricatura, un text motivational ceva, versurile melodiei preferate ... orice te poate binedispune pe tine si musafirii tai.

Multumesc pentru sfaturi Doctor Deco! Am sa ma apuc de treaba in curand si voi reveni cu poze. Vreau sa schimb cel putin un obiect in fiecare luna, pentru a ajunge la un rezultat final in acord cu asteptarile mele.
Pe blogul Doctor Deco am gasit informatii utile si sfaturi bune chiar si in cazul celor cu bugete reduse precum cel al meu. Tinand cont ca mi-ati deschis apetitul pentru amenajarea camerei mele (aveam nevoie de acest impuls) sa puneti ceaiul in cani pentru ca va voi face o vizita. Din cate stiu va gasesc tot in Str. Blanari nr. 12, in Bucuresti. Sa ne simtim bine in propriile case!

Acest articol participa la competitia SpringSuperblog2014. Acest articol chiar m-a inspirat si deja ma apuc de treaba incepand de luni. Va multumesc!

2 comentarii:

  1. fain si articolul asta, dar foarte faini si oamenii astia de la Doctor Deco ! Cel putin veiozele cu abajurul personalizat arata minunat.
    Insa mai e o problema : eu idei de modificare a camerei am, dar nu prea gasesc ceea ce imi trebuie. N-am gasit nici in oras si nici pe site-ul lor o rama foto format A4. Poate ca ar trebui sa vanda si ceva lemne si lacuri, sa ne ofere si niste tutoriale, asa incat sa ne confectionam singuri accesoriile dorite. :)
    ps. mi-a placut mult inceputul articolului, la mine astea-s reactiile pe care le genereaza cate o carte, daca am noroc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ar strica să ai în vedere şi schimbarea aparatului foto :)

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea