miercuri, 19 martie 2014

Vacante speciale la ski in Alpi

           Acum cateva zile eram pe scaunul hair-stilistului si ma intreaba cum sa ma tunda. Eu ii zic sa imi recomande o frizura care crede ca mi se potriveste, ca doar este mai priceput decat mine. M-am lasat pe mana lui de specialist si se pare ca bine am facut. Asa mi-a venit ideea sa ma folosesc de oameni bine-pregatiti si in alte domenii. Vorbesc de specialisti, nu de amatori. Asa ca in domeniul ofertelor de vacanta m-am gandit sa apelez la CND Turism si sa-i intreb cam ce cred ei ca mi s-ar potrivi. Si pentru ca sunt profesionisti, iar eu sunt la prima colaborare cu ei (la recomandarea unui prieten), m-au indemnat sa le descriu vacanta mea speciala. Iar pentru asta am nevoie sa ma exprim diferit. Am sa va spun o povestioara vazuta cu alti ochi:
[...] iar isi fac bagajele si pleaca in vacanta. Iar raman singur in casa cateva zile. Macar sa fie cald sa mai ies in curte, sa stau tolanit la soare. Dar cu cine sa ma zbengui daca raman singur. Poate sa mai trec pe la vecina sa ma joc cu Bobi. El e mai mic decat mine cu cativa ani si alearga mult, iar asta imi place. Ne jucam cu mingea.
[...] Au zis ca pleaca la ski in Alpi. Le place atat de mult sezonul rece incat s-au casatorit pe partie. Nu oricum ci chiar in timp ce se dadeau cu snowboard-ul.
Sursa foto
Nu pot sa cred, au zis ca ma ia si pe mine! Asta da veste buna! Imi iau "coarda" si urc grabit in masina ca nu cumva sa se razgandeasca. Imi gasesc loc pe bancheta din spate printre genti si clapari. Ce o sa ma mai distrez, poate ma dau si eu cu placa, ca doar nu degeaba sunt renumit pentru asta in tot cartierul. Numai sa fi luat placa cu ei. Si sper sa mai fie zapada sa ne aruncam in ea.
             Acum el o saruta lung pe Diana si porneste masina. Calin conduce o masina de teren cu care am mai mers in vacante iarna. Cel mai mult imi place atunci cand ne oprim dupa cateva ore si facem un popas. Un aer nou din padurice ne inunda plamanii. Ma tot pitesc printre copaci, eventual ma intorc cu cate un con de brad si-l las langa masina. Uneori ma striga crezand ca m-am departat. Ce sa fac? Merg si eu in recunoastere ca doar nu stau locului cat ei beau o cafea si se fotografiaza. La poze stau destul de des, dar nu cand suntem la popasuri. Atunci imi place doar sa arunc o privire de ansamblu asupra locului, oprindu-ma din cand in cand pe sub copaci.
Se apropie pranzul si am ajuns intr-o poienita. Super! Vom face gratar! Calin se pricepe la asta. Masina parcata la intamplare; la cativa metri de ea facem gratarul. Ma duc sa caut ceva lemne, ma fac util. Vreau sa le placa sa ma ia cu ei in vacante. Muzica incepe sa cante; macar e ceva de bun gust daca tot a acoperit glasul padurii. In curand carnea sfaraie pe gratar. Ador carnatii de casa si mititeii. Astia cu Uniunea Europeana a lor vor sa ne schimbe reteta mititeilor. I-as manca de vii daca i-as vedea in fata ochilor.
Diana este mandra de Calin. Il premiaza din cand in cand cu cate un sarut si e atenta la fiecare detaliu. Se inteleg atat de bine impreuna incat sunt tare mandru sa fiu al lor si tare bucuros ca m-au luat cu ei.
Dupa ce mancam bine ne plimbam putin prin padure, dam de un parau si ii urmam cursul cateva sute de metri, topaind pe pietrele mari. Apa rece emana prospetime in vazduh, ici colo cate-un fluturas zburda in razele primavaratice ale soarelui, natura se trezeste la viata. In Franta vom schia pe Mont Blanc. In Alpii francezi mai este inca vreme de schiat. Iar acolo este una dintre putinele destinatii turistice in care am fost si eu. Tot acolo am inceput sa ma dau cu placa pe zapada, de se uitau oamenii la mine ca la circ.
[...] Ce imi place cel mai mult la drumurile acestea lungi pe care le facem cu masina, este ca oprim unde dorim si cand dorim. Noaptea dormim in cort. Eu am cortul meu mai mic, separat de al lor. Inainte sa adoarma nu stiu de ce dar tot scot niste sunete ciudate. Diana tipa uneori mai strident de parca ar fi lovita de Calin. In mod paradoxal spune printre dinti ca mai vrea. Au fermuarul tras la cort de fiecare data, asa ca nu am vazut niciodata ce se intampla acolo cu adevarat. Dar ma gandesc ca daca mai vrea, e clar ca nu e vorba de bataie. Probabil joaca jocuri de carti la lumina lumanarii, el castiga mereu, ea tipa de nervi si spune ca mai vrea. Probabil se gandeste la revansa si ca va castiga jocurile urmatoare. Mie imi place ca se distreaza, asa ca nu le stric joaca.
[...] Am ajuns si in Franta. Zici ca au dat in mintea copiilor! Au inceput sa strige: " - A venit vacanta cu trenul din Franta!" Se apropie clipa cea mare. Sa vedem daca mai stiu sa ma dau cu placa. Sunt atat de entuziasmat incat mi-e frica sa nu dau gres.
Sursa foto
[...] Pune placa jos si imi zice: " - Hai Rex arata-le ce poti!" Eu ma indrept catre placa, zeci de perechi de ochi ma urmaresc insistent iar eu cant in gand melodia Addei. Iti arat ca pot e refrenul pe care imi fac curaj sa urc pe placa, precum un boxer in ring. Dau din laba si am plecat. Alunec "Usor, usor!" pe o alta melodie a Addei in timp ce zeci de perechi de palme ma aplauda necontenit. Sunt un caine special!
Asta imi spun dupa ce primesc aplauze. Ok, mai primesc si recompense pentru ca am invatat bine la scoala ... de dresaj, dar astea-s si meritele mele.
- Ce zici omule, te joci cu mine frisbee?
Sursa foto
 - Promit sa te ajut sa faci poteca in fata vilei in care ne-am cazat. A nins destul in ultima vreme incat vei avea nevoie de ajutor.

Sursa foto
Sunt cel mai fericit! Daca ma intrebi ce destinatii externe prefer atunci cand calatoresc cu Calin si Diana, atunci sa stii ca orice statiune situata pe Mont Blanc imi este pe plac.

I-am transmis aceasta poveste reprezentantului CND Turism. Cainele meu se simte bine pe partie, eu m-am casatorit acolo. Dat fiind ca-mi place aventura in doi, ok in trei (a latrat Rex la mine) am sa-i las sa-mi recomande ceva destinatii bune de vizitat si in care sa putem petrece in trei asa cum am stabilit. Tineti cont ca il am si pe Rex si am nevoie de cazare pentru el, in cazul in care mai sunt hoteluri care nu au loc pentru animalele de companie.

Voua va plac vacantele in doi? Astept sa-mi raspundeti si sper ca nu-i spuneti lui Rex ce se intampla seara in cort. El inca crede ca joc carti cu Diana!
 
        Acest articol participa in competitia SpringSuperblog2014.

3 comentarii:

  1. Oooo...miroase a romantism!!! O vacanta cu persoana iubita este unul dintre cele mai frumoase momente din viata unui cuplu! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. asta e unul din cele mai faine articole pe care le-am citit pe blogul asta !
    Iar siteul de turism e chiar util, nu-l stiam. Daca nu-s oferte mincinoase atunci vreo cateva sunt destul de atractive sub aspectul pretului (una anume mi-a facut mie cu ochiul), deci e un site de tinut sub observatie.
    Deci de doua ori bun !

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-a placut foarte mult articolul!!! ...mai ales ca si noi suntem in aceeasi situatie! Ai dreptate, parerea unui specialist e sfanta, in orice domeniu! Vacantele in doi sunt minunate, dar nu ne putem neglija prietenii necuvantatori! Cat despre Rex, stai linistit...

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea