miercuri, 26 martie 2014

Despre importanta recoltarii celulelor stem

              Am mai vorbit despre copiii viitorului si cresterea acestora in conditii optime. Acum vreau sa va spun despre cum sa tinem viitoarele generatii cat mai departe de cele mai necrutatoare boli.
             Alaturi de Cord Blood Medical Center, multi oameni isi pot tine copiii in siguranta daca recurg la metoda recoltarii celulelor stem. Daca mai sunt oameni care nu stiu ce sunt celulele stem si la ce ajuta recoltarea acestora si utilizarea lor, am sa va dau cateva informatii pe scurt.

Celulele stem inseamna viata !

Celulele stem reprezinta celulele care stau la baza formarii tuturor tesuturilor si organelor. Acestea sunt prezente in organism atat in perioada intrauterina si dupa nastere, si contribuie la reinnoirea periodica sau la vindecarea tesuturilor si organelor dupa diverse boli / traumatisme.
Recoltarea de celule stem este o procedura extrem de simpla, care se efectueaza o singura data, la nasterea copilului. Procedura dureaza intre 30 de secunde si maxim 3 minute, fara sa implice durere sau riscuri. Mai multe informatii puteti afla de aici: http://www.cordcenter.ro/wikistem_.html
In martie 2014 se implinesc 8 ani de cand Cord Blood este pe piata romaneasca. Multe cazuri au fost rezolvate intre timp, dar unul din cele mai mari avantaje este acela ca romanii au posibilitatea sa isi trateze copiii in Romania, evitand astfel costurile uriase ale unor tratamente dincolo de granite.


 In Romania se apreciaza ca sunt 1.500 de copii bolnavi de leucemie


Leucemia este o boala care poate fi tratata cu ajutorul celulelor stem. Leucemia este o boala care mi-a rapit un verisor din aceasta lume cu 20 de ani in urma. Nu era medicina avansata precum este acum. Nu in Romania. De aceea parintii lui au fost nevoiti sa cerseasca indurare prin toate mijloacele, pentru a reusi sa-si trateze copilul.
Pe langa leucemie celulele stem mai pot vindeca alte zeci de boli. Lista completa a bolilor care au sanse sa fie vindecate prin intermediul celulelor stem o puteti accesa aici: http://www.cordcenter.ro/lista-afectiunilor-tratate-cu-celule-stem.html
Beneficiile recoltarii celulelor stem la nasterea copilului sunt numeroase, tocmai de aceea cred ca este indicata aceasta modalitate de prevenire care face mai mult decat orice asigurare de viata pe care o putem face ulterior.

Si vedetele au ales Cord Blood Center


In Romania sunt multi oameni care au inteles importanta recoltarii celulelor stem. Atat de multi si atat de incantati de aceasta metoda de precautie, incat peste 3000 de oameni, au semnat petitia de declarare a zilei de 6 octombrie, ziua Celulei stem. Printre acesti oameni se afla si vedete, oameni importanti din Romania care pot fi trecuti cu brio in rubrica oameni de succes. Calin Goia, Julia Anghelescu, Razvan Fodor, Sanda Ladosi, Marcel Pavel, Luminita Anghel sunt oameni care au scris istorie si o fac in continuare in Romania prin prestatiile lor in domeniul muzicii. De asemenea au scris deja istorie prin asigurarea unui viitor mai linistit pentru ei si copiii lor, atunci cand au apelat la metoda de recoltare a celulelor stem.
Daca v-am facut curiosi despre acest subiect, va invit sa vizitati pagina Cord Blood Medical Center, unde veti gasi informatii complete despre orice nelamurire pe care o aveti.

Sa fim feriti de boli!

Acest articol participa la competitia SpringSuperblog2014.



Un comentariu:

  1. Da, cred ca e unul din rarele progrese notabile ale medicinei din ultimii ani, e chiar o procedura cu putine riscuri si cu mari avantaje.
    Si e bine ca a ajuns si in Romania. Iar lista afectiunilor pe care le poate trata e chiar spectaculoasa.
    In plus, din cate stiam eu, e o sansa data si celor care raman unici copii la parinti si care nu pot apela la frati sau surori ca donatori compatibili.
    E un subiect pe care il intelegem prea putin, dar e bine ca viitorii parinti sa se informeze din timp asupra lui si sa actioneze ca atare.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea