vineri, 14 martie 2014

Ghidul frumusetii interioare

             Copilaria, cea mai frumoasa parte a vietii pentru majoritatea oamenilor, este cea in care primim totul fara a da mare lucru la schimb. Tot copilaria este si aceea in care invatam tot felul de coduri de bune maniere, buna purtare, suntem educati si invatati sa facem tot ceea ce este bine. Toate basmele ne invata ce este mai presus decat partea materiala. In toate basmele ne sunt prezentate bunatatea, dragostea si intelepciunea, drept valori supreme oricaror interese.
             Povestile de adormit copiii au un substrat plin de pozitivism. Iar acest pozitivism se traduce prin valorile supreme mai sus amintite. Numai ca traim vremuri in care fara sa vrem punem accentul pe frumusetea exterioara, inainte de cea interioara. De aceea ajungem sa ne ingrijim din ce in ce mai mult, chiar sa exageram uneori. Nu numai aspectul fizic conteaza ci si impacarea sufleteasca, pacea interioara care aduce frumusetea exterioara de fapt. Iar de acest lucru, am aflat ca se ingrijeste si Centrul Shakti
care, pe langa serviciile de inalta calitate pe care le dedica ingrijirii corpului la exterior, ofera si servicii delicate care au menirea de a ne reimprospata armonia sufleteasca.
Cum suna „Energia vindecatoare a Pacii Sacre”? Interesant? E mai mult de atat, e chiar Terapia SPHE- RE.
Terapia SPHE-RE - Creeaza un echilibru fin intre planul mental si cel emotional, eliberandu-ne de anxietate, frica, neliniste si griji excesive. Aliniaza campurile energetice si dinamica chakrelor, facilitand curgerea armonioasa a energiei de-a lungul meridianelor.
         











              Acum ca am aflat ca Shakti tine cont de implinirea sufleteasca a clientilor sai prin diferite terapii, va voi povesti scurt si la obiect despre schimbarea majora pe care am facut-o la mine si de care sunt tare mandru ca mi-a reusit.
Acum vreo 10 ani cand eram inca la liceu aveam un comportament vulcanic. Ma enervam pe oamenii din jur extrem de repede. Ma aprindeam si incepeam sa tip de parca se termina lumea la fiecare gest al lor care nu imi era pe plac. Ajunsesem sa nu ma mai inteleg deloc cu propria-mi mama si sa o fac sa fie suparata pe mine tot timpul. Avea si motive. Eu i le dadeam constient fiind de acest lucru. Intr-una din zile am avut o revelatie. Nu s-a intamplat nimic deosebit atunci, nu am visat nimic ciudat si nimic nu mi-a prevestit schimbarea. Doar am spus ca nu vreau sa ma mai cert si sa supar oamenii din jurul meu si in special pe mama. Schimbarea a avut succes, m-am calmat prin autodisciplina si in mai putin de o luna am ajuns sa am un comportament intors la 180 de grade. Desigur ca samanta de bunatate exista in mine, dar eram prea capos inaintea schimbarii sa o las sa rodeasca. Astfel am reusit fara vreun ajutor din afara sa elimin negativismul din jurul meu, patura de ceata care ma acoperea, iar norul de deasupra mea a inceput sa dispara. De atunci soarele ma tot incalzeste, luminandu-mi sufletul. Asa se face ca acum imi doresc sa am in jurul meu oameni buni, oameni care sunt optimisti, gandesc pozitiv si constructiv, oameni care stiu sa rada, oameni care stiu cand sa-ti spuna o vorba buna, oameni carora le pasa, oameni care au vise, oameni care stiu sa ajute, oameni care ajuta fara a cere ceva in schimb, oameni care muncesc inainte sa aiba alte asteptari, oameni spontani, oameni intreprinzatori si oameni fericiti, oameni de baza, oameni cu suflet.
           Aceasta este frumusetea interioara a sufletului omului bun, care clocoteste fapte bune si face astfel ca individul care o poseda sa emane frumusete la exterior prin toti porii. Sigur ca asta nu inseamna ca nu ne putem ingriji corpul la exterior prin metode de infrumusetare. Frumusetea interioara te face sa fii un om bun, sa te faci placut oamenilor din jurul tau, dar nu te face in mod obligatoriu si ingrijit. In acest caz ai nevoie din cand in cand de mici ajustari la nivel estetic sau de evidentiere a trasaturilor frumoase cu care ai fost inzestrat.
Celor ce simt nevoia sa apeleze la specialisti pentru stabilirea unui echilibru intre frumusetea interioara si cea exterioara le recomand sa incerce un salon de infrumusetare precum Centrul Shakti. Dar recomand mai degraba a se umbla la frumusetea interioara mai intai, pentru ca nu este tocmai interesant sa vezi pe afara vopsit gardul si inauntru leopardul... ca bine spune vorba asta. Poate ca niste sedinte de reflexoterapie, terapie craniosacrala sau diferite tipuri de masaj va vor face mai calmi, mai buni si mai frumosi la suflet si in cele din urma la trup, prin increderea pe care v-o acorda cei din jurul vostru, cei ce observa schimbarea.
Acest articol participa la SpringSuperblog2014.


Un comentariu:

  1. Parole, parole, parole! Vorba cantecului.
    E suficient sa te uiti cate persoane merg azi la cursuri de bune maniere si cate aleg sa isi ingrijeasca tocmai aspectul exterior, prin sali de fitness si saloane cosmetice, ca sa intelegem ca singura frumusete la moda e corpul etalat.
    Principiile Reiki nu sunt la urma urmei altceva decat regulile minimale ale oricarei educatii. Dovada ca stam lamentabil in general la capitolul educatie sta tocmai in faptul ca avem nevoie de centre Reiki care sa ne re-invete sa fim in armonie cu noi insine / insene si sa cooperam cu ceilalti ca sa prevenim afectiuni somatice si conflictele interpersonale.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea