marți, 10 noiembrie 2009

A murit Gheorghe Dinica


Gheorghe dinica s-a stins din viata astazi 10 noiembrie 2009. Marele actor era internat de trei saptamani la Spitalul Floreasca din Bucuresti. Gheorghe Dinica a fost un actor bun care a jucat in peste 70 de filme si a primit pentru activitatea sa mai multe premii. Ultimele filme in care a jucat au fost serialele Regina si Inima de Tigan in care maestrul a interpretat fara cusur rolul lui Aurica Fieraru bulibasa al unei satre de tigani. In momentul in care a fost internat Gheorghe Dinica filma la telenovela de epoca Aniela in care juca rolul Generalului Grigorie Vulturesco.
In urma sa raman numeroasele roluri jucate atat pe micile ecrane cat si pe scenele de teatru lasand in urma celebra replica "Nu Trage Domn Semaca Sunt Eu Lascarica" din filmul "Cu mainile curate", film produs in anul 1972.

Personal cel mai mult mi-a placut de Dinica in filmul Filantropica.

Incet incet marii actori, marile valori ale Romaniei se sting una dupa alta.

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace!



5 comentarii:

  1. un actor complet!de toata lauda...

    de ce n-a murit gutza in locu lui?:(

    RăspundețiȘtergere
  2. lasa-l ma pe gutza in pace. Problema se pune de ce a murit ci nu de ce a n-a murit altul! E cam nashpa viata asta. Tocmai cand iti e mai draga atunci te ia. El mnu se gandea la moarte din moment ce filma in Aniela... Si Florin Piersic era internat de curand....se duc toti fratilor si cu cine ramanem?

    RăspundețiȘtergere
  3. nu a murit! asta-i doar parerea ta! nicaieri nu azis.Ma refer la stiri sau in ziare!
    Minti cu nerusinare.
    Sa-ti fie rusine ca faci astfel de materiale total absurde!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim: acum nu ar fi frumos sa te prezinti cu niste scuze? :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @ bleu_ineffable-ms de sustinere. Eu doar am fost rapid si bine-informat si am postat un articol destul de sincer si real in cel mai scurt timp. Dar anonimul care nu a fost in stare nici nume sa-si puna a avut ceva mai mult si mai intepat de comentat

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea