vineri, 12 august 2011

Impotriva cainilor comunitari

Iar am patit-o cu cainii comunitari. Am fost haituit de doua astfel de exemplare pe strada Oltului. Rulam linistit pe role in timp ce o potaie de talie normala, urmata de un dulau  au inceput sa ma alerge si sa latre la mine. Dar asta nu a fost tot ca atunci  nu as fi avut pozitia asta categorica impotriva lor. Comunitarii au vrut sa ma si capseze. Era cat pe ce sa cad, impins fiind de pe strada de cei doi caini care ma alergau. Ca prin minune nu am cazut si tot ca prin minune cainii s-au oprit cand cineva a strigat la ei "mars ma". Nu stiu daca acela a fost motivul pentru care s-au orpit din latrat, dar m-am bucurat ca am scapat. Mai apoi am cotit pe o alta strada care duce catre Bulevardul Republicii. Abia ce ma inviorasem putin si ma relaxasem dupa atacul cainilor de acum doua minute, ca am fost haituit din nou de un exemplar negru cu spume la gura si chior probabil. Alerga cumva in directia din care veneam eu, dar traiectoria era alta. Latra cu convingere uitandu-se cumva in spatele meu, astfel crezand ca am scapat si ca nu eu sunt cel vizat. Dar de unde, chiroul   ma ratase din cauza vitezei probabil, dar nu s-a lasat si dupa ce a pus o frana in trei timpi ca personajele din desene, s-a redresat si  a continuat fuga dupa mine dar in sens opus. norocul meu a fost ca am apucat sa-l ocolesc si  sa dau repede din picioare. Si am mai avut norocul ca a fost de unul singur. Cand m-am intors din Nord am zis ca ocolesc zona, dar nu am reusit ca tot cam pe acolo am luat-o dar venind din alta directie. Am reusit sa trec de filtrul celor doi caini care ma atacasera prima data. A urmat apoi insa sa trec peste o gramada de vreo 6 caini care umblau cu limbile scoase dupa o maidaneza in flacari. Mi-am folosit inteligenta umana, asteptand o masina care trecea pe strada. Am trecut in acelasi timp cu ea prin dreptul cainilor care erau pe trotuarul celalalt si asa am  evitat intalnirea si cu acestia.
Si acum vine inversunare mea impotriva cainilor comunitari si a persoanelor publice si formatoare de opinii si a ONG-urilor care sunt pro catei. Luati-i acasa idiotilor si pupati-i in bot si sub coada sa fie ai vostri. Ca daca nu se gaseau idioti care nu au ce face decat sa tina partea unor animale fara stapan,  care incep sa ne domine numeric pe strazile laturalnice si sa ne latre ba chiar sa ne muste,  atunci era de mult rezolvata treaba. Cred ca leii  de la gradinile zoo nu ar spune nu la carnea de potaie. La urma urmei sunt animale omnivore. Uite o intrebuintare a maidanezilor. Hrana pentru alte animale. Traim intr-un ecosistem. Nu omoram cainii ci ii dam ca hrana altor animale. Daca nu facem asta putem fi noi mancati de caini. Sau cel putin muscati. dar tare mi-ar placea sa inceapa cainii astia cu  pupincuristii lor gen Oana Zavoranu si Vadim. Oamenii ca ei trebuie sa inteleaga ca e o problema prea mare pentru noi si trebuie eliminata cat mai repede posibil. Daca acum nu facem ceva cu 100 de caini la anul nu vom sti ce sa facem cu 500 de caini si  numarul lor ar creste din ce in ce mai mult. Ca astia nu prea mor precum oamenii de frig, de boli nenumarate, in accidente de masini sau omorati cu sange rece de alti caini. Astia au o soarta mai buna decat unii oameni si mie nu mi se pare normal lucrul acesta. Fara suparare draga Oana Zavoranu, dar as vrea sa te vad muscata grav de caini ca sa vad in ce sens le mai iei apararea. ori la bal ori la spital, dar din cauza ta si a celor ca tine  pot fi muscati cei ca mine care nu au nicio vina. Si inca ceva: cainii musca si fara motiv. Nu trebuie neaparat sa intri intr-o curte sau sa ataci vreun stapan de-al lor. Te musca pur si simplu ca le-ai calcat teritoriul pe care si l-au marcat cu propria urina.


Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel Vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta

2 comentarii:

  1. eu am fost muscata de o catea chiar in timpul serviciului, asta cu o zi de a lua concediul .in concediu am tot mers sa imi fac tratamentul la spital si avand in vedere va aveam bilet la mare a trebuit sa caut si spitalul de boli contagioase din constanta .la fel am zis si eu ,,ce ar mai zice o persoana care sustine cauza lor daca ar fi ea muscata?,,

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu ce ar zice, dar clar ca daca ar lua partea cainilor in continuare nu ar fi intreaga la minte. Nici eu nu-s barbar, dar au devenit daunatori mediului si oamenilor prin numarul lor mare. Daca ne e mila sa luam acum o decizie grea de exterminare a lor, cum va fi decizia pe care o vom lua cand numarul lor ne va depasi? Pentru ca ei fac pana la 10 pui pe an, in timp ce noi facem mai putin de 5 intr-o viata. ma refer la doi oameni.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea