marți, 7 august 2012

Portia de lectura

Ultima mea carte  citita a fost  Ghidul Lenesului sub "indrumarea" autorului Tom Hodgkinson. Cartea este frumos partajata pe diferite momente ale zilei, incepand desigur cu  trezitul cicalitor si nedorit pe care-l urâm toți. Cui ii place oare să se trezească cu noaptea-n cap pentru a relua rutina zilnică?

Printre alte  momente ale zilei Ghidul Lenesului trateaza si prânzul, orele de serviciu sau ceaiul de la ore 5, facand  nenumarate paralele intre diferitele obiceiuri ale oamenilor de pe planetă in momente diferite ale zilei.  
Ghidul lenesului. Mic tratat pentru lenesi rafinati

Este o carte in care autorul  este  leneșul de  serviciu și încearcă să ne invețe pe noi ceilalți ce ne-am dori să lenevim, cum să o facem  într-un mod cât mai eficient.
„Ce bine e sa nu faci nimic, si asta foarte incet, si daca se poate si pe bani.“  Pasajul acesta este  suficient de expresiv și adună într-o singură  frază ceea ce un leneș înrăit poate numi mottoul său în viață.

Totuși nu o recomand oamenilor care nu au nimic in comun cu lenevia sau nici măcar gândul nu le zboară la un așa stil de viață. Și ca să vă demonstrez cumva că din acest ghid am  extras doar informațiile pe care le pot valorifica în timpul liber în care lenevesc cât pot de tare, vă spun că acest  articol participa la Concursul: Castiga cartea The Hobbit, organizat de Kriogen cu sprijinul Librariei Online Carti Diverse. Care-va-să-zică  am depus efort pentru a  încerca să câstig o altă carte alături de care să lenevesc în timp ce o citesc.
Cine vrea să concureze alături de mine pentru a câștiga cartea The Hobbit  își poate încerca norocul aici.

5 comentarii:

  1. Multumesc de participare :) Astept si alti concurenti :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca maine nu scriu si eu recenzia mea ... lenesa poti sa-mi zici! ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am tot amanat si eu scrierea unui articol pentru acest concurs pana cand am uitat de el. :)) Noroc cu Kriogen, care mi-a amintit aseara. :)) Succes!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu am citit inca aceasta carte dar am auzit numai de bine despre ea

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am citi cartea, insa e interesant titlul :) mi-ar placea sa o citesc

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea