sâmbătă, 25 august 2012

Sa nu ne batem joc de munca unora

 Citesc o opinie  a lui Fido pe blogul sau si tin sa-i cer cumva   putina indulgenta  cand vorbeste despre munca depusa de niste oameni. A luat la bani marunti prestatia unor domnisoare care danseaza  in timpii de odihna din timpul meciurilor  pe care echipa de baschet CSU Asesoft Ploiesti le  disputa pe terenul  considerat propriu. In articolul acesta se arata foarte dezamagit de prestatia fetelor si isi doreste  ca acestea sa nu mai  fie majorete  la Asesoft, cel putin nu cu  prestatia actuala.  Este adevarat ca  treaba majoretelor  conform DEX  este aceea de a  incuraja  echipa favorita pe parcursul meciului si de a indemna specatatorii sa faca acelasi lucru. Numai ca in  multe campionate de baschet pe care eu le urmaresc  termenul  de majoreta se foloseste mai degraba pentru  acea  persoana  care  umple spatiul gol din timpii de odihna  ceruti in timpul  jocului.

Asadar nu suntem  un club exclusivist in tara sau pe planeta, unde majoretele nu fac ceea ce  ar trebui sa faca. In Australia de pilda, majoritatea echipelor din NBL au majorete   alese pe spranceana, dintre cele mai  de succes  fotomodele probabil, ca altfel nu-mi explic cum  de au strans ei laolalta  atatea fete inalte, excesiv de frumoase,  cu aceeasi pasiune.  Coregrafiile lor sunt  mai ample ce e drept decat ce am vazut pe la noi pe la echipele de baschet  din Romania, care-si permit majorete. Dansurile sunt lascive, erotice si chiar vulgare daca ma intrebati pe mine.

Eu inteleg faptul ca nu-i place ce vede, dar  fetele sunt puse acolo  ca sa  intretina  atmosfera, sa umple timpii in care nu se intampla nimic cu ceva, in cazul nostru  cu dans.  Daca nu incurajeaza echipa, nu cred ca este numai vina lor ci vina celor care le platesc sa faca altceva.  Dar de la a nu fi  de acord cu ceva si pana la a arunca cu noroi in cineva este  cale lunga.

Citesc ceea ce scrie Fido  pe blogul lui, ii urmaresc si emisiunile din cand in cand si  imi place sa-l privesc si sa-i ascult parerile, dar cu asta nu sunt de acord  sub nicio forma.  Nu pot  sa fiu de acord ca dansul lor este imbinarea  intre  "stripteuze lente cu prostituate rigide",  cum nu sunt de  acord nici cu afirmatia  cum  ca  prestatia lor incita mai degraba la erectie decat la  sport si victorie.  Pe jumatate are dreptate si am explicat mai sus ca fetele de pe la noi nu incurajeaza echipa. Dar nici  dansuri  vulgare nu au. Au fost  doar cateva miscari in sezonul trecut pe doua sau trei dansuri in care miscarile erau putin mai provocatoare, dar acum  barbatii  in toata firea  nu cred ca au erectie  cand vad o fata imbracata in fusta scurta sau  pantaloni chiar, dansand   chiar si provocator. Mai ales cand o vede de la 10-25 de metri departare, de acolo de sus din tribune. Poate  flacaii mai tineri si mai  nefamiliarizati cu  astfel de   miscari sa aiba ceva tresariri prin pantaloni, altfel nu vad   barbatii sa  reactioneze  in vreun fel.

Acestea fiind spuse, nu ii  contest opinia cum ca nu-i place prestatia lor, ci afirmatia  ca  din punctul lui de vedere  acestea  nu ar trebui sa  apara pe parchet cu aceleasi dansuri lipsite de incurajare la adresa echipei.  Poate ca titlul articolului  scris de el trebuia sa fie "Domnu' Sebi  puneti majoretele sa  incurajeze cu adevarat echipa si sa antreneze publicul in acelasi timp", dar probabil ca era prea lung, asa ca a preferat  sa numeasca articolul "Domnu' Sebi, dati, va rog, majoretele alea afara de la Asesoft ..."

Un comentariu:

Spune-ti parerea