joi, 16 august 2012

Suntem Romani si ne permitem sa pierdem duelurile precum copacul isi pierde frunzele

In ultima vreme   pare ca Romania se cam duce de rapa. Suntem pe cale sa intram în criza precum a intrat Grecia, numai ca la noi s-ar putea sa fie mult mai rau, pentru ca noi ne permitem sa vindem mai usor decat altii  bunurile tarii, numai ca si alea nu prea mai sunt multe, ca am tot vandut si s-au cam epuizat.

Pe plan sportiv la Olimpiada  rezultatele au fost sub asteptari chiar si la gimnastica de unde au mai venit totuși câteva  medalii si la canotaj. La baschet  dam cu bata-n balta. Dupa   reprezentativa Romaniei care la campionatul european feminin ne-a dat sperante dupa  ce a reusit sa invinga Suedia in  primul meci iar mai apoi au avut meciuri stranse  chiar si cu Spania pana in ultimul sfert. In cele din urma s-au predat inexplicabil si mai aveau putin  pana sa termine pe ultima pozitie. Echipa   masculina de baschet  sub 18 ani  a facut un meci bun  doar in cazul in care acesta s-ar fi terminat in ultimul sfert. La pauza conduceau cu 8 puncte diferenta.  Aceeași diferență se inregistra și după sfertul 3. Sfertul  4 insa a fost   ca  un coșmar. Baietii nostri au reușit  sa inscrie doar 11 puncte  dar de primit au primit 28.  La faulturi au stat insa mult mai bine decat la capitolul  puncte. 15 faulturi au facut tinerii jucatori  ai Romaniei in ultimul sfert, ducandu-i  pe slovaci  de aproximativ 10 ori la  linia de aruncari libere.
La fotbal  Slovenia ne-a dat 4 goluri  iar jocul din teren a aratat jalnic in ciuda celor 3 goluri reusite de ai nostri.

De-ar trai  Stefan cel Mare, Mihai Viteazul si alti cativa domnitori care  daca pierdeau duelurile   cu cotropitorii era numai din cauza  faptului ca erau depasiti numeric, atunci cred ca s-ar bucura din plin sa-i bata pe turci de pilda, la orice sport  sau la orice competitie in care   numarul  jucatorilor sau reprezentantilor  ambelor tari ar fi egal.

Un comentariu:

  1. :))) da, interesanta paralela. Poate ca, respectand traditia asta din batalii, pe noi ne-ar avantaja sa jucam cu un numar mai mic de oameni fata de adversari, poate doar asta ne motiveaza.
    p.s. imi place titlul, dar nu chema toamna inca, te rog! ;)

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea