vineri, 16 noiembrie 2012

Sclavi tineri de buna voie

 Ma dispera oamenii care la serviciu renunta la pauza de buna voie, sau pe motivul ca nu au timp sa si-o ia si sar cu gura pe altii care vor sa-si ia pauza sau care au timp sa si-o ia. Astazi am avut parte de un moment asemanator la serviciu, cu niste colegi care nu inteleg ca cele opt ore si jumatate trecute in contractul de munca se distribuie in opt ore de munca si jumatate de ora de pauza. Numai ca ai mei colegi tineri, de la cel ami de jos si pana la cel mai de sus, nu inteleg acest lucru si trag ca sclavii opt ore si jumatate in continuu si peste program daca e cazul. Unii poate chiar spera in statui sau trofee oferite de firma pentru munca voluntara din timpul pauzei pe care nu si-o iau.
Eu am nevoie de acea pauza, pentru ca am nevoie de respiro. In plus eu chiar folosesc pauza pentru a manca, altminteri nu am timp si spatiu pentru a lua masa.
Iar pentru cei care nu au Bacalaureatul luat, le fac eu socoteala din trei in trei sau din 30 in 30.
Daca intr-o luna doneaza pauza lor firmei, in numai 16 zile se aduna o zi in plus de munca voluntara sau involuntara, nici nu mai are importanta. Ideea e ca in loc sa-ti suni copilul, prietena, iubitul, mama, bunicul, etc sau sa mananci in timpul ala, sau sa te odihnesti, muncesti in continuu si nu primesti ceva suplimentar in schimb. Mai mult: daca gresesti in timpul acela, nu va tine nimeni cont ca trebuia sa fii in pauza atunci dar nu ti-ai luat-o si cel mai probabil te va taxa dupa caz.
Motive sunt multe pe care le pot invoca "pro-luat pauza" dar ma opresc aici.
Celor ce vor sa fie sclavi de buna voie, le urez sa-i F in C K**-ul pana ii vad in genunchi cerand pauza, dar pe mine sa ma lase sa mi-o iau.

4 comentarii:

  1. Sunt invidiosi pe tine ca nu faci ca ei :)) Pauza a fost data pentru ca omul nu poate sa munceasca cu randament maxim 8 ore continuu, astea au fost studiate de altii inainte, ca daca nu era necesara pauza, nu o mai dadeau! Pacat ca nu toti inteleg asta, de asta se munceste haotic :(

    RăspundețiȘtergere
  2. O pauza este mereu bine venita! Mai ales daca trebuie sa mananci sau sa-i suni pe cei dragi saaau in cazul meu, un prieten gelos! :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Citind asta parca gasesc lucruri bune si la fumat, te impinge sa iti iei niste pauze de aer

    RăspundețiȘtergere
  4. Normal ar fi ca timpul suplimentar sa fie platit.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea