miercuri, 1 ianuarie 2014

In 2013 am mers 100 de kilometri pe jos

Daca mai este cineva dintre cei care ma cunosc, care nu stie ca am pus in practica o nebunie reala in care am parcurs 100 de kilometri in mers pe jos, atunci va  afla acum. Totul a inceput in anul 2012 cand un oarecare John Cristea ma aborda intr-o problema deosebita. O provocare de zile mari asa cum am vazut-o imediat si asa cum s-a dovedit a fi ceva mai tarziu. Acest om imi era cunoscut numai din cateva intalniri de oameni care au o pasiune comuna. Cea de a se exprima in cuvinte scrise din intamplare sau nu pe anumite pagini virtuale detinute de fiecare. Nu interactionasem pana atunci intr-un mod direct sau indelungat. De fapt nici nu stiu cum de i-a venit ideea de a ma provoca pe mine sa parcurg impreuna cu el distanta dintre orasele Ploiesti si Bucuresti intr-un mers pe jos. Ideea mi s-a parut interesanta, asa ca in urmatoarea secunda i-am raspuns afirmativ. Asa s-a nascut proiectul 100 de kilometri impotriva sedentarismului, proiect pe care urma sa-l punem la cale jumatate de an mai tarziu. Proiectul sus-amintit s-a desfasurat intre orasele Ploiesti si Brasov de-a lungul a doua zile. 23-24 martie a fost sfarsitul de saptamana care a marcat acest lucru. O provocare plina de adrenalina, condimentata cu o doza de nebunie din partea fiecarui participant. Despre asta am scris de mai multe ori la momentul potrivit. Nu am scris insa despre faptul ca am fost un "actor mut" timp de 6 minute intr-un "scurtmetraj" de succes regizat si interpretat de John Cristea in cadrul unui eveniment TedX sustinut la Ploiesti In luna mai a anului 2013. Nici nu voi spune mai multe, dar voi lasa urmatorul videoclip sa ilustreze un subiect sensibil pentru societatea in care traim: sedentarismul.


Un comentariu:

  1. Da, ti-am spus si atunci ca mi-a placut mult ideea asta cu 'personalizarea' mersului pe jos. Si mi s-a parut mai mult decat potrivit ca tu l-ai ilustrat, tocmai fiindca nu esti genul 'atletic' pe care lumea il asociaza in general cu sportul. Iar faptul ca ai demonstrat ca tre sa renuntam la stereotipurile din gandire de genul asta mi se pare la fel de important ca faptul ca ti-ai dovedit tie insuti cat poti.
    Din pacate insa, referitor la inceputul articolului, ca nu toti cei care te cunosc stiu de realizarea asta ... pai ai vazut si tu in ce fel de lume traim : doboara unul un record si este 'promovat' cu numele de 'un sportiv britanic'. :(

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea