luni, 24 septembrie 2012

Despre preselecțiile Asesoft Junior 22-23 septembrie 2012

Sâmbătă şi duminică au avut loc  preselecţiile Asesoft Junior.  Dacă sâmbătă aproximativ 50 de copii cu vârste cuprinse între 7 şi   10 ani  au încercat să  îşi convingă părinţii, fraţii sau profesorii că vor să facă performanţă în acest sport, duminică a urmat rândul copiilor cu vârste cuprinse între  10  şi  14  ani de a susţine preselecţiile.  Preselecţiile nu au fost însă eliminatorii ci doar  orientative pentru antrenori pentru crearea grupelor pe diferite criterii. La grupele mari au participat aproximativ 120  de copii, unii dintre ei chiar la primul contact cu mingea de baschet.  Printre părinţii care şi-au adus copiii la înscriere am întâlnit o doamnă din localitatea Ciorani care şi-a adus cei doi copii la Sala Leonard Doroftei, locul în care s-au ţinut  preselecţiile. Un gest frumos care merită toate laudele mai ales  dacă ne gândim la distanța dintre cele două localități sau la investiția financiară necesară.
 Între copii am  întâlnit o tânără speranţă cu care am avut plăcerea să  joc un meci de 1 la 1 anul trecut.  S-a dezvoltat foarte mult în numai un an  iar anvergura braţelor sale  m-a dus cu gândul la personajul din Harap Alb, Păsări Lăţi Lungilă. Este un atu pentru un baschetbalist  şi este posibil ca acest avantaj să-l ajute mult în cariera sa de sportiv. Vorbesc de o carieră în cazul lui Adi pentru că la întrebarea "Ce aşteptări ai de la Asesoft Junior?" a răspuns fără ezitare şi fără să stea pe gânduri "Vreau să fac performanţă". Eu îi doresc tot  binele de care are nevoie în cariera sa,  lui şi celorlalţi juniori ce au ca scop performanţa în cadrul proiectului Asesoft junior. Campionii de mâine trebuie să fie susţinuţi  şi crescuţi sub spiritul campioanei  din Ploieşti. CSU Asesoft trebuie să crească doar campioni.
Să sperăm că proiectul Asesoft Junior va da roade și își va respecta  sloganul "Mai mult decât baschet, educație prin sport!"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea