miercuri, 16 aprilie 2014

Florin Piersic la All Star Game Ro 2014

De data asta nu va mai spun o poveste plasmuita de imaginatia mea. De data aceasta va spun ceva cat se poate de real. Iar daca ar fi sa fi visat eu cu ochii deschisi, atunci a fost un vis foarte frumos. Pe 15 aprilie 2014 a avut loc All Star Game Romania la baschet masculin. A fost un eveniment deosebit de frumos. Iar daca ma intrebati pe mine, a fost cu atat mai deosebit cu cat pe parchet si-a facut aparitia Florin Piersic. Era vorba sa dea lovitura de start in acest meci disputat pe arena din Cluj Napoca. Dar cum s-a vazut cu microfonul in mana, cum s-a apacut de vorbit. Si a tot vorbit vreo 10 minute de imi era mai mare dragul sa-l ascult. Imbracat in trening si cu adidasi de baschetbalist in picioare, Florin a provocat hohote de ras in tibunele neincapatoare ale arenei. Chiar a pupat la un  moment dat chelia unui barbat care facuse ceva performanta la viata lui in Cluj. Au fost momente care au provocat deliciul publicului, sau cel putin al meu. Se apucase de povestit, desigur din tineretea lui. La sfarsit i-a spus lui Smiley sa vina la el peste 20 de ani sa-i dea un autograf (are 78 de ani acum). Nici nu va mai povestesc ce s-a intamplat in meci, dar fiti siguri ca ati ratat momente magice sub panou.
Sa nu-l uit pe Adrian Gutoaia, baschetbalistul pe care l-am votat in All Star Game si uite ca a ajuns acolo, desi eu nu ma asteptam. A ajuns si a facut senzatie la concursul de Slam Dunk, concurs in care a ocupat locul doi.

5 comentarii:

  1. N-am inteles : ai votat un baschetbalist pt ASG, dar nu ai crezut ca e suficient de bun sa si ajunga acolo ? De ce nu ai crezut in el, daca tie ti s-a parut suficient de bun ?
    Poate ca ar trebui sa explici mai mult chestiile astea paradoxale, mie mi se par interesante.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu mă așteptam să ajungă acolo nu din cauza ca nu as crede in valoarea lui. Ci din cauza faptului ca ASG a adus pe parchet aproape numai străini. Nu știu dacă au fost 6 romani. Sistemul de votare a fost însă de partea lui. Nu au contat numai voturile publicului ci si cele din partea presei si oamenilor din baschet daca nu mă înșel

    RăspundețiȘtergere
  3. Ah, am inteles acum. In cazul asta mi se pare trista situatia cu majoritatea compusa din straini. Cu atat mai meritoriu e Gutoaia si cu atat mai mult trebuie incurajati baschetbalistii romani. Poate generatiile crescute de cluburi precum Ase Jr vor schimba in viitor balanta asta.

    RăspundețiȘtergere
  4. Presupun ca domnul Florin PIERSIC a povestit si cate ceva din momentele lui de tandrete cu Magda BARBU. Parca il si aud: "Sa va mai spun una..." Prezenta lui este o incantare indiferent de eveniment.
    Felicitari romanilor din All Star Game.

    RăspundețiȘtergere
  5. Florin Piersic stie sa povesteasca despre momentele de tandrete intr-un fel aparte : eu una dupa ce l-am auzit vorbind despre fosta lui sotie, unguroaica, in poante de genul 'mi-am facut datoria de roman neaos fatza de unguri', n-am mai putut sa-l ascult. Asa ca nu stiu cum ar mai putea despre si alte relatii ale lui, desi despre Magda Barbu am inteles ca au povestit destui altii.
    Oricum, umorul ar trebui sa aiba si el o limita si sa se opreasca atunci cand vine vorba de relatiile pe care le ai sau le-ai avut. In momentul in care cineva vorbeste despre ele in mistocarii, deja incepe sa spuna destule despre sine ca om, despre ce lucruri is mai importante pentru sine in viata.
    Cand am citit ca l-au chemat pe Piersic Senior inaintea All Star Game, fie el si desfasurat la Cluj, am ramas cam prea mirata, ca nu vad legatura. M-am uitat si asta seara la deschiderea lui Steaua- Dinamo, m-am gandit ca poate il vor chema pe Beligan sa inaugereze meciul , ca de la o legenda la un derby legendar. :)
    Dar nu l-au chemat, in schimb au deschis cu Bolero-ul.
    E clar, de-acum trebuie urmarite inceputurile de meciuri in baschet si fotbal, cine stie ce surprize ne mai asteapta.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea