miercuri, 2 aprilie 2014

Poveste de superblogger

        Aventurile unui superblogger
           Povestea aduce in prim plan bloggerii din Romania care se intersecteaza in circumstante mai putin obisnuite. Nu se cunosc, insa comunica periodic. Lupta pentru acelasi scop, dar nu se ataca unul pe celalalt. Singura unealta pe care o folosesc in aceasta lupta la distanta este blogul fiecaruia iar frontul de lupta este clasamentul Superblog. Fiecare dintre acestia are o pasiune deosebita pentru blogging si isi doreste sa ajunga cat mai cunoscut in Romania. Prin intermediul Superblog s-au cunoscut ca si adversari, dar scopul lor comun este sa scrie articole de calitate si sa primeasca note cat mai mari pentru a fi propulsati cat mai sus in ierarhia competitiei. 
          Lupta are loc in decursul anilor, iar cei mai buni se aleg de la o editie la alta. Firul povestii urmareste evolutia bloggerului Adrian Rotaru, care este personajul principal al filmului. Evolutia sa incepe in anul 2011 cand realizeaza ca are nevoie de ceva nou pentru el si blogul sau. Se inscrie astfel in competitia Superblog2011 in care spera sa termine cat mai sus. Incheie pe locul 44 obtinand o diploma de finalist si un premiu pentru clasarea in primii 50 de superbloggeri ai anului. Este bucuros de ceea ce a realizat, dat fiind faptul ca infruntase peste 250 de oameni. Face schimb de link cu www.Robintel.ro, blogger care castigase competitia si adauga alte pagini in blogroll. Aventura sa nu se opreste insa acolo. Pe masura ce timpul trece, blogul sau capata un alt scop. Nu mai scrie numai de placere, ci incepe sa monetizeze pasiunea sa de pana atunci. Vin momente de cumpana in care vrea sa renunte, dar se trezeste la realitate si continua aventura din spatiul virtual. Tot in 2011 ia contact cu bloggerii mai experimentati din Ploiesti, cu care se intalneste lunar in offline. Acestia il inspira prin activitatile lor, asa ca Adrian Rotaru se implica in propriile proiecte si se alatura unor campanii, crescandu-si imaginea de blogger, cel putin la nivel local. 
           In 2012 lupta sa cu bloggerii din Romania continua. Se inroleaza din nou in competitie, dar timpul nu-i permite sa ajunga la finalul acesteia. Ramane insa la curent cu desfasurarea concursului si descopera un nou castigator in spatele blogului www.mnealui.info. Castigatorilor Superblog din anii 2011 si 2012 li se alatura ca  bloggeri parteneri www.LexaVerzes.rowww.Nebuloasa.info,
www.Irealia.euwww.sexulslab.info si www.romaniistiuromaneste.wordpress.com
           In anul 2013 nu participa la Superblog. Are cateva proiecte strans legate de calitatea sa de blogger. In luna martie participa activ si cu succes in proiectul „100 de km impotriva sedentarismului”, proiect in cadrul caruia parcurge in mers pe jos distanta dintre Ploiesti si Brasov. Doua luni mai tarziu ajunge pe bulina rosie TedX unde intra in pielea unui personaj-vedeta si este aplaudat de un public exigent. 
           In 2014 ii revine pofta de Superblog si isi propune sa termine in primele 20 de locuri si trateaza cu seriozitate competitia, urmarind toate emisiunile Superblog de pe www.RadioLynx.ro.  Inevitabil, urca in topul zelist. Revenit cu picioarele pe pamant, filmeaza pentru Happy (in) Ploiesti si incepe o noua colaborare in sfera online datorita activitatii de pe blog.
           Povestea este intrerupta in mod subit in timpul competitiei SpringSuperblog2014, cu Adrian Rotaru pe un loc 13. L-a ajuns ghinionul, s-au norocul l-a propulsat spre inaltimea clasamentului? Filmul se termina in coada de peste, continuarea putand fi inchipuita de catre public, conform asteptarilor fiecarui individ.
Trailer-ul poate fi vazut in emisiunea „Destine ca-n filme” pe TVR2.
Scenariul este inspirat din realitate.

Articolul participa la competitia Spring Superblog2014.
             

7 comentarii:

  1. interesantă modalitate de a ne relata O parte din SuperBlog

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi place povestea redata. succes!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ar fi trebuit sa fie plin de comentarii pe aici. Tu ai comentat la fiecare articol ( cel putin la cele citite de mine). Felicitari pentru articol, locul in clasament si toate celelalte realizari ale tale. O sa-ti mai citesc din "creatii" si poate revin cu vreun comentariu, pentru ca meriti. Bafta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  4. @Dana, am comentat ca sa stie fiecare om, ca mi-am dat interesul in a alege cel mai bun articol in opinia mea. Si chiar am citit toate articolele inscrise la aceasta proba. E posibil sa nu fi lasat pe doua dintre ele comentarii, dar sigur le-am citit pe toate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca ai facut acest efort, pentru unii chiar conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  6. Se pare ca pentru tine 13 nu e cu ghinion :)

    RăspundețiȘtergere
  7. nu stiu cum e cu cifrele, locurile, topurile si nu prea ma intereseaza,
    dar felicitari se cuvin pentru calitatea articolelor pe care le-am citit in ultima vreme pe blogul asta.
    Asa ca locul 13, din perspectiva consistentei in idei si in intorsaturi simpatice a articolelor, mi se pare chiar mai putin decat era meritat.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea