joi, 5 martie 2009

Tu ce ai face daca nu ar trebui sa dormi deloc?


O intrebare la care raspunsul multora cred ca ar fi: m-as distra toata viata cat mai mult. In zilele noastre chiar ar fi bine sa nu mai avem nevoie sa dormim, ca sa putem lucra 12 ore pe zi si sa avem timp sa ne si distram sau pur si simplu sa avem timp liber. Am gasit un articol pe decopera.ro in care se prezinta cazul unui barbat din Ucraina care nu a mai dormit de 20 de ani. Si omul nu este vreun patron de magazin, nu are o afacere proprie si nici macar nu este bogat. Prefera ca in timpul noptii sa citeasca literatura universala, caci somnul nu l-a mai luat de doua decenii. Eu nu cred ca as citi atat de mult daca nu as avea nevoie de somn. Mai mult ca sa profite de noptile albe omul s-a mutat intr-o biblioteca in care noaptea citeste. Ei bine cred ca eu as profita din plin daca as suferi de o asemenea anomalie ca a lui. Bine este de inteles ca omul are 63 de ani dar chiar si la vasrta asta mai bine as calatori decat sa stau cu nasul numai in carti. Momentan o zi lucratoare la mine decurge cam asa: zece ore le dedic serviciului: opt ore si jumatate programul efectiv de munca, restul de o ora si jumatate constant in transportul la/de la serviciu + pregatirile pentru serviciu. Apoi ajung acasa si am vreo 7-8 ore timp liber, iar restul de 6-7 ore il dedic odihnei, adica dorm. Asa ca timpul acela de 7-8 ore libere mi se pare mult prea scurt, deci as prefera sa muncesc 12 ore dar sa n-am nevoie de somn. As iesi in castig cu cel putin 2-3 ore timp liber. Voi cum ati prefera? Puteti lasa comentarii AICI.

5 comentarii:

  1. pai io as prefera sa am mai mult timp liber...sa dorm:D...acum pe bune omul acela e cam ciudatzel!da cred ca e si destept avand in vedere cat citeste....bv lui!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. oricum interesant articol!bv tzie fata:*

    RăspundețiȘtergere
  4. da e frumos sa dormi , io as dormi vrun an asa, mai alex cand e vrun vis d-ala super:P

    RăspundețiȘtergere
  5. si mie imi place sa dorm :X:X:X stiti eu nu iau lucrurile asa ce nu vi se intanpla sa va treziti la 12:00 si sa ve duceti sa va plimbati pe undeva sau sa se intanple ceva si cand va puneti sa povestiti park povestea ar dura o saptamana nu o zi si sa va treziti dimineata la 5 si sa nu faceti nik pt mine nu e treaba dak dorm mai putin sau chiar de loc am mai mul timp liber...da na e bine asa ar fi naspa dak nu as putea dormii de loc...dar ar fi si naspa sa dorm de vreo saptamana e bine asa eu pe zi dorm 6 ore ;) si sunt cam putine dar na bun si atat decat nimic..

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea