duminică, 14 iunie 2009

Un nou concurs! Tema 1

1. Numiti, in cadrul unui text de maxim 1000 de cuvinte, ce va atrage la lectura, ce fel de beletristica preferati generalmente, si care e scriitorul sau romanul care v-a marcat in cea mai mare masura.

Nu am citit foarte mult la viata mea, am fost cam lenes recunosc, dar aproape tot ce am citit mi-a si placut. La lectura ma atrage cel mai mult faptul ca pot lua parte la scena, si ma pot pune in pielea oricarui personaj. Locurile si obiectele mi le imaginez asa cum vreau desi ele sunt descrise intr-o oarecare masura de autor. Am libertatea de a gandi ceea ce nu imi poate lua nimeni. Cel mai mult imi plac romanele politiste, cel mai mult dintre acestea fiind pentru mine "Afacerea LeRouge" nu mai stiu exact cine a scris-o caci am citit-o cu multi ani in urma, poate prea devreme pentru varsta pe care o aveam. Imi mai plac romanele de dragoste in genul acelora scrise de Sydnei Sheldon si nu in ultimul rand romanele de aventura. Scriitorul care m-a marcat "mult spus m-a marcat", mai degraba mi-a atras atentia mai mult este Jules Verne care a avut o imaginatie fabuloasa, facand extraordinar de spectaculoase romanele sale. Totusi cred ca operele sale nu ar trebui studiate la o varsta frageda asa cum mi s-a intamplat mie. Recunosc eram constrans de invatatoare. Cartea minunata care m-a marcat intradevar si al caror personaje imi tresar in minte cand le aud numele este "Insula misterioasa" scrisa de acelasi Jules Verne de care pomeneam mai sus. Pentru mine este romanul desavarsit pe care l-am citit in etape diferite ale vietii si mi-a lasat acelasi gust dulce.
Pentru concursul acesta.

Un comentariu:

  1. frumos. si mie mi-a placut mult Jules Verne cand eram mai mica, mai ales Insula misterioasa si Calatorie in centrul pamantului. Ah da, si Vulcanul de aur. :)

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea