joi, 25 iunie 2009

Un nou concurs! Tema 3

Tema 1 se afla aici
Tema 2 se afla aici

3.Continuati textul:


"In clipa in care intru, intoarce capul. Are ochii mari si e livida la fata.

- Vai, Jacob ...ii tremura vocea. Mai are un pic si-i dau lacrimile.
- Ce-i? Ce s-a intamplat? zic, strabatand salonul.
Isi duce o mana la gura si se intoarce la fereastra.
August se chinuie s-o aduca pe Rosie spre primul vagon. E un calvar si toata lumea s-a oprit sa se uite.
August o loveste din spate, iar Rosie face cativa pasi in fata. Cand August o ajunge din urma, o loveste iar, de data asta indeajuns de tare ca sa o faca sa-si ridice trompa, sa raga si sa plece suparata in alta directie. August slobozeste o serie nesfarsita de injuraturi si fuge dupa ea, leganandu-si batul si impungandu-i umarul cu tepusa. Rosie scanceste si de data asta nu se clinteste nici un centimetru. Chiar si de la departare, o vedem cum tremura.
Marlena isi inabusa un suspin. Ii intind mana, instinctiv. Cand i-o prind pe a ei, ma strange atat de tare de degete, ca-mi vine sa urlu.
Dupa alte cateva lovituri, Rosie zareste vagonul legat in fata trenului. Isi ridica trompa si scoate un muget lung, dupa care o ia la sanatoasa, facand pamantul sa se cutremure. August dispare intr-un nor de praf, iar spectatorii panicati se feresc cum pot din calea ei. Rosie se urca in tren vizibil usurata.
Praful se risipeste si August reapare, strigand si fluturand din maini. Diamond Joe si Otis se urca fara graba in vagon, ca si cum fac asta de cand sunt, si se pregatesc sa inchida usa."
Lucrurile scapasea de sub control iar oamanii priveau inmarmuriti la scenariul neprevazut. Era un soi ed improvizatie care nu convenea deloc ingrijitorilor. Aceasta razvratire a animalelor avea sa duca la un adevarat scandal in oras. De aici pornise totul. Cand am auzit aceste lucruri spuse tocmai din gura bunicului meu am ramas masca. Stiam ca nimic nu va mai fi cum a fost inainte. Practic aceasta sala de circ era atractia micului meu oras si una din principalele surse de venit a multor oameni care castigau direct sau indirect de pe urma circului. Mi-am adus aminte pe data de ce uneori elefantii mi se pareau suparati sau maimutele stresate. Erau cu siguranta batute si supuse unor rele tratamente. Daca as fi stiut sigur poate ca altfel ar fi stat lucrurile. Poate ca m-as fi luptat pentru ele, poate ca le-as fi eliberat de atunci, de cand am avut ocazi sa le dau de mancare in culise. Nimeni nu stia ce se va intampla cu animalele disparute. Poate doar cei care aveau sa le intalneasca. Dar intre oameni noi necunoscuti puteau deveni agresive. Totul era tulbure si in oras circulau tot felul de zvonuri cum ca circul va fi inchis iar vinovatii vor fi inchisi. Imi era frica sa ma gandesc la asa ceva. Cine putea sa inteleaga ca familia mea din asta traieste? Cine avea sa ne puna de atunci painea pe masa in fiecare zi? Cine se va indura de noi si de fratii nostri? Nimeni nu putea sa-mi raspunda ca erau aproape toti in aceeasi situatie. Peste o saptamana am primit cea mai proasta veste de pana atunci. Circul fusese inchis, oamenii trimisi acasa, iar arena si toate incaperile fusesera daramate. Haosul incepu sa prinda contur iar cei mai curajosi dintre oameni se aventurasera la sute de kilometri departare. Acolo unde batranii spuneau ca este alta lume; acolo de unde veneau oamenii sa vada vestitul circ; acolo unde cele mai multe vise se implinesc; acolo unde voi merge si eu cand ma voi face mare.

Pentru concursul organizat de Cristina V

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea