vineri, 9 septembrie 2011

11 septembrie 2001


Aveam 13 ani  acum 10 ani cand au avut loc atacurile teroriste asupra SUA, care vor ramane in istorie  pentru totdeauna. Probabil ca au fost cele mai sangeroase, dar eu raman la parerea ca au fost gandite de cea mai diabolica minte. Nu stiu cine ar fi putut gandi atat de departe incat sa distruga atatea familii, sa omoare atatea suflete, atatia oameni nevinovati ca traiesc intr-o tara care se vrea a fi numarul 1 in lume.
Imi amintesc ca ma jucam cu mingea pe terenul mare de la liceul Energetic din Ploiesti, cand prietenul de joaca Dragos a venit la joaca cu vestea cea rea. El stia probabil de la stiri ce se intamplase peste noapte la mii de km departare, acolo unde era ziua, cand eu dormeam linistit in patul meu. Chiar imi amintesc cum Dragos a spus ca "o sa-i rada de pe fata pamantului " si apoi a spus despre Bush " si-a luat si el cateva avioane si a  plecat sa se plimbe". eu eram  aproape socat de ce auzeam, si chiar daca nu  stiam prea multe despre SUA pe atunci, cunosteam din filme turnurile gemene. Nici nu am mai jucat nimic in ziua aceea ca vroiam sa aflu mai mult despre asta, asa ca am stat cu el si cu Catalin de vorba despre asta, iar mai apoi am mers in casa sa ma uit ingrozit la imaginile ce curgeau pe toate canalele. Peste tot aparea fata lui Bin Laden care revendicase atacurile (sau cel putin i se atribuiau lui) si in paralel turnurile gemene in flacari si prabusirea lor. Eram socat de  duritatea imaginilor, insa vroiam sa ma uit in continuare la imaginile ingrozitoare cu impactul avioanelor, prabusirea turnurilor, oamenii aruncandu-se pe ferestre sau norul de praf ce inghitea totul in calea lui dupa caderea turnurilor.
Sper sa nu se mai intample niciodata asa ceva, nicaieri in lume, ca oricum sunt accidente din cauze naturale de pe urma carora moare multa lume. Nu cred ca mai e nevoie sa ne omoram intre noi.
SUA tot nu va renunta la putere nici dupa 100 de atacuri ca acesta ci probabil va dori sa-si largeasca in continuare teritoriile si puterea.
SUA e ca un om avar care desi are multa avere, tot mai vrea sa adune.
Intre timp se spune ca Osama Bin Laden a fost ucis de trupele americane, dar America tot nu e multumita, asa ca a intervenit si in alte conflicte dupa cel din Irak. E  clar ca o cauta cu lumanare si ca nu s-au invatat minte si probabil ca egoismul acestui stat nu va inceta niciodata.



Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel Vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta

2 comentarii:

  1. Da, bine spus, fiindca nu a fost doar reactia ta, ci asta a fost reactia tuturor : eram socati de imgainile acelea insa vroiam sa ne uitam in continuare la imaginile acelea.
    Cat despre USA ... cred ca ai auzit de una din teoriile conspiratiei ce vizeaza atacurile din 9/11. Anume ca tocmai USA si-au inscenat fara mila atacurile astea pentru a avea un motiv suficient de puternic ca sa atace tarile bogate in petrol, precum Irak-ul, unde ii cam deranja dictatorul local.
    Oricum nu vom sti vreodata adevarul, ei vor porni noi razboaie, iar descreierati vor exista mereu.

    RăspundețiȘtergere
  2. adelina georgiana5 iulie 2012 la 23:13

    eu si acum imi aduc aminte de acea tragedie! Multi oameni au suferit din cauza teroristilor ...sper ca nu se va mai intampla niciodata!!

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea