miercuri, 14 septembrie 2011

Ciorba mea de legume s-a transformat

Daca tot sunt singur acasa, m-am gandit ca ar fi bine sa mai adaug in palmares o ciorba reusita. M-am apucat de ea cu gandul sa o fac comestibila. Dar pe parcurs am constatat ca nu prea aveam ce-mi trebuia pentru ciorba pe care mi-o imaginam. De obicei cand ma apuc de gatit nu ma uit daca am toate ingredientele necesare, pentru ca mi se pare interesant sa improvizez pe parcurs. Asa ca am inceput ciorba cu trei cartofi, doi morcovi mari, o ceapa potrivita si niste ardei gras abandonat in frigider. Si totusi nu eram multumit de ce ar putea sa iasa, mai ales ca nu scosesem deloc carne din congelator. Si e cam greu sa-ti iasa  ciorba gustoasa fara pic de carne, dar nu imposibil, numai ca trebuie sa ai suficiente ingrediente. Asa ca m-am apucat de scotocit sertarele frigiderului si am mai gasit niste rosii, conopida, dovlecel, leustean, un ou, Knorr baza de mancaruri, zarzavat acrisor si uite asa ciorba mea de legume prindea gust, mai mult decat ma asteptasem. Am pus pe rand toate ingredientele, chiar si niste paste fainoase pentru consistenta iar la final am acrit-o cu sare de lamaie dupa gustul meu. Mi-a iesit ciorba de legume aproape perfecta, suficienta cat sa se claseze pe podiumul all time al ciorbelor facute de mine. Poate un loc 2 sau 3, ca primul e inca ocupat cu o ciorba reusita la tara. Am mancat doua portii sanatoase imediat ce s-a racit putin si daca am vazut cat de mult a scazut dupa prima "gustare" am zis sa-i pun si niste carne, asa ca am continuat ciorba cu  niste carne de pui pe care am fiert-o separat, iar apoi am amestecat-o cu ciorba si le-am lasat sa mai fiarba impreuna vreo 10 minute. Asa ciorba mea a devenit de puiut si s-a facut si mai buna decat era. Pofta buna mie!



Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel Vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta

7 comentarii:

  1. ESTI BUN LA CASA OMULUI, TE DESCURCI SA GATESTI

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma descurc sa gatesc atat de bine cat sa traiesc. De la tata mostenesc asta

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) ufff, de ce sa-i mai adaugi carnita la final?
    Nu cred ca trebuia sa citesc despre toate legumele alea. Acum mi-ai facut pofta. Si ciorba lu' mama de legume s-a terminat ieri. (legume fara carne :) )

    RăspundețiȘtergere
  4. La cate legume ai pus in ea la inceput, cred ca era tare gustoasa, trebuia sa o lasi asa, mai faceai putina pauza de carne. Cu puiul mai bine faceai o supa cu galusti, si aveai 2 feluri de mancare..., pardon, de felul I :))
    Felicitari pentru talent!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ms de sfat, dar chiar duceam lipsa de carne de ceva vreme, d-aia am simtit nevoia sa o completez.

    RăspundețiȘtergere
  6. Inceputul e mai greu...dar trebuie sa fii perseverent!

    RăspundețiȘtergere
  7. da, foarte delicios suna ...pacat ca nu am putut-o degusta!

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea