marți, 3 aprilie 2012

Gradinita particulara - o afacere nerentabila?

De cativa ani incoace tot aud la televizor despre problema  majora a gradinitelor particulare la nivelul capitalei. Aproape 10000 de  copii anual raman pe dinafara  listelor care  se intregesc inca din prima jumatate a anului. Daca  natalitatea  si populatia din Bucuresti a crescut atat de mult, este de inteles ca  s-a ramas in urma cu  construirea gradinitelor de stat. Stim cu totii ca statul se misca  precum melcul pe mai toate planurile, mai putin atunci cand trebuie sa ne taxeze la taxe si impozite. Dar  intrebarea este alta: de ce nu se gasesc  niste oameni de afaceri sa-si deschida si o gradinita? Tot este la moda sa ai multe afaceri si sa devii  mai bogat decat este nevoie. Nu ar trebui ajutate oare si acele familii care nu au unde sa-si educe copii si astfel ii tin acasa inca un an sau ii trimit la bunici, departe de sanul familiei?
 Oare statul nu poate indulci cumva  legile astfel incat  sa fie mai lesne sa deschizi o gradinita particulara decat sa lasi atatia copii in voia sortii? Sau poate o gradimnita nu este deloc rentabila? Aceasta ultima intrebare mi se pare putin cam retorica. Chiar si pretul mai  mare cerut de privat pentru educarea copilului, sunt convins ca ar atrage atentia unor parinti care nu  au alternativa, unor parinti care vor cu orice pret sa-si dea copilul la gradinita.
Sursa poza
Totusi  de atatia ani dureaza aceasta problema majora din capitala Romaniei incat cred  ca se vor gasi tot strainii sa vina sa faca o  afacere  buna la noi in tara. Nu de alta dar ei au mai mult tupeu si stiu sa profite cand e cazul, de slabiciunea unei tari care  se duce de rapa cu bogatiile ei cu tot.


Trimite prietenilor pe Messenger Daca ati gasit informatii necesare click pe butonul urmator. Astfel Vor gasi si altii mai usor ceea ce cauta

Un comentariu:

  1. Eu sunt parinte si stiu cat de necesare sunt gradinitele, mai ales ca din toamna si fetita mea va fi inscrisa la o gradinita de stat.Totusi, chiar daca nu mai gaseam loc la o gradi de stat, as fi inscris-o la una particulara, tocmai din acest motiv:sa nu fim nevoiti sa o indepartam pe cea mica din sanul familiei si sa o trimitem la bunici!

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea