sâmbătă, 30 iunie 2012

Avantaje si dezavantaje ale imprimantelor laser

Sistemele periferice ale calculatoarelor  evolueaza cu rapiditate iar de aceasta evolutie alerta nu duce lipsa nici imprimanta.  Astfel a aparut   o imprimanta in modul  evoluat si anume imprimanta laser. Dar ca orice model nou imprimanta laser are avantaje dar si defecte.
Iata cateva dintre  avantajele achizitionarii si folosirii unei imprimante laser :
  • Calitatea superioara la tiparirea pe hartie obisnuita 
  • Dotarea   cu  tehnologia Wi-fi care permite  controlul la distanta 
  • Printarea intr-un mod silentios, eliminand stresul  pe baza de zgomot de la birou mai ales atunci cand volumul de printare este  unul mare.
  • Existenta portului USB care permite  transferul mai usor si mai rapid al materialelor de printat
  • Viteza  de tiparire a paginilor prin tehnologia de printare a intregii pagini in acelasi timp, spre deosebire de modelele clasice care tipareau  pagina incepand dintr-un capat si terminand in celalalt. Acest avantaj  este de luat in seama intr-o lume  in care viteza ne coordoneaza vietile.
Avantajele ca si dezavantajele de altfel  se stabilesc si in functie de client si de nevoile acestuia.  Sunt utilizatori care agreeaza zgomotul produs de imprimantele clasice si  astfel vad un dezavantaj in faptul ca   imprimantele laser sunt silentioase. Acestia vor sa auda zgomot, sa nu se simta singuri in birou spre exemplu.  Insa avantajele recunoscute de  majoritatea utilizatorilor  sunt altele. De exemplu:
  • Costul de achizitie ridicat -  este un dezavantaj care poate disparea   insa in timp. Se stie ca toate  lucurile nou-aparute sunt mai scumpe initial  urmand ca pretul sa coboare in timp ce  cererea este mare sau  oferta este prea mare.
  • Tiparirea pe hartie speciala, fotografica sau de alte tipuri nu iese intodeauna asa cum trebuie si nici nu este indicat  sa se foloseasca alta hartie decat cea normala. Pot aparea defectiuni care sa necesite interventia  de specialitate care nu este tocmai   de dorit din punct de vedere financiar.
  • Inlocuirea  de toner poate  sa coste mai mult decat imprimanta in sine, ceea ce nu este tocmai la indemana firmelor  mici, nu mai vorbim de uz personal.
  • Un alt dezavantaj pentru cei care sufera de claustrofobie sau cei ce au probleme cu spatiul ingust din birou este acela ca imprimanta laser este destul de voluminoasa. Asadar  trebuie sa va ganditi unde o   puneti in birou inainte sa va decideti sa o cumparati.
  • Trebuie sa verificati inainte de achizitie daca  imprimanta  printeaza si color, altfel va puteti trezi cu surpriza ca ea sa printeze  decat alb-negru.


6 comentarii:

  1. Interesant articolul, si bine documentat

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant articolul, am aflat si eu lucruri noi despre imprimante ca nu stiam mai nimic despre ele. E adevarat, nu-ti permiti sa schimbi tonerul la cat costa, am patit-o eu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Voi tine cont de sfaturile tale cand imi voi cumpara imprimanta.

    RăspundețiȘtergere
  4. am imprimanta iar cartusele sunt foarte scumpe nu-s multumita de ea, as vrea sa-mi pot lua alta iar sfaturile tale mi se par utile

    RăspundețiȘtergere
  5. Da asa e ,ai dreptate eu am cumparat odata o imprimanta si am avut neplacuta surpriza sa printeze numai alb-negru,trebuiesc verificate toate detaliile.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea