sâmbătă, 22 septembrie 2012

Cât de lung e drumul București-Ploiești ?

Dacă ați răspuns  între 50 și 60 de km la întrebarea din titlu, este posibil să aveți  dreptate. Dar eu fac pe Toma necredinciosul și nu cred până nu mă conving cu ochii mei. Așa că în această zi de sâmbătă am acceptat provocarea lansată de John  și am pornit la drum  #spreBucuresti  fără  vreun mijloc de transport și ca unitate de măsură, dacă îmi este permisă formularea, pasul uman.
Este o nebunie  și o provocare în același timp.  Dacă mă întrebați ce vreau să demonstrez prin asta, vă pot răspunde că nu știu  motivul exact pentru care am acceptat această provocare. Dar răspunsuri pot fi multe. De pildă:
  • Merg la concertul lui Leonard Cohen
  • Vreau să ajung la București dar nu am bani de bilet.
  • Vreau să-mi dau seama cum se deplasau oamenii acum 2000 de ani. Mă refer la deplasările fără  ajutorul vreunui animal pe care să încalece, sau al altui mijloc de transport cu tracțiune animală.
  • Vreau să  văd dacă sunt în stare să fac asta și vreau să demonstrez oamenilor că nu  ai nevoie de bani pentru a te deplasa pe distanțe lungi ci mai degrabă de timp.
  • Vreau să  se  vorbească despre mine  la modul pozitiv și cineva să admire curajul de a mă angaja la un astfel de drum. Asta în cazul în care ajung cu bine la destinație.
  • Dacă cumva ajung la știrile de la ora 17:00  poate lansez un anunț cum că -- merg la București să-mi caut de muncă, toate companiile să apeleze la mine!-- . Glumesc, dar asta nu înseamnă că nu-mi caut de muncă în continuare
  • Aș face asta și în scop caritabil. Dacă se găsește vreo firmă care vrea reclamă de pe urma acestei  nebunii mă găsește între Ploiești și București sau la telefon 0723367469. Banii pe care mi i-ar propune pentru purtarea unui banner ar merge  în scop caritabil la o fatî care are nevoie de operație de reconstrucție a feței. Poate vreun producător de  pantofi sport vrea reclamă, iar atunci trebuie să știe că port mărimea 39-40.
Așadar motive sunt multe și se pot găsi și mai multe. Este și un test de voință și de rezistență propriu-zisă. Din localitate în localitate voi scrie pe  twitter și voi răspunde celor ce scriu pe  hastag-ul #spreBucuresti. Ne vedem la București sau ... nu!

Un comentariu:

  1. Chiar imi place ideea asta de a merge pe jos, felicitari pentru initiativa. In cat timp ai ajuns?

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea