duminică, 7 octombrie 2012

Masina potrivita

Încă îmi  aduc aminte reacţiile  confuze pe care le aveam la liceu, eu şi toţi colegii mei de clasă, atunci când urma ora de Logică şi argumentare. Aveam un profesor tânăr, poate prea tânăr pentru a preda într-un liceu, căruia îi plăcea atât de mult să facă din orele sale o piesă de teatru de I.L. Caragiale, încât la orele lui prezenţa era una destul de generoasă. Reacţiile confuze proveneau tocmai din desfaşurarea orei de curs, susţinută de acest profesor,  care era una plină de suspans. Ba eram ascultaţi şi primeam note proaste, ba ne distram şi ne durea burta de la atâta râs. "Proful" tânăr şi arătos pe deasupra era genul de om care te făcea la ore să stai  cuminte, să te relaxezi, să înveţi, sau să râzi cu gura până la urechi. Toate acestea se puteau întâmpla într-o singură oră, care de cele mai multe ori trecea mult prea repede.
În afara orelor omul părea destul de enigmatic. Deşi venea îmbracat la patru ace, cu servieta după el şi ceasuri scumpe, purtate pe o mână pe care mai avea şi un ghiul de îţi lua ochii (de bun gust însă), cobora dintr-o Dacie verde. O Dacie 1310 verde şi ruginită, de parcă o salvase de la REMAT. Nu se potrivea absolut deloc cu modul lui de a se îmbrăca şi modul lui de a fi. Dacă stau bine să mă gândesc din ce maşină ar putea coborî acum, dacă ne-am întâlni, cred că i s-ar potrivi o maşină Toyota Avensis.

De ce Toyota?
Toyota pentru calitatea japoneză, curăţenia şi tehnologia aparte. Japonezii sunt cunoscuţi în toată lumea pentru aceste calităţi, iar standardele lor sunt impuse în toate fabricile din lume, creatoare de automobile Toyota. Am simţit pe pielea mea ce înseamnă să lucrezi într-o astfel de fabrică şi a fost  piatra de temelie a carierei mele, locul în care m-am călit, cum se spune, locul în care am învăţat să fiu rapid, ordonat şi precis în tot ceea ce fac.

De ce Avensis?
M-am inspirat din aceleaşi calităţi ale poporului japonez şi am corelat trăsăturile profesorului cu caracteristicile noului model Toyota Avensis. Finisajele fine ale formelor pe care le dădea părului facial astfel încât dădea impresia unui  domn bine , un om care impunea respect prin statură şi aspect, la fel precum o maşină bună cu finisaje excelente.Calităţile sale erau îmbinate perfect şi erau eliberate ponderat, fără excese şi fără reţineri.

Chiar mi-aş dori să-l mai întâlnesc pe acest om, căruia cariera de  profesor i-a fost întreruptă de sistemul naţional de acum 8 ani care l-a luat din liceu şi l-a dus să facă armata. "Am să mă întorc bărbat" ne-s spus el atunci, citând din versurile formaţiei Vama veche. Bărbat era deja, sau cel puţin aşa îmi dădea mie impresia, numai maşina personală îi strica  la vremea aceea imaginea.

Acest articol participa la concursul SuperBlog2012 .

6 comentarii:

  1. hmmm, in privinta calitatii masinile japoneze sunt renumite.
    Am vrut sa vad insa cum arata Avensis ca sa imi pot imagina un domn bine, profesor de logica, coborind dintr-o astfel de masina. Pare supla si eleganta, deci da, mi-l pot imagina, dar sper ca omul nu prefera musai masinile verzi. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. As fi vrut sa am si eu un profesor ca el il liceu .

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine este cand ai dascali cu adevarat pregatiti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Intradevar Toyota Avensis se potriveste unei persoane elegante, ce emana siguranta si incredere.

    RăspundețiȘtergere
  5. Toyota Avensis potrivita stilului elegant si rafinat

    RăspundețiȘtergere

Spune-ti parerea