vineri, 30 octombrie 2015

Cum arată botezul perfect?

Taina botezului, așa cum o cunoaștem din religia creștin ortodoxă, presupune participarea la o slujbă specială, în care unul sau mai mulți bebeluși sunt botezați, adică devin creștini. Există un ritual întreg legat de această taină a botezului, așa cum ne-o arată Biserica, dar unele obiceiuri diferă de la o zonă geografică la alta.

La taina botezului îmi place cel mai tare când nașa dă copilul mamei lui și îi spune: „Mi-ai dat un păgân, îți dau înapoi un creștin”. Pentru mine aceste cuvinte reprezintă finalul unei etape importante în viața unui om, chiar dacă el nu este conștient de acest lucru. Este un prim nivel pe care îl trece un bebeluș în viața sa de om. De acum se supune unei religii și binele va începe să încolțească în inima sa. Dar această etapă este completată cu succes de un alt ritual care de cele mai multe ori se întâmplă la petrecerea de după. Apariția ursitoarelor este un moment deosebit care nu trebuie trecut cu vederea așa ușor. Trebuie să-i oferim acestui moment atenția cuvenită.


Botezul perfect este cu ursitoare


Este bine de știut că ursitoarele dau importanță botezului și creează o poveste deosebită, avându-l în prim plan pe pruncul abia botezat. Scena realizată de ursitoare profesioniste nu va fi uitată de cei care vor lua parte la un astfel de ritual. Pruncul va fi ursit și va primi cele mai de preț daruri pe care le poate oferi cineva. De obicei darurile cele mai de preț nu sunt materiale ci reprezintă calități ideale pe care orice om ar vrea să le posede în sufletul său.


Un prunc înconjurat de frumoasele ursitoare îmbrăcate ca niște zâne, va fi înzestrat cu cele mai frumoase calități. Înțelepciune, bunătate, dărnicie, iubirea semenilor, fericire și bucurie sufletească, ambiție, dar și noroc. Toate aceste daruri oferite de usritoare se află de fapt în fiecare dintre noi și au nevoie doar să fie activate, în cazul în care acest lucru nu se întâmplă cumva în mod obișnuit.

Ursitoarele dau importanță botezului, iar acest lucru se vede și pe camerele de filmat care înregistrează de obicei orice mișcare, oirce moment din cadrul unei ceremonii de botez și a unei petreceri de după. Îmi aduc aminte că la ultimul botez la care am participat, am fost plăcut surprins să văd cum ursitoarele oferă atenție tuturor copiilor prezenți la eveniment. Recunosc că în acele momente și mie mi-ar fi plăcut să fiu copil și să cred cu tărie că dacă ursitoarea îmi va spune că voi fi el mai fericit om exact asta se va întâmpla cu mine peste ani și ani.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea