duminică, 14 septembrie 2014

Casa din lemn mai asteapta

Mi-am refacut ordine in planuri si am ajuns la concluzia ca inainte sa-mi fac eu casa aceea din lemn la care tot visez si sper, ar fi cazul sa imi iau o masina. Stiu ca asta consuma bani timp si iar bani, dar daca nevoile o cer, atunci trebuie sa fac si pasul acesta. Pana sa imi iau masina insa, am sa continui sa imi mai arunc ochii pe site-uri de nisa din domeniul constructiilor. In special pe acele site-uri ale unor firme care construiesc case din  lemn. Si iata ca de cand ma tot uit pe astfel de pagini online, am aflat si ce este aceea o sarpanta. Conform dex, o sarpanta defineste scheletul format din grinzi de lemn, beton armat sau metal care sustin acoperisul unei constructii.

Am ajuns sa caut acest cuvant in dex dupa ce am poposit pe pagina sarpante lemn miradex, pagina a unei firme ce se ocupa cu proiectarea si constructia acoperisurilor din lemn. Asa am luat pagina cu pagina si am continuat sa intalnesc termeni noi, dar si termeni precum „popi sau capriori” pe care ii cunosc deja din alte imprejurari.


Tot pe acea pagina am descoperit si tehnologia momentului in materie de acoperisuri din lemn, tehnologie ce dicteaza noile tendinte in domeniul acoperisurilor din lemn. Tehnologia are la baza folosirea structurilor prefabricate pentru construirea sarpantelor, detronand astfel vechile tehnologii consacrate. Acest lucru aduce cateva avantaje fata de metodele traditionale precum consumul de lemn cu pana la 40% mai mic, realizarea mai facila a detaliilor, transpunerea simpla in realitate, dar si realizarea unor deschideri mai mari (de pana la 30 de metri).

Desigur ca detalii de acest gen gaseste oricine isi doreste sa stranga informatii din acest domeniu. Si desigur ca eu nu visez sa devin constructor de case si nici macar nu intra aceasta meserie in aria mea de interes. Dar daca va fi cazul si voi reusi sa imi ridic propria casa din lemn de la zero, atunci mi-ar placea sa pun umarul la ridicarea casei, alaturi de ceilalti muncitori. In acest fel chiar m-as putea lauda ca mi-am construit casa cu mainile mele si nu numai cu banii mei. Pana atunci, ramane sa imi pun in aplicare planurile actuale de dezvoltare personala, planuri care sper eu sa imi aduca venituri mai mari, iar prioritatile actuale sa le indeplinesc pas cu pas. Ramane de vazut daca masina ramane o prioritate, sau daca voi folosi banii in alte scopuri. Sanatate si forta de munca sa avem, ca de restul ne putem ocupa pas cu pas.

2 comentarii:

  1. Tu vrei sa-l duci pe John la munte... Sunt sigur ca de asta iti iei masina!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ramane de vazut ce investitie voi face mai intai. Ideea e ca pe zi ce trece vreau sa fac tot mai multe intr-un timp cat mai scurt. Pacat ca nu am un izvor de bani, sau macar o fantana a dorintelor...

      Ștergere

Spune-ti parerea